Legoskrutten och hästböckerna.

Kategori >> Vardag
2010-06-30 @ 22:47:50


Han är så fin min lilla prinskorv. Han må va ett monster men ett vackert sådant. Fail på mig som inte fick med öronen på den översta bilden förövrigt. Eftersom att jag har lite sådär halvtråkigt här (och inte har lust att ta tag i läxorna riktigt än) har jag hittat mina gamla hästböcker i lillasysters bokhylla. Åh så jag avgudade dem och läste dem om och om igen när jag var liten. Jag ska sätta mig och läsa lite sen tror jag haha, bara för att sådär. :) Fast det blir säkert imorgon, jag är riktigt trött redan nu så det blir sängen alldeles strax.

 

Hursom, godnatt så länge.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Gnällig sjukling.

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-06-30 @ 19:44:21


Uh, ja jag gnäller om min snuvighet, fast det känns ju som att det bara blir värre. Idag har jag inte gjort någonting. Jo, jag har stekt hamburgare till syskonskaran och blängt på weheartit. Jag har hursomhelst på mig mitt nya linne. Det är ungefär skönast i världen, väldigt fint, väldigt urringat när det är på det humöret och väldigt genomskinligt. Förstår inte riktigt varför man inte kan göra snygga vita plagg som inte är genomskinliga som omväxling. Fast i det här fallet gör det inte så mycket. Även om det syns att jag har mina tights uppe i midjan (skönast så juh!). :)

 

Påtal om tights så älskar jag dem. Jag hade nog tights hela tiden innan det ens var poppis att ha tights - hela tiden. Det är det skönaste som finns. Nu ska jag plocka bort min rese-garderob från matsalsbordet så vi kan äta där hah.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Frukost och plugg.

Kategori >> Matigt
2010-06-30 @ 13:03:09


 

Åh gott. Jag hittade "tunnbrödsknäcke" här hemma, kladdade på lite färskost med vitlökssmak och en gurkbit så blev det kalas. Har konstaterat att jag måste ta tag i min sommarkurs nu förövrigt! Har första inlämningsuppgiften på söndag tror jag. Uppgiften går ut på att jag ska göra en "moodboard", eller snarare 4!

För er som inte vet vad en moodboard är så är det som en inspirationskollage för något man ska skapa senare där man kan visa vad man vill ha för visuell stil, vilket färgschema och lite sånt smått och gott. (-Jag går som tidigare nämnt en sommarkurs som heter Concept Art - och jag ska rita en massa).

Sådär.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Morgon.

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-06-30 @ 11:09:35


Jag nyser och fnyser och surplar te. Usch det är så jobbigt att vara  sjuklig. Innan skulle jag pussa på Lego, då högg han till i min piercing så segmentbiten flög ur så jag fick leta upp en tång så jag kunde sätta i den igen. Ibland, eller snarare ofta vill jag bara snabbspola tills det är lite mer ordning på honom hah.


Nu ska jag fixa lite frukost, här är förresten bild på nya klänningen som kom igår! :) Väldigt söt och sådär, skir. Satt ganska dåligt över bysten dock, ser lite slarvigt sytt ut (om man ska vara petnoga). Jag bad min syster att ta kort på mig när jag hade den på mig och jag skuttade runt och gjorde fula miner så det här var nog den enda bilden där jag ser halvt normal ut. Lälälä.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Syster.

Kategori >> Foto
2010-06-29 @ 16:29:49


Jag tvångsfotade min lillasyster idag. Jag tycker minsann att hon är supersöt, sådär nybadad  och sommarbrun hah :) Eftersom att jag är hemma hos mamma och vuxna folk jobbar om dagarna så blir jag lekledare medan de är på jobbet. Inte för att jag gör så mycket. Idag har jag värmt köttfärs sen gårdagens taccos haha. Jag är mest lekledare för hundarna som bara bråkar och busar runt i vardagsrummet bland ömtåliga vaser och allmänt fancy prylar - som man inte vill ha kring kutande hundar!

 

Hursom, nu väntar jag (inte så) tålmodigt på mitt paket från nelly.com och peppar att träffa Jacob till helgen.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Pepparmynta!

Kategori >> Matigt
2010-06-29 @ 13:26:21


Som tidigare nämnt är jag lite halvsjuklig och igår kände jag att jag behövde trösta mig med te. Men, mamma är en av dem som bara har massa lipton-te med jordgubbs-smak (och sånna där andra frukt-téer) och jag förstår verkligen inte hur man kan tycka det är gott. Det är ju beskt och strävt i hela munnen. Jag försökte dricka lite men det slutade med att jag sprang (lunkade) iväg till affären och köpte mitt favoritte, pepparmynta istället. Åh det är så gott. Ört-teer är bäst i alla lägen alltså.

 

Nu, på lite bättre humör än imorse ska jag nog duscha eller nåt. Lalala hej hopp.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Typisk dålig morgon.

Kategori >> Vardag
2010-06-29 @ 07:44:17


I vanlig ordning fick jag gå upp sådär lagom tidigt, halv sex ungefär, gå ut med hundskrutten, försökte somna om men Lego ville inte och envisades med att terrorisera min bror genom att lägga sig på hans huvudkudde (jag och brorsan sover i samma rum). Så just när jag bestämde mig för att ge upp för att sätta mig på nedervåningen, ja då ska andra hunden vakna = halva huset vaknar.

 

Nu har jag hunnit bli sur, glad och sur igen och klockan är inte ens 8. Jag vill gå och lägga mig åååååh!

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bada?

Kategori >> Vardag
2010-06-28 @ 23:25:44


Åh hejja! Idag har jag, trots svidade hals (och eventuella stelkrampsinfekterade bitsår på fingrarna) både badad och solat! Jag känner mig som världens tönt, det är inte alls min grej, dessutom är jag jätteblek och har allmänt svårt att få någon annan färg än kräftröd. Hursom, det var trevligt, syster (~11år) försökte putta ner mig i poolen när jag lekte badkruka, vilket resulterade i att jag tjöt i högan sky, men tillslut lyckades jag plaska mig ner och kallt var det allt, men ganska festligt :)

 

Till min förtjusning kom faktiskt den där CD-läsaren idag så nu sitter jag här, supernöjd, med både Windows 7 och Photoshop. Hurra! Nu väntar jag bara på allt annat jag har beställt lalala.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Åh Gimp också.

Kategori >> Foto
2010-06-28 @ 12:53:23


 

Som sagt. Jag sitter vid en Linuxdator och håller på att förgås. Testade nu att redigera en av mina bilder i Linux  bildredigeringsprogram "Gimp", uhuh, inte okej. Allt bara laggade ihop och inget fungerar som jag vill! Visst, min lilla laptop är rätt kass, men den pallar liksom Photoshop när den är i sitt normala tillstånd.

 

Anyways, bilden (som jag inte orkade redigera klart pga ovannämnda omständigheter) är ju på mammas hund Rocky! Min egen skrutt ligger just nu o sover under soffan. Och i soffan brevid sitter min kära broder och spelar Call of Duty 6 på X-box (intresseklubben antecknar).


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Jag saknar Windows!

Kategori >> Vardag
2010-06-28 @ 11:58:19


Åh, eftersom att jag har rymt till Göteborg ett tag så har jag tagit med mig min laptop så jag ska kunna plugga och fixa och trixa och allt vad jag gör. Tyvärr kraschade den lite smått i vintras och eftersom att den inte har en optisk enhet (cd-läsare) så krånglade det med installationen av Windows. Har därför jävla LINUX just nu och jag hatar det.

Jag kan inte ha min Wacom i fungerande skick till det och jag "kan inte" (det går men lär inte fungera så bra) ha Photoshop på den heller. Därför beställde jag den här externa  cd-läsaren för baara 590 kr. Usch för det (dyrt), men,  den behövs. jag hoppas den kommer på posten idag, eller iallafall så snart som möjligt så jag kan försöka installera Windows istället och kan ta tag i mina läxor haha.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hemifrån.

Kategori >> Vardag
2010-06-28 @ 09:31:57


Igår tog jag mitt pick och pack och hund till stora staden Göteborg, blev upphämtad av moder och syster och hamnade sen i deras stora fina villa. Jag tänker stanna här ett tag.

 

Hursomhelst, jag tror jag är sjuk! Jag har alldeles ont i halsen och allt verkar gå liite saktare än vanligt. Försöker peppa upp mig med att spendera pengar. Ska köpa ett par ljusrosa Converse av den här tjejen för 450 kr. Lätt värt. Har liksom inte haft fräscha Converse på en evighet och kanske behöver ett mellanting mellan mina (supersnygga) gummistövlar och mina små ballerinaskor nu i sommar. Jaja, det får bli väl.

 

Är hungring nu, ska försöka få i mig lite mat.

 


Tjusiga pianobilden fotade jag på midsommar. :)

bloglovin Related Posts with Thumbnails

White.

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-06-26 @ 20:11:28


 

Hah, jag är världens tråkigaste i klädväg ibland, men är inne i någon slags gos-period så det blir mycket oversized och så, men eftersom att jag har en dålig ovana att alltid köpa massa mörka kläder gav jag mig fan på att köpa lite ljusare saker för en gångs skull. Beställde hem detta från nelly.com hursomhelst. :) Hoppashoppas det sitter fint. Det är ju alltid lite läskigt att beställa från internet men jag får ofta stressryck ute i affärer så det är smidigare att göra det vid datorn.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Midsommarförberedelser.

Kategori >> Vardag
2010-06-26 @ 16:16:39


Igår innan det var dags att åka till midsommarfirandet på Kinnekulle, fanns det mycket att förbereda. Handla, laga mat, städa, göra oss i ordning osv. Självklart kom jag på, på vägen till affären att jag borde ha en midsommarkrans. Lyckligtvis var en av stans blomsteraffärer öppna och där hade de ståltråd, sen plockade jag blommor vid vägkanten så jag skulle ha något att tillverka den av!

 

För det första är jag ju bara löjligt rädd för småkryp, vilket jag nu insett inte passar sig om man ska ha en ljuv blomsterkrans på huvudet. Jag försökte bita ihop och blunda - det man inte vet har man inte ont av.

 

Mitt i allt skulle jag ju som sagt laga mat också! Tillställningen var lite av ett knytkalas så det var bara att ta med sig egen mat för eget bruk och för att bjuda lite. Som bilden nedan visar gjorde jag en så kallad Potatismosinbäddad linsröra, en vegetarisk gratäng kan man väl säga och den är supergod (pappas recept).

 

Jaja, det kommer mer om själva firandet sen när jag orkar fixa med bilderna.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hide and Seek.

Kategori >> Foto
2010-06-24 @ 23:57:06


Haha, först lyssnade jag på Imogen Heap, sen hittade jag min nostalgi-playlist på spotify med Ace of Base (som jag tyckte var jättetuffa när jag var liten) så nu lyssnar jag på dem och gungar i takt och sjunger tyst "what ya' gonna tell your dad, it's like a wheel of fortune..".

Innan åkte jag och köpte folkisar och chips (inför soffmys med Jacob) och himlen var jättefin ute. Jag hade med mig kameran såklart så det blev lite bilder. Det där med att ha med sig kameran tycker jag är läskigt, jag är en sån där som ramlar jämt och förstör saker utan att ens pilla på dem, så jag var superförsiktig och kände mig smått töntig men snäppet lugnare.

 

Nu ska vi sova här, imorgon ska jag laga mat till knytkalas-midsommarfirandet. Hejja!

 


 

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Liten tjej.com

Kategori >> Vardag
2010-06-24 @ 16:47:32


 

Hah, håll med om att jag ser ut som typ 9 när jag ler sådär! Det är mina bulliga kinder som gör det antar jag, hursomhelst, idag är det jättevarmt och vi har hängt lite på balkongen och så har vi ätit glass! Supermysigt :)

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Legopuss.

Kategori >> Vardag
2010-06-24 @ 14:14:53


Pusskalas hemma hos oss! Alla får komma, bara att ta med havrefras så gör Legoskrutten det mesta :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Kvällspromenad.

Kategori >> Foto
2010-06-24 @ 11:45:05


Även om man inte ska gå på promenader när hundarna är så unga gick vi ut en kort promenad igår för att fota lite. Tyvärr slutade det hela lite i katastrof då vi mötte en liten sketen tax på vägen hem, Lego fick spel och jag satte mig bredvid honom för att hålla honom kort så att säga. Men på något underligt sätt lyckades han lirka sig ur halsbandet! Jag fick superpanik och kastade mig efter honom och lyckades få grepp om hans päls och jävlar vad han skrek åh. Tillslut fick jag på honom halsbandet igen, helt skakande av illamående. Usch så hemskt. Han är ju inte direkt bäst på inkallning utomhus, så det hade kunnat gå illa.

 

Jag fick lite fina bilder i alla fall och varken Lego eller kameran (som jag hade runt halsen när jag kastade mig på marken) skadade sig. Jag har väl lite bitmärken, men det hör till vardagen haha.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Sommar och sånt.

Kategori >> Vardag
2010-06-23 @ 13:53:49


Det är fint väder men vi sitter mest inne hela dagarna framför datorn trots hunden. Man ska ju inte gå några promenader med honom förrens han är 1 år (!) sägs det, så vi får lunka i trädgårn, samma visa varje gång. På fredag blir det midsommar-firande! Då ska vi åka till Kinnekulle på storslagen midsommarfest med lite släkt, det blir säkert jätteroligt :) Just nu är jag mest trött, ska nog duscha så jag piggnar till lite.

 

Har för övrigt pillat jättemycket med designen till bloggen. Det är så himla roligt! (Även om allt råkar vara rosa just nu). Jag planerar att bli världsbäst på webdesign, vänta bara. HAH.
bloglovin Related Posts with Thumbnails

I mitt absolut bästa skick.

Kategori >> Vardag
2010-06-22 @ 15:28:40


 

Måste ta lite mer bilder på mig själv känner jag, det finns inte måga som cirkulerar över internet sen jag blev sådär rödhårig i allafall och det var flera månader sen. Men har inte orkat göra mig tillräckligt respektbel för att fotograferas. Men ja, så dagens outfit (-som sagt, man måste passa in!) är öööh, mjukisbyxor med lite fläckar på, gosig skjorta från H&M och urtvättat linne som jag förmodligen köpte någon gång på 90-talet. Häh. :)

 

Ska nu sysselsätta mig med något storslaget, typ äta turkisk peppar.

 

ps. Eftersom att jag är ganska töntig har jag för tillfället bytt ut min traditionella muspekare till denna hah:


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Visset.

Kategori >> Vardag
2010-06-22 @ 12:13:35


Åh skit också. Efter den långa skåneresan kom vi hem till en mycket deppig kaffeplanta i köket. Vissa blad ser fortfarande sådär fina ut men jättemånga är alldeles torra och döda. Det är den enda växten vi har hemma och jag var så glad när vi köpte den, för den gjorde sig så bra i köksfönstret.

 

Tyvärr är det lite typiskt mig att "glömma" sånt där som att vattna blommor. Jag gjorde ju en surdegsstart för några månader sen, som var jättejobbig att göra och som skulle matas en gång i veckan med mjöl och vatten. Efter att jag hade glömt mata den en vecka blev jag så trött på att den stod där i kylskåpet och såg ledsen ut, så jag slutade mata den (!). Slutligen slängde jag surdegsstarten. Tur att jag inte är lika kass på att mata hunden i alla fall! haha.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Saker jag är ganska bra på.

Kategori >> Ritat!
2010-06-20 @ 23:26:00


 

Att rita hästar. Kanske för att jag har gjort det i sisådär 21 år (minus de där första åren när man inte ritar speciellt mycket) och kanske för att jag var en sån där stollig hästtjej när jag var 14, eller ja, det har inte gått över hah.

Kände mig manad till att fylla upp kategorin "Ritat" med något, därav bild från typ 1800-talet (förra året that is).

På tal om att rita, jag har börjat på en sommarkurs på distans som heter Concept Art som jag läser vid högskolan på Gotland. Det ska bli spännande, jag ska rita lite olika saker varje vecka, än så länge har vi inga inlämningar så jag är lite seg med det häh.

Nu ska jag sova. Hurra!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Prinskorven.

Kategori >> Vardag
2010-06-20 @ 19:54:01


Här är vår hundvalp Lego! Han är världens monsterkorv. Han gillar att bitas, skälla okontrollerat och göra sånt han inte får i allmänhet. Han är väl i mja, 14veckors-åldern nu och är en riktig pina. Men som det brukar vara med hundvalpar och bäbisar och sånt så är man så kär i dem ändå. Han är det bästa och iblaand det värsta jag vet haha, men söt är han, oh ja! Världsklassigt söt.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Knäckebrödskärlek.

Kategori >> Matigt
2010-06-20 @ 18:58:09


 

Åh mums. Det bästa som finns är i många lägen faktiskt knäckebröd med smör och ost och lite roliga grönsaker. Just nu har jag en groddar-period och äter det till ungefär allt! :) Påtal om mat så ska jag snart slänga ihop lite kycklingwok. När jag orkar. Ta mig till köket.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Skärpedjup och sånt.

Kategori >> Foto
2010-06-20 @ 13:21:45


 

Nu, iochmed nya kameran måste jag tillslut åter lära mig hur det fungerar med en systemkamera. Ibland har jag fått låna för en kort stund och då har jag mest satsat på att improvisationsvrida på allt man kan vrida på tills det blir bra, nu försöker jag komma på varför det blir bra också hah, detta försöker jag fixa genom att ta kort på natur. Lagom halvintressant.

 

En gång, sådär i gymnasiet så kunde jag kamerainställningar, men det var då det. Igår kom jag på hur man fixar med skärpedjupet och blev hemskt nöjd. På bilden nedan har det ju tillochmed blivit bokeh : ).




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Varmvatten & citron.

Kategori >> Matigt
2010-06-19 @ 16:23:42





Jag är väl ganska typisk och faller för de flesta "det-här-är-bra-för-din-kropp"-trick, detta bland annat. Varmvatten med en citronskiva i. Det var faktiskt jättemysigt att dricka och så känns det lite smålyxigt (vi har aldrig citron hemma!) också. Något annat än kaffe i alla fall, som jag ju egentligen inte ens får dricka pga dum magkatarr. PFT.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lampa.

Kategori >> Foto
2010-06-19 @ 13:39:57


Galet häftig lampa hemma hos mamma och bilden är tagen med min mobilkamera (!).

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Grill&vin.

Kategori >> Vardag
2010-06-19 @ 13:17:56


Igår tog jag mitt pick och pack till Göteborg för att träffa min kära vän Moa. Vi sprang runt inne i staden och köpte vin, plastbestick och ja, en systemkamera! Sen satte vi oss i Kungsparken och tände en engångsgrill som vi grillade sojakorv, majskolvar och haloumi på (självklart glömde vi korkskruv förövrigt). Supermysig dag som avrundades med att vi hittade lite andra vänner och sen åkte jag hem, med sprängande huvudvärk haha.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hallonfrukost.

Kategori >> Matigt
2010-06-17 @ 23:15:37


 

Inte för att jag någonsin varit speciellt intresserad av att fota och blogga om frukostar, men den här var så fin så jag kunde inte låta bli. Fina, frysta, sura hallon, blåbär, havrefras och mjölk och ja, en kopp kaffe också såklart, som jag i vanlig ordning inte hinner dricka upp innan det är iskallt.


Här är förövrigt första visade bilden som är fotograferad med min nya kamera! Jag tröttnade på min tråkiga kompaktkamera som ändå var mer eller mindre sönder och köpte en precis lagom bra systemkamera istället, nämligen en Canon EOS 1000D. Mycket nöjd tjej.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Project makeover.

Kategori >> Design
2010-06-02 @ 13:36:01


 

 

Spenderar lagom för mycket tid på att leka med designen här, trots minimal lust för att uppdatera med annat, men det kommer säkert förr eller senare.

 

ps. Supermysig bil som jag lyckades fånga på bild under Londontrippen 2009.


bloglovin Related Posts with Thumbnails
Visas bäst i: Mozilla Firefox
& designen har JAG gjort.
Intresserad av ny design?

Jag gör tyvärr inte beställningsdesigner just nu.
Välkommen tillbaka senare :)

bloglovin
RSS 2.0