Design.

Kategori >> Design - Portfolio
2010-11-28 @ 23:17:23


Sådär, nu har jag fixat ihop och lagt in den senaste designauktionen i Elins blogg. Tjusigt värre!



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Första advent.

Kategori >> Vardag
2010-11-28 @ 19:01:28


Mys-söndag med galna mängder snö i lilla Skövde. Dagen började dåligt med en för trött Marielle på morgonrastning med Lego i allmänt jobbig snöstorm och med en gnutta illamående från gårdagens vinkonsumtion. Kom in, drack varm mjölk med honung och somnade på soffan.

Sen blev dagen desto bättre. Jag lurade med mig Jacob till stan för mathandling och mysigt strosande i butiker. Vi hamnade på Åhlens och inhandlade julklappar i förtid till varandra. Det fick bli varsinn kaffekopp i storlek "lite större än vanligt", varsitt par supermysiga duntofflor (ni vet, såna som är som stövlar fast i kudd-material), 2 nya grytlappar (Lego har tuggat sönder våra gamla + att de är äckliga och fula) samt smörknivar. Kändes bra.

Sen handlade vi mat, som jag har nämnt tidigare försöker vi köpa mycket ekologiskt och främst ekologiska mjölkprodukter och ägg. Men idag hade dom ingen ekologisk mjölk i affären, så vi köpte soyadryck iställlet och kände oss allmänt duktiga.

Nu sitter vi hemma i våra duntofflor och dricker kaffe med soyadryck i våra nya koppar med lite tjusig ekologisk, mörk choklad till. Gott liv.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Fancy a mint?

Kategori >> Vardag
2010-11-28 @ 00:30:10


ÅÅh, jag är trött. På skolan.
Eller ja, lite. Fast nu är det helg och här har vi städat, lagat mat och jag har fått spendera onödigt mycket tid på att se på Gilmore Girls och Bloggdesigna. Jag är ganska glad, men trött och trött på skolan.

Men äh. Åh, häromdagen fick vi paket! Två styck söta tablettaskar med minttabletter! Inte vilka som helst utan formade som Nintendokontroller. Jag och Jacob är ju lite nördiga och uppskattar sånt hih. Imorgon mååste jag ta mig tid till att träna på nya kodandet och pilla med min hemsida. Och ja, bloggdesigna lite till, och plugga. Mitt liv får inte plats i världen.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bloggfestligheter.

Kategori >> Vardag
2010-11-27 @ 01:16:48


OOhh, lovley, lovley har fått min officiella inbjudan till Linn och Annas tjusiga bloggfest långt bort i Dalarna den 12 Februari. Kommer bli kanon! Har redan sett några som ska dit och är mycket förtjust över gästlistan. Det finns dessutom några biljetter kvar som kan vinnas hos Anna - Madeinjapan.nu och Linn Linnlowes.com, så kika in där om du är sugen på storslagen bloggfest! :)




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Tre timmars fritid.

Kategori >> Vardag
2010-11-25 @ 01:41:02


Åh hujedamig. De senaste dagarna har varit hemska. Sömbrist till tusen, plugg, plugg och åter plugg. Och ovanpå det onormalt små matintag, minimalt med hundpromenader och alldeles för få kramar. Lägenheten är stökig, jag har varit sunkigast i världen och har kännt för att gråta ca 3 gånger i timmen.

Men, dagens plugguppgift lyckades bli färdig onormalt tidigt, med andra ord inte klockan 7 på morgonen (efter att ha arbetats med hela natten) utan faktiskt runt 22 på kvällen. Förmodligen för att jag trotsade hälsa och vett och sov bara 2½ timme inatt och lyckades börja med plugget på morgonen istället för på eftermiddagen. Skönt. Hursomhelst, detta resulterade i att jag äntligen fick lite tid till att bara göra ingenting. Dock rann tiden hastigt iväg efter en väl behövd dusch och fixande med en av bloggdesignerna som nu ska ut till sin nya ägare. Och där slutade lyckan. Nu är jag trött och trots att jag vill leva livet, pyssla och fixa ska jag nog gå och sova nu. Känns vettigast så.

Tröstar mig med att jag planerar att jobba snabbare än snabbast imorgon så lyckan kan återupptas, samt tänker på min storslagna julklapp/födelsedagspresent som nu är bara en månad och någon vecka bort. Åh älskade Canon Eos 50d, du och jag kommer skapa storslagna saker.






bloglovin Related Posts with Thumbnails

Om konsten att göra en stol i 3D.

Kategori >> 3D
2010-11-23 @ 05:47:39


Mjaha. Klockan är runt 06 på morgonen och jag har inte gått och lagt mig än. Varför inte? Vilken annan dag som helst hade jag mumlat något om att jag redigerat bilder, läst bloggar, googlat konstiga saker eller stirrat på facebook, men inte inatt. Nej för nu, och några veckor framåt har jag ett supertungt skolprojekt på gång och det är hårda bud och deadlines varje dag som gäller.

Så vad har jag gjort? Jo, jag har gjort en stol. I 3D.
Jag har inte 3D-nördat på typ ett år så det tog för det första ungefär en halv dag att göra själva modellen. Och inte nog med det, sen ska den UV-mappas! För er som inte vet vad det är: Grattis, det är helvetet på 3D-jorden och det är vad jag har spenderat hela natten på. Det ska nog inte ta så lång tid "egentligen", men som sagt, mina 3D-skills är lite rostiga och de har aldrig ens varit något som man borde få kalla för "skills" in the first place. Njäe.

Hursom, här sitter jag lite lagom yr av trötthet, med ryggvärk och en numera endast halvt fungerande högerhand. Att klicka runt som en stolle i sisådär 15 timmar gör inte fingrarna glada. Är inte ens färdig än, det är inte mycket kvar nu men det är segt och tråkigt så jag tar en liten paus.

Hade i övrigt storslagna planer om att få koda php och designa bloggar idag men det blev inget med det, har knappt haft tid att äta. Kom dock iväg på nattlig promenad med Lego och jag knäppte av honom kopplet och lät honom springa lös på ett fält. Det var mysigt :)

Här är stolen hursomhelst! Och det är ingen vidare konst att göra en sån egentligen, bara jag som är seg som tusan pft. Monterade dit en temporär textur så den inte skulle vara helt grå. Blabla, ingen fattar säkert vad jag pratar om ändå hah.
Designauktion på gång! Avslutas: 20.00 25/11

 



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lovley Light.

Kategori >> Vardag
2010-11-21 @ 13:04:38


Hejhopp trallala. Helgen har varit hård, placerad framför datorn kämpandes med massa nörderisaker som jag knappt förstår alls. Det där med egen hemsida med inbyggd blogg var svårare att fixa än jag ville. Nu lutar det mot att koda en helt egen bloggfunktion - i ett programmeringsspråk jag inte kan. Good luck to me haha. Men äsch, det går nog bra, blir en hel del att lära sig bara men jag vill ju lära mig det ändå, så det är ingen fara.

Tänkte bara påpeka att jag har skjutit upp designauktionen till den 25/11 20.00. För att komma till auktionen tryck här :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Förbered er på flytt.

Kategori >> Vardag
2010-11-20 @ 13:54:35



Som sagt, håller på med det något gigantiska projektet att göra en riktig och egen hemsida med tjusig domän och i eget webbhotell. För att göra det hela ännu krångligare bestämde jag mig för att lära mig php (ett sätt man kodar på för att få fram det man vill, kan användas som komplement till HTML-koden. I guess.) Hursom, det är ganska svårt och påminner mycket mer om "riktig programmering" än om det som vi leker runt med här på blogg.se. Som tur är är det inte helt främmande då jag läst en programmeringskurs i språket C#, inte för att det gick något vidare men jag vissa saker är liknande så jag känner mig inte helt lost i djungeln av variabler och floats o blahablaha.

Hursom, förr eller senare (förmodligen senare) kommer Mariellekarusell upphöra att existera, eller iallafall sluta användas, då jag ska ha bloggen på min nya domän. Men det tar vi då, hoppas ni följer mig där också sen när det blir dags.



Lovley illustration av mig, skapad i Illustrator - pic not related haha.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Kodkärlek.

Kategori >> Design
2010-11-19 @ 23:12:24


På order från högsta hönset, min kära vän Sanna försöker jag ta tag i att ordna upp en riktig hemsida till mig själv, lite proffsigare och liiite tuffare sådär haha.

Hursomhelst, vill man ha inbyggt bloggverktyg i det hela räcker det inte att bara koda lite oskyldiga HTML-taggar. Njae, nu måste jag läsa miljoner sidor dokumentation om ett slags hemsideverktyg, som visserligen har mängder med möjligheter men som känns en smula overkill. Blev dock nöjd-tjej.com när jag lyckades gräva fram var HTML-koden och CSS-koden råkar befinna sig. Mmmm, det kliar i fingrarna, men är smått överhettat i knoppen av all information. Detta speciellt efter en heldags planering i skolan med löften om 8 timmars arbetsdag från och med måndag och cirka 8 veckor frammåt. Ska ta tillvara på sista slappa helgen och sen bär det av åt fanders med mig och min fritid.



(blev ingen bild, har inte tid att fixa haha)
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Designauktion - "Overload"

Kategori >> Designauktioner
2010-11-19 @ 21:10:00


Jag kör snabbt igång med nästa auktion! :)

Godkända ändringar, inkluderas i auktionspriset:
Bilderna, citat och bloggnamn i header
Innehållet i dropdownmenyn
Profilbild -såklart ;)
Ev. mindre små ändringar kan diskuteras

OBS: Vill du ha kvar bilderna i headern, måste du ha en liten "creds"-lista i sidomenyn då de kommer från Weheartit.

Utgångspris: 120kr

Vinnande bud: 140kr Elle
Avslutas:
25/11 20.00

Budandet sker i kommentarfältet i det här inlägget! Glöm inte skriva ner blogg och/eller mailadress.
Och självklart: Buda inte om ni inte är helt säkra.

Betalning sker i två omgångar till mitt Swedbank-konto. Hälften när jag ändrat om designen lite efter vinnarens önskemål och jag kan visa upp det. Hälften efter att jag ger ut kod och bildfiler (eventuellt hjälper till att lägga in koderna). Alternativt i en betalning då jag fixat ändringarna - men det är ditt val.


Helheten: För större bild klicka här.


Kommentarssidan:

Dropdown-menyn:

Sidomenyn:


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Datorstädning.

Kategori >> Foto
2010-11-19 @ 01:29:42


Har rensat bland bilder i den externa hårddisken idag. Massa bilder från i somras som bara har fått ligga där och samla damm. Men nu har jag fört över de bästa så jag har lite roliga andra bilder här. Här kommer en favorit från när jag fotade reversering hos mamma, mycket tjusig -HELT OREDIGERAD- extrem närbild på en orchidé. :)

Nu är det läggdags för mig, på tok för sent som vanligt. Uscha. Och glöm inte designauktionen som avslutas imorgon (eller ja, senare idag) 21.00! Klicka här för att komma dit.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ben & Jerry's

Kategori >> Vardag
2010-11-18 @ 20:42:19


Ikväll gottar vi oss med varsinn Ben & Jerry's och kollar på Criminal Minds. Myspys. <3 I övrigt designar jag lite smått. Håll utkik! Snart kommer det fler designauktioner :)

Länk--> DESIGNAUKTION på gång! Avslutas 21.00 19/11


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ont, det gör ont.

Kategori >> Vardag
2010-11-16 @ 21:27:19


Satans jävla förkylning som har utvecklats till typ (enligt senaste egna diagnosen hih) lunginflammation from hell. Nja, så illa är det säkert inte men lungorna svider, det trycker över bröstet, tungt att andas, hostar som gör skitont och kallsvettas Borde inte ha gått till skolan igår eller idag. Men måste man så måste man, fast nu får vi alla betala - hela gruppen. Anyways, planerar att ta det lugnt nu, ska kolla lite serier och gotta mig med en kopp te och koda för att glömma värken. Plugga mer får jag göra imorgon om jag inte ligger orörlig i blöt pöl av feberäckel. Peppig dag. Yay.

Skickade även mail till gymmet precis för att se om jag kan frysa mitt medlemsskap till januari. Om en månad åker vi till Skåne och fram tills dess, har jag massa plugg och måste ju hålla igång Lego så gott det går så jag kommer bara bli helt knäckt av att betala gymkortet och inte kunna gå tid. Hoppas det löser sig, saknar träningen i hela kroppen men det känns ingen idé att gå dit en gång i veckan och få ångest för att allt blir så halvhjärtat. Det får lösa sig. (Hej gnäll-inlägg hah)




Länk--> DESIGNAUKTION på gång! Avslutas 21.00 19/11



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Att samarbeta ensam.

Kategori >> Vardag
2010-11-15 @ 20:50:08


Hatar att få tillbaka designsug när jag har annat att göra haha. Men äh, jag har tid med både. Har tröttnat galet mycket på min design nu, måste piffa upp här lite snart innan jag goes bananas hah.

Tillsvidare finurlar jag på fler auktionsdesigner. Gillar det där med att jag får "göra som jag vill" haha. Nog för att ni, kära läsare och kunder är trevliga att samtala med, men "jag trivs bättre häär, under korkeken o doftar på blommorna", ehm, jag trivs bättre med att "samarbeta ensam".

Nu ska jag peta med lite läxor en stund sen ska jag koda -lyrisk blick-



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Designauktion - "Purpur" v. 1.0

Kategori >> Designauktioner
2010-11-15 @ 10:18:25


Okej, nu testar jag köra min första designauktion! Det är, en vintrig design med mina bilder i headern. Som går att ha kvar om så önskas.


Godkända ändringar, inkluderas i auktionspriset:
Byte av bilder i headern
Byte av snöflingorna mot andra former eller något helt annat.
Profilbild, Namn i header + citatet i headern (SÅKLART!!)
Vad som ska finnas i dropdownmenyn.



Vill ni se designen live gör ni det --HÄR--.

Det finns 2 problem med designen när den visas i internet explorer just nu: Bakgrunden verkar inte vilja fungera (vilket är jävligt konstigt) samt att hoverfunktionen i dropdown-menyn inte fungerar som den ska. Annars ska allt vara i sin ordning. -Ska självklart försöka åtgärda problemen. :) Men den är egentligen skapad till och i Mozilla Firefox. (Har du inte det så ladda ner det --HÄR--! Tusen gånger bättre än IE)

Börjar med ett blygsamt utgångspris90kr och budningen stänger 21.00 19/11.
Vinnande bud: 125kr av Hannele



Budandet sker i kommentarfältet i det här inlägget! Glöm inte skriva ner blogg och/eller mailadress.
Och självklart: Buda inte om ni inte är helt säkra.

Betalning sker i två omgångar till mitt Swedbank-konto. Hälften när jag ändrat om designen lite efter vinnarens önskemål och jag kan visa upp det. Hälften efter att jag ger ut kod och bildfiler (eventuellt hjälper till att lägga in koderna).

Happy hunting!




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Designauktion.

Kategori >> Design
2010-11-14 @ 12:36:48


Håller faktiskt på att designa lite. Kommer lägga upp en design som man får buda på, förutsatt att det finns något intresse. Eller ja, vi får väl se hur det går :)

Någon som är sugen?


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Äppelpaj.

Kategori >> Matigt
2010-11-14 @ 00:14:16


Idag var jag himlans sugen på vaniljvisp, så jag bakade äppelpaj för att ha en vettig bortförklaring till att sleva i mig det hah.

Som jag kanske nämnt tidigare har vi inget socker hemma längre, bakar istället med honung. Men just denna gång använde jag mig av något helt annat. Min kära far har tipsat om ett annat "sötningsmedel" nämligen agavesirap som kommer från kaktusar! :) Det är väldigt drygt och sött med en mer sockrig smak än honung. Det är dessutom nyttigare. Så det hade jag i och kanon blev det. Dock råkade jag peta på lite för mycket salt :( Jag gillar att ha en liten nypa salt i bakverk, det ger det en mer neutral smak med lite extra sting i. Dock blev det några korn för mycket. Men vad gjorde det, jag ville ju bara ha vaniljvisp ändå ;)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Jag är som en 5åring.

Kategori >> Vardag
2010-11-13 @ 01:23:07


Har snörvlat hela dagen, har besök av Jacobs pappa och lillebror. Har handlat idiotiskt stora mängder mat på Ica Maxi - vilket ledde till total utmattning av min sjukliga kropp. Har lagat lasagne och poppat kastrullpopcorn. Jag har fått prova Jacobs pappas Nikon D300, D3an lämnade han hemma men hade med sig hela 3 olika objektiv. Iochförsig insåg jag bara ännu mer att 1000d är helt värdelös. Tålamodet inför nya kameran är slut och jag klättrar på väggarna. Det gick ju bra, behöll positiviteten med att "vänta på något gott..." i ca 1 dag. Jag är som en 5åring.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Nu kan jag inte hålla mig längre!

Kategori >> Foto
2010-11-12 @ 15:00:00


Åh! Det har visat sig att jag, om någon månad kommer bli den stolta ägaren av en ny kamera! En vacker, ståtlig Canon Eos 50D, med ett allroundobjektiv från Sigma, ett närbildsobjektiv från Canon och supersnygg kameraväska från National Geographics. ÅH. Materiell lycka! Har länge kännt att jag växt ifrån min 1000D, att den mest har massa begränsningar, vilket inte är så konstigt då det är en riktig budgetmodell. Men nuså, nu blir det andra bullar. Ska bli så galet skönt och kul! Bra med ett närbildsobjektiv och en kameraväska blev ju ett måste nu, har hittills kört på att linda in kameran i typ kläder när jag ska ta med mig den i min vanliga väska haha.

Dessutom ser ju inte väskan ut som en typisk kameraväska, den kommer fungera som en bra allt-i-alloväska sen då den har många olika fack som kan fyllas med "vanliga" saker. Därför kan jag ju ha med mig kameran enkelt, utan att behöva ha dubbel uppsättning av väskor om jag kan peta ner mina andra saker där i också :3




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bloggtipset!

Kategori >> Inspiration
2010-11-12 @ 10:44:00


Som utlovat kommer här "best in show", min favorit av de inskickade tipsen. Ni som inte "vann", misströsta ej, ni är så bra så ändå men jag fastnade lite extra för den här tjejen.



Varför? Jo först och främst blev jag lite impad av hennes ålder. Kanske har jag bara tappat uppfattningen av hur gammal man måste vara för att uttrycka sig kreativt, men jag inbillar mig att när jag var 14 så lekte jag med dockor haha. Alma, som tjejen heter är som ni kanske gissat just 14 år. Hon ritar och fotar, designar och fixar och har en härlig känsla som löper genom sin blogg. Ta en sväng in! Allt i detta inlägg är skapat av henne och är även klickbart för att komma till hennes blogg. Grattis Alma! :)




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Water.

Kategori >> Foto
2010-11-11 @ 22:36:00


Medan jag går och drömmer om en ny, bättre kamera leker jag runt med sånt som kameran faktiskt klarar av. Körde på lite reversering igår! Motivet blev såna där små vattendroppar som bildas när det är ånga. Så jag vände på objektivet och körde på. Dock blev allt helt mörkt, men sen testade jag att använda blixten för ovanlighetens skull och visst blev det snyggt! :)




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Wokiwok.

Kategori >> Matigt
2010-11-11 @ 19:52:41


Åh jisses. Jag har blivit lite sjuk här i all snöyra. Nu håller det visserligen på att töa med allt snöpulsande med lite snuvighet satte sina spår så nu sitter jag här med yrsel, halsont och huvudvärk. Fast just nu är det lite bättre. Lyckades laga lite mat innan! Trots hel skål med nyinhandlat godis kändes det som att vi kunde behöva äta lite ;)

Jag gjorde Wok, för det kändes lättast och alla ingredienser fanns hemma.
Vi gilalr Wok i det här hushållet och har testat diverse olika färdiga kryddblandningar osv. Men jag gillar inte dem. De smakar bara starkt utan att smaka gott, så jag kör på min egen variant som jag tänkte tipsa lite om.

Jag brukar, innan jag sätter igång med stekande osv ta en liten kastrull med ca 3 dl vatten och en grönsaksbuljongtärning som får stå o koka upp. Sen steker jag kycklig och häller i frysta grönsaker, sen brukar jag hälla på lite av buljongen direkt, för att hjälpa grönsakerna att tina lite och sen häller jag på resten, blandar ner lite tacosås och någon matsked creme fraische och lite kryddor! Efter en stund blir det sådär geggigt som man vill ha det, och gott också! :)

Sen kom jag på en smart sak för oss som är lite kassa på att koka ris emellanåt. Idag fastnade massa på botten av kastrullen efter bara halva koktiden så då kokade jag upp lite vatten i vattenkokaren och hällde i kastrullen (typ 1 dl), tog av den från plattan och lät den stå under lock i ca 10 min. Så var det löst! ;D


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Panik.

Kategori >> Vardag
2010-11-09 @ 17:08:12


Åh jisses, nu har jag dödsmycket att göra i skolan, lite gamla saker att ta tag i och den nya kursen där vi måste jobba halvt ihjäl oss för att få allt som vi vill ha det (och godkänt också förstås). Mycket kommer nog behöva prioriteras bort - av mitt liv i övrigt då alltså. Inga långa mysiga kvällar framför serier och inget överdrivet gymmande. Hundtränandet måste jag hålla igång någorlunda, det kan jag inte strunta i, men allt annat typ öh ja, socialt liv får läggas på hyllan till ungefär.. nästa år. Fast då har jag nog inte tid heller, det tar aldrig slut det här fysatan.

Idag har det snöat som bara faan. Lego och jag skuttade ut och hoppade i djupsnö och nu sitter jag här med blöta byxor som jag inte orkat lirka mig ur.
Har lite dåligt samvete för alla fina kommenterar jag fått som jag inte svarat på än, men det kommer när det kommer. Angående bloggtipsen väntar jag ett tag till med att bestämma "den bästa".

Nu måste jag äta, byta om och sen blir det råplugg resten av kvällen.. nästan i allafall. Usch.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Tipsa!

Kategori >> Inspiration
2010-11-08 @ 20:03:21




Jag måste gräva ner mig i skolarbete en stund och medan jag gör det kan väl ni tipsa mig om lite bra höstläsning! Antingen era egna bloggar eller någon annans. Den som tipsar om bästa bloggen får lite extra "uppmärksamhet" i form av ett helt inlägg med länk och sånt tjusigt :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

En BJÖRN!

Kategori >> Vardag
2010-11-07 @ 19:58:13


Hah, igår var jag på maskerad, en ganska segstartad fest sisådär 50 meter hemifrån med min undersköna "barndomskompis" Elina. Som jag tidigare nämnt är jag inte sådär superbra på att festa, det händer ack så sällan så när jag är mitt i allt det glada av att prata om gemensamma intressen med 3 pers samtidigt kan jag inte riktigt hjälpa om det slinker ner ett extra glas av ditt eller datt. Hmpf, ja, jag har lidit idag.

MEN, så hemskt var det inte för Jacob fixade Kinamat :'D Det var jättelängesen vi åt det så det kändes lite lyxigt. Planerade en tur till gymmet idag egentligen men neäeh. Dålig idé- ska istället spendera kvällen med ungefär motsatsen: Äta chips och turkisk peppar. Yep.


Oh ja, jag var utklädd till BJÖRN! Sydde ihop en "björnmössa" lite hastigt tidigare under dagen :3

Björnen och Elina <3

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lite ekologiskt.

Kategori >> Vardag
2010-11-05 @ 23:45:37


Woho! Idag har varit en trevlig dag om man bortser från ett veterinärbesök med Lego. :( Han har något skumt med sina öron, alternativen är väl någon parasit, kanske öronskabb eller i värsta fall någon allergi. Öronskabb låter ju inte sådär värst peppigt, men 100 gånger bättre än en allergi som måste utredas och att vi måste passa oss för saker. Hursom, fick recept på lite medicin så nu får vi vänta o se vad som händer.

Men ja, till det roliga. Jag gick till gymmet idag! Orkade inte gå dit igår haha (latmarielle), men idag så. Och innan dess tog jag en sväng på stan, gick till systemet och inhadlade lite alkohol! Jag ska på maskerad imorgon och köpte lite av varje, men erkänner stolt att vinet som inhandlades är ekologiskt! Kravmärkt och Fair-trade. Vi har börjat tänka mer på sånt på senaste. Köper ekologiskt om vi har möjlighet, men speciellt på mjölk och ägg. Tyvärr äter vi ganska mycket andra mjölkprodukter som inte finns i bra ekologiska varianter :( Så det är alltid en kamp mellan rätt smak och rätt omständigheter i mejerihyllan. Egentligen borde det inte vara ett svårt val, självklart borde vi välja det ekologiska, men ja, vi har precis börjat med det här, vi måste nog lära oss att komma över vissa saker innan vi kan gå in på det helhjärtat.

Tycker ändå att vi gör bra ifrån oss, som fattiga studenter och allt! :)
Och justja, väl hemma gjorde jag äppelpaj hoho. Fast hittade ett snabbrecept och testade, det var inte så bra tyvärr. Ska göra på riktigt nästa gång. Det är gott, och helt utan socker! Vi använder bara honung när vi (jag) bakar nu för tiden.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Nu börjar jag om.

Kategori >> Vardag
2010-11-03 @ 20:20:03


Puh, nu är jag i gränslandet mellan två kurser. Ska färdigställa allt material till Manus & Storyboard och sen blir det till att gå på föreläsningar igen nästa vecka och börja peppa för att göra vårt kära animationsprojekt - hur det nu ska gå.

Jag försöker aktivt lära mig av mina misstag, har börjat tänka ut planerande för hur allt ska gå ihop. Gymmet, jag och mina stenhårda lår (hih) ska återförenas imorgon, efter en paus på en hel månad. Ska bara köra lite lugnt på crosstrainern och kanske lite-lite styrka för att ladda inför fredagen för då blir det spinning! Åh vad jag har saknat gymmet.

Framtiden har hursomhelst mycket aktiviteter. Skolan ska skötas ordentlig, gymmet ska besökas kontinuerligt, näringsrik mat ska lagas och ätas, Lego ska promeneras och tränas och ja just det, mitt i allt det här ska jag försöka umgås med lite vänner också hah.

Jag ska INTE slarva med skolan så jag får en halv termins arbete över mig den sista veckan, för så blev det nu och då gick det åt skogen med allt annat :(

Och just det, tack blogg.se för framsidan :) Och tack alla rara som kommenterat så fint och välkommen alla nya bevakare :*


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Panikritande.

Kategori >> Ritat!
2010-11-02 @ 02:08:49


Jaaaa, jag är sämst på att bara ta tag i saker. Ska ha massa grejer fixat tills imorgon, började rita typ 23.00 eller nåt haha. Vad tänker jag med liksom? Orkar bara inte måla idag, men det blev iallafall lite gjort. Har nog heller aldrig ritat något såhär snabbt. Egentligen skulle hon se mer typ, the-ring-aktig ut, men sen flippade jag på kläderna och gjorde lite 1700-tals stuk istället. Jag menar, hon är ett spöke, hon kan ju inte gärna följa klädmodet som är under den tiden som spelet ska utspela sig. Mjaja, egentligen är det helt idiotslarvigt. Funderar, med hemmablind blick om proportionerna är helt åt skogen. Kan inte komma fram till något jaja. Det får bära eller brista.

Anyways - Det här har jag gjort idag haha.

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails
Visas bäst i: Mozilla Firefox
& designen har JAG gjort.
Intresserad av ny design?

Jag gör tyvärr inte beställningsdesigner just nu.
Välkommen tillbaka senare :)

bloglovin
RSS 2.0