Kladdkaka och shoppingsug.

Kategori >> Vardag
2010-08-31 @ 02:13:22


Stickandet går sådär, jag var korkad och gjorde ungefär en halv miljon maskor vilket betyder att hur mycket jag än håller på kommer jag aldrig till dörren, eller ja haha. Jag har ont i händerna hursomhelst så jag tog en paus för att redigera bilder på den storslagna kladdkakan. Den blev dock inte så kladdig, men fin ändå :)

Medan jag bytt serie till One tree hill (Lipstick Jungle tog slut) suktar jag efter en ny höst/vinterjacka. Ska nog ta en sväng om affärerna imorgon när jag gör andra ärenden i stan. Inskrivning på gymmet och så ska jag hämta min beställda strömsladd till laptopen (den gamla råkade ut för en liten olycka då Lego råkade riva ner datorn från min byrå och delen som pluggas in i datorn bröts av i fallet! Datorn klarade sig som tur var) Yea.
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Dags att sticka.

Kategori >> Pyssel
2010-08-30 @ 22:03:53


Inatt var jag vaken för länge vilket resulterade i en supergrining Marielle nu på morgonen. Allt var katastrof haha. Sen dess har jag kollat på Lipstick Jungle, ätit soppa, somnat i soffan och tappade helt uppfattningen om var jag befann mig när jag väcktes lugnt av Jacob, ställde mig sen raskt i köket och bakade kladdkaka. Nu står kladdkakan för att svalna och jag bestämde mig nu för att sticka! Har faktiskt inte så mycket att göra just nu. Jag har en bloggdesign som ska fixas men det kan jag börja med imorgon. Idag vill jag bara ta det lugnt.

Huvudet värker en smula, har suttit massa vid datorn utan glasögonen så nu får de åka på och hoppas att det blir bättre snart. Sticka vare ja. Vad ska jag sticka? Ingen aning. haha. Jag kör på helt enkelt.
bloglovin Related Posts with Thumbnails

This is the end of summer.

Kategori >> Vardag
2010-08-30 @ 01:12:51


Nu är det nog höst. Det känns i luften även om det bara är slutet av augusti. Men det är skönt. Jag gillar hösten, man kan ha på sig mycket kläder haha. Jag trivs inte så mycket med sommar och allt det lättklädda, yeah i know, hate me. haha.

Har bloggat superdåligt på senaste! Men jag har knappt hållt i kameran de senaste dagarna, jag har inget att fota. Men får försöka ändra på det hah, för sakens skull sådär. Däremot har jag gjort läxor, lagat mycket mat och kollat på serier. På fredag börjar skolan. Det känns bra, fast stressen kryper fram innan jag ens har något att stressa inför hah.

Nu är klockan lagom mycket som vanligt och jag ska ta tag i ett litet affisch-jobb jag har, halvt om halvt kolla på Lipstick Jungle och dricka en kopp te.bloglovin Related Posts with Thumbnails

Kodtips.

Kategori >> Design - Tips
2010-08-29 @ 23:28:40


Detta inlägg förväntar jag mig inte att någon kommer orka läsa, men det är bra att ha och hänvisa till när det behövs.
Det är en del som skriver och undrar hur man gör för att förändra saker på sin blogg, som inte har så mycket erfarenhet och som inte inser hur mycket saker som måste ändras runt om för att en sak ska fungera ordentligt. Det är svårt att förklara och jag vill gärna hjälpa till när det finns tid och kraft och många gånger tror jag att jag tar för givet att alla borde kunna vissa saker. Självklart är det inte så lätt att ha koll på allt. Jag har sysslat med det här ett tag nu så det mesta går automatiskt, men här tänkte jag dela med mig av en liten förklaring av det övergripande.

Din blogg är indelad i flera olika fält i olika storlekar och det ser ungefär ut såhär:

Den största ramen innehåller ALLT och den kallas BODY. All HTML-kod ramas in av dessa två "taggar" <BODY> & </BODY> (Med undantaget för <HEAD> (diverse kod) </HEAD> som finns längst upp i HTML-koden, den behöver ni inte bry er om).
All kod ska vara innanför de två BODY-taggarna, annars gör den ingen nytta. Mellan body-taggarna radas allt annat upp efter "storlek och prioritet" skulle man kunna säga.

Det näst största fältet som i bilden ovan har en mörkröd ram heter #wrapper i stilmallen. Och i HTML-koden för det börjar med <div id="wrapper"> och slutar med </div>. Alla "fält" eller "ytor" eller rutor eller vad man nu vill kalla dem har en början och ett slut. Wrapper är nästan som BODY-taggen, den innehåller all den information som man behöver hålla koll på, resten är nog lite överkurs i det här stadiet haha. Detta innebär att Wrapper har sin början <div id="wrapper"> ochsitt slut </div> väldigt långt ifrån varandra. För all annan information ligger där i mellan. Det är som en stor burk med massa småburkar i haha. Eller så kan man se det som en stor burk med massa vatten i, missar man att lägga in slutkoden (typ gör ett hål i burken) så rinner allt ut.

Hursomhelst, så är det som sagt med alla dessa "fält", de måste stängas, annars blir det fel. I wrapper ligger de andra stora huvudgrupperna, Header, Content och Side. Den ena stängs innan nästa öppnas och i dem finns ytterligare "burkar". Så här kan det se ut (väldigt avskalat):Försökte få det att synas hur det hänger ihop och vilka som HÖR IHOP med hjälp av färgerna, som även matchar bilden ovan på ett ungefär.

Åter till bild nummer 1.
Den rosa-lila rutan, är som de flesta säkert vet #headern.

Den mörkblå stora rutan heter #Content och det är där allt hamnar som du bloggar om. Men det är inte bara den du måste ändra om du vill ändra om bland dina inlägg. Den är uppdelad i 3 huvudgrupper.
Rubriken - som i stilmallen heter h3, det är där du ändrar typsnitt på rubriktexten, storleken osv.
Där texten står heter .entrybody och där det står tid, datum och "kommentarer" osv. heter .entrymeta.

Sidomenyn - den rutan i orange heter #side , den är indelad i 2 huvudgrupper, rubrikerna heter .navheader och den resterande texten och informationen heter .nav.

Bilderna i dina inlägg kan man ge speciella egenskaper också genom att leta upp .image i stilmallen. Där kan du t.ex ta bort eller lägga till en ram runt alla bilder. Vill du inte ha en ram ska det stå border: none;

Länkar heter i kodmallen a href och i stilmallen är det bara bokstaven a som ändrar utseendet på länkarna.

Det här är de grundläggande sakerna, i varje ruta finns fler olika småsaker som regleras hit och dit men det skulle ta en evighet att förklara allt.
SÅ, hur ändrar man något då? Det finns ett helt hav av kod som gör allt och det mesta och i er stilmall finner ni redan massa, massa färdig kod som man kan ändra runt i, ta bort eller lägga till något nytt.
Här är några viktiga saker man bör ha koll på (ovservera att alla siffror bara är exempel):

width: 100px; <--- bredden.

height: 300px;
<--- höjden.

margin: 10px; <---- margin använder man när man vill flytta på saker lite. Man kan använda det på lite olika sätt men jag tycker att det är tydligast att skriva ex. margin-right: 10px; om man bara vill flytta den åt ett håll. Tänk på att om man skriver "right" flyttar det sig åt vänster, då margin-right betyder: marginal-på-högersidan. Man kan använda right, left, top och bottom. I många fall ser det dock inte ut såhär, ofta står det såhär: margin: 10px 0px 15px 20px; Vilket för det otränade ögat kan vara mycket förvirrande. Men tänk sifferordningen som klockan. Den första är upp (kl. 12) den andra är åt höger (kl. 3) den tredje är ner (kl. 6) den fjärde är åt vänster (kl.9) och som sagt, marginal-åt-höger inte flytta-åt-höger. Man kan använda negativa tal i margin vilket ibland kan behövas.

Padding: 10px; <--- nästan samma som margin men kan inte användas med negativa tal. Medan margin bestämmer hur långt ifrån man ska vara från andra saker lägger padding till bredd eller höjd. Ex. din sidomeny är 200px bred och du lägger till padding-left: 20px; Det blir ungefär som en 20px tjock kant på vänstersidan. Lite klurigt att förklara exakt vad jag menar, men ni kommer förstå när ni ser det. (haha fail)

font-family: <-- teckensnittet, i många fall står det ett flertal olika teckensnitt där, men det är det första som räknas, de andra är ifall det valda teckensnittet inte skulle fungera på andras datorer.

font-size: <-- teckenstorlek ;) Ibland står det med pixlar och ibland med "em" som är ett knepigt mått, man bör hålla sig till pixlar - bara att ändra.

color: <-- textfärgen. Glöm inte att sätta ett # före färgkoden, annars fungerar det ICKE! :)

text-align: center; <--- för att centrera text nån stans.

text-decoration: none; <-- kan man använda exempelvis om man inte vill ha understräck under länkar. Man kan bl.a. använda overline , underline , line-through och blink (istället för none, för olika utseenden).

background: url(länk till bild); <--- bakgrund från en bildfil. Ta bort "url ()" och skriv färgkod för en vanlig färg.

SÅ- Nu orkar jag inte mer, men fyller säkert på lite efter hand.bloglovin Related Posts with Thumbnails

How to: Runda kanter i sin design.

Kategori >> Design - Tips
2010-08-28 @ 23:48:13


Fick en önskan från Isabell om en förklaring på hur man fixar runda kanter i sin bloggdesign! Och som den goda människa jag är ställer jag självklart upp :}

Det finns minst två olika varianter av detta, båda med för och nackdelar.
Den första är helt kodbaserad, relativt enkel men syns tyvärr inte i alla webbläsare, bl.a. inte i Internet explorer (som ingen borde ha för övrigt, men min arm sträcker sig tyvärr inte såpass långt att jag kan påverka varenda en).

Den andra är att man helt enkelt skapar bildfiler i photoshop som man med lite trix lägger in i sin design. En metod som är ganska tidskrävande och mycket krångligare men som fungerar i alla webbläsare. (Det är dock inte säkert att man kan få det att fungera ordentligt med sammanfogandet av bildfilerna i andra webbläsare än den man designar för).

Jag börjar kort och gott med den enklare varianten.

Oavsett vilken del av sin blogg som ska ha runda kanter är det följande kodsnutt man ska klistra in i sin Stilmall.


Där det nu står "15px" är det man ska ändra, det är dem som gäller i firefox.  Siffran bestämmer hur rund kanten blir. Ju högre tal desto mer rundning på kanten. Mellan 5 och 30 är bra skulle jag vilja påstå och det är bara att ändra på egen hand. Som ni ser står det även vilket hörn koden syftar på ("topleft", "bottomright" osv), vill man bara ha runda kanter på t.ex, bara översidan av något, sätter man 0px på "bottomleft" och "bottomright".

Var ska då denna kod placeras? Jo, det beror ju helt på vilken del eller vilken ruta i din blogg som ska ha runda hörn! Om vi kollar på min design har vi ju sidomenyn helt fristående och förutsatt att man inte har några komplicerade anordningar där räcker det att man sätter kodsnutten under #side i stillmallen, för att få runda kanter i sidomenyn. För att få det på delen där inläggen finns lägger man koden i #content.

Sen finns det ju lite andra anordningar, man kanske vill ha en bubbla runt varje inlägg eller göra en bubbla för varje del av sidomenyn osv, då måste man lägga till saker i själva kodmallen och hur man gör det i sidomenyn  har jag förklarat HÄR. Om man vill ha det så måste man bara se till att lägga runda-kanter-koden ihop med rätt sak i stilmallen, men det är lite mer komplicerat och om man inte är van vid att koda kan det vara lite krångligt.

I detta inlägg kommer jag inte gå igenom hur man gör runda kanter med hjälp av bildfiler, men det kommer säkert senare. Men ni vet väl att ni kan hitta det mesta på Designadinblogg.se!

Lycka till :)bloglovin Related Posts with Thumbnails

Totally heartbroken.

Kategori >> Vardag
2010-08-27 @ 22:37:35


GAah! Okej, de senaste säg, 48 timmarna har jag plöjt säsong 3 av Gossip Girl. Ja, jag är en mes, men ändå. Såg precis klart sista avsnittet och trodde jag skulle dö. Blev ett hyperventilerande monster ungefär. Jisses. Slutet var katastrofalt, jag vet inte vart jag ska ta vägen och säsong 4 finns inte att få tag på förrens i september! (Absolut dagens största i-landsproblem).

Hirre, måste hitta något annat att titta på illa kvickt så jag inte bara lägger mig ner och kreverar tills nästa avsnitt finns tillgängligt. Verkligen, verkligen serious business. haha.bloglovin Related Posts with Thumbnails

How to: Spets i PS.

Kategori >> Design - Tips
2010-08-27 @ 15:59:40


Superenkelt litet tips på hur man kan göra egna spetsband i photoshop! Något som man kan använda sig av på bilder eller i i sin bloggdesign. Bara fantasin sätter gränser som det ju så vackert heter.

Först och främst. Skaffa lite roliga penslar till photoshop. Personligen tyckte jag det fungerade superbra med de här söta "doodle"-penslarna, bäst är om de spretar lite och inte bara är helt runda helt enkelt.

Välj passande pensel och håll inne SHIFT och dra över ytan du vill ha spetsen på för att få en helt rak linje. Sen väljer du en annan , lite mindre pensel kanske och drar över på samma ställe igen OCH VIPS! Där har du en spets :) (Man kan reglera hur tätt penseln upprepar sig också för en liten annan effekt, vilket man fixar genom att gå in på "brushes", som man hittar under "Windows" i ps och ändrar "Spacing".)

Nedan är 3 exempel på hur det kan bli!bloglovin Related Posts with Thumbnails

Daydreaming at night.

Kategori >> Vardag
2010-08-27 @ 04:59:44


Om fyra timmar ska jag entra helvetets portar - jag ska till tandläkaren. Jag har irriterande nog straffats med världshistoriens sämsta tänder och har mer eller mindre spenderat en halv livstid i tandläkarstolen. Hua. Eftersom vi har fått en smått kass dygnsrytm på senaste och jag inte är ens i närheten av trött innan 03 på morgonen ansåg jag att det smartaste alternativet är att inte gå och lägga sig alls då jag ska infinna mig där 09. Än så länge går det alldeles utmärkt. Jag ritar på min läxa samtidigt som jag kollar på Gossip Girl hah. Underligt nog blev ritandet mycket effektivare med det i bakgrunden.

Ska nu gå och koka mig lite kaffe och se om jag hittar något trevligt att tugga på. Sen är det back to work. Hejja.
Har även upptäckt tjusningen i söta Photoshop-penslar. Ja, jag vet, jag är ungefär 100 år försen, men har alltid intalat mig själv att det är onödigt att använda andras små bilder när jag är fullt kapabel till att göra egna. Men neh, jag orkar inte. :3
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Keiko Lynn.

Kategori >> Inspiration
2010-08-26 @ 13:54:27


För länge sen hittade jag in i den här bloggen, av en tjej som bor i Brooklyn som desginar egna kläder, har de mest perfekta läpparna i världshistorien och som är jättemysig! Idag trillade jag in för att kolla hennes senaste inlägg och såg den här underbara skapelsen - klänningen! Blev plötsligt grymt sugen på att sy igen. Men det, som allt annat roligt kommer i andra hand just nu när jag har annat viktigt att göra :( Men, kanske att jag har lite tid nästa vecka! Om jag bara har lite pengar till tyg ska jag nog försöka köpa spets och sy något liknande, fast med mer urringning. Jag hatar att ha saker för nära halsen på det viset, känner mig helt kvävd.

 

Hurra, nu blev jag peppad. Måste superduperskynda att bli klar med det som ska bli klart. Läxor och jobb, here I come!

(Förtydligande: Det är fina Keiko Lynn på bilden, hennes bloggadress är: www.keikolynn.com)

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Beautiful blogger-award.

Kategori >> Vardag
2010-08-25 @ 22:25:03
Detta fina award fick jag av Iloveto och även gullerompan Annapanna-madeinjapan!
Tycker väl att sånt här är lite töntigt men det är bara att gilla läget. Klart det är roligt att få ändå + kul att skriva konstiga saker om sig själv haha :)


Reglerna:

Som Awardvinnare ska du kopiera in Awardbilden i din blogg, för att visa att du har fått den.
Tacka och länka tillbaka till den du fick Awarden av.
Ge Awarden till 7 andra bloggsystrar/bröder och länka till dem.
Skriva 7 intressanta saker om dig själv.

 

7 fakta om mig själv:

När jag var 9 ramlade jag ner för en källartrappa och slog ut båda framtänderna - aj!

Jag är egentligen värsta hästtjejen, även om jag inte sysslar med hästerier just nu. Jag har ridit i 8-9 år och planerar att skaffa häst när jag blir "stor och rik".

Jag och min kära man träffades på World of Warcraft, något som vi inte spelar egentligen, det var en ren tillfällighet och en lite för tråkig sommar - det tog oss dock över ett år att träffas och bli ihop.

Jag har spelat i band, som gitarrist och sångerska. Jag älskar att stå på scen på det viset, annars tycker jag det är jätteläskigt att vara så i centrum.

Jag är jätterädd för ... allt (jättebläckfiskar, harkrankar, vatten, mörker osv).

Jag är fruktansvärt "datanördig", fast det visste nog alla redan haha.

Jag är världsmästare i kastrull-popcorn-poppning! Eller borde vara iallfall, undrar om det finns en sån titel?


Jag vill ge detta vidare till: Cornelia, nJanzon, Takai, IAATC, Downpour, LydiaJosefine och Sannapanna

Ingen behöver väl direkt fortsätta med det här, känn er absolut inte tvingade haha. Egentligen lika bra att bara bryta den här dumma kedjegrejen. Men länkar er ändå, för ni är bra! :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Pluggplugg.

Kategori >> Ritat!
2010-08-25 @ 18:36:06


Tänk att det kan vara så tråkigt att rita bara för att man måste göra det. Blä. Sitter med sista inlämningen till sommarkursen nu och allt går segt, det är tråkigt och ointressant. Jag vill rita något annat. Men, måste man så måste man antar jag och det ska ritas en miljö. Här är lite av den, halvklart sådär. Längre ner i bilden är det en stad bland bergen. Håller just nu på med ungefär 40 miljarder fönster. Var dock lagom smart och gjorde ett mönster av ett fönster så nu går det rätt smidigt att bara markera byggnaderna och lägga på mönstret så sparar jag ungefär 100 år.

Uscha, måste fortsätta nu. Fast snart ska jag vara nöjd för dagen och laga lite mat tror jag.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

The black book.

Kategori >> Vardag
2010-08-25 @ 02:39:53


Tidigare i somras var vi i skåne hos Jacobs mamma. Då satt jag nästan inte vid datorn alls, på typ 2 veckor. Det hör till ovanligheterna. Men jag inhandlade en suuperfin Moleskine-bok! Den hade jag som rit-dagbok ett tag och det var supermysigt. Bar runt den hela dagarna och kladdade ner fula små skisser på saker jag gjort. :)

Finast är ju bilden på mig, Jacob o Lego. :)

Hursom. Jag är så fruktansvärt nyfiken på vad ni som tittar in här ofta är för filurer! Så om ni har lust och ork och tid skriv gärna en komprimerad livshistoria! Skulle vara superkul att läsa :)bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mys.

Kategori >> Vardag
2010-08-24 @ 18:46:13


Jag är en riktig sucker för söta inredningsdetaljer haha. Nyss trampade jag iväg till Netto för att handla potatis men lyckades ändå komma hem med 2 kassar annat därtill. Jag gillar att handla på Netto. Maten är ofta halvkass men det är så roligt att strosa runt bland alla prylar de har staplade på varandra! Kan gå runt hur länge som helst och finurla ut roliga användningsområden för allt och det mesta. Idag hittade jag den här söta väckarklockan där haha. Jag kunde inte hindra mig själv, var tvungen att köpa!

Just nu är jag mitt i matlagandet. Ikväll blir det potatismos, bearnaise-sås och kycklingfilé. Medan jag väntar på att potatisen ska koka och kycklingen ska tina, förfestar jag med nyponsoppa. Ikväll blir det förhoppningsvis lite film, öl och snacks. MYS!bloglovin Related Posts with Thumbnails

I form? Jag? Haha, nono.

Kategori >> Vardag
2010-08-24 @ 15:35:52


Fick ett mail om ett studenterbjudande på en prenumeration på tidningen iForm med medföljade träningsbyxor och nån ful t-shirt. 3 nummer och kläderna för 99kr och sen fortsätter prenumerationen för ordinarie pris. Varför inte? - tänkte jag. Jag ska ju börja gymma, kan säkert vara extra peppande med en träningstidning var 3e vecka och jag gillar den tidningen också. Mamma har nog prenumererat på det, hon har iaf massa sånna tidningar som jag har bläddrat i. Peppen!

Måste som tidigare nämnt röra på mig lite för att kompensera för allt stillasittande. Och tills det är "tillåtet" att gå längre promenixer och joggingrundor med Legopego-prinskorv kan jag lika gärna svettas lite på gymmet och försöka att inte vara 21 going on 95 med dåliga knän och rygg. Och ja, jag erkänner: Lite snyggare mage hade inte varit fel haha - liite mindre deg-klumps-känsla iallafall och att inte halvt kollapsa av att gå upp för en trappa. humhum.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Akvarellalala.

Kategori >> Ritat!
2010-08-24 @ 01:46:20


Haha, mer akvarell. DET KOMMER ALDRIG TA SLUUT! Hursomhelst, valde en himla idiot-pose. Svår som stryk, vilket resulterade i skrynkligt ansikte, skev arm och läskig monsterhand. Att bara måla akvarell i sig är supersvårt, man har inte samma trygghet med suddigummit som man har digitalt haha. Gör man fel med akvarell måste man blöta upp pappret, torka bort färgen och hoppas att den försvinner haha.  Men äh, kul är det! :) Bara att träna. Förr eller senare blir jag säkert mästerligt duktig. (Hoppas, hoppas).

 

 

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Basilika.

Kategori >> Vardag
2010-08-23 @ 16:54:32


Puh, är precis hemkommen från affären. Mina lår lider, har ju inte cyklat på hela sommaren och nu helt plötsligt blir det till att trampa hurtigt hit och dit. Ikväll är planen att vi ska äta bakad potatis och diverse röror. Insåg att vi inte har någon folie så måste till affären igen (men tar lilla affären i närheten istället).

Idag köpte jag en ersättare för vår älskade kaffeplanta som sorgligt nog avled under sommaren i sin ensamhet på balkonen. Jag presenterar: BASILIKAN! Haha. Det är så bra att Willys har örtplantor för en billig peng, jag är mycket förtjust i örter, dels för att de är fina, att de luktar gott och att man kan ha det i maten! :) Inhandlade även 8 liter jord och planterade om basilikan från den hemska plastburken till fina mini-plåthinks-krukan. Tadaa! Nu känns köket som vanligt igen, det var så kalt utan växten i köksfönstret.bloglovin Related Posts with Thumbnails

Jag är smart.

Kategori >> Vardag
2010-08-23 @ 14:26:15


Haha, fan. Jag har försökt förmedla att jag har färgat håret mörkbrunt, för ett par dagar sen, men har inte orkat göra mig själv anständig för fotografering. Men idag så! Problemet är bara att Jacob och hans kära vän Daniel sitter i vardagsrummet och klinkar gitarr och för mig är det där med att ta bilder på mig själv en mycket privat sak hah. (Inte ens Jacob brukar få se på bilderna när de är tagna förrens jag får ta bort.. ungefär alla).

Hursomhelst. Jag gömde mig i sovrummet som har världens sämsta ljus = bilderna blev grynigast i världen och jag gav liksom upp det seriösa posandet och såg tillslut mest superlöjlig ut. Men har iallfall på mig mina fejna glasögon som jag brukar ha vid datorn. Inte för att jag behöver dem, nejnej, utan för att se SMART UT. haha. (Jo jag behöver dem). Kände även att det var länge sen det blev bilder på mig här, men nu ska jag väl slippa tänka på det de närmaste dagarna iallafall.

SÅ. Sönder-uppljusade bilder med en lätt touch av ironi, ny hårfärg och intellekt (hah).bloglovin Related Posts with Thumbnails

Och ännu mer.

Kategori >> Ritat!
2010-08-23 @ 02:35:44


Jag målade egentligen massa, men blev inte så nöjd med allt som det ofta blir haha.

Hursomhelst, mamma önskade sig lite roliga akvareller att rama in, så jag antar att jag får fixa det hah. Måste bara komma ihåg att göra allt det där andra som ska bli gjort också! Plugg och planch och bloggdesigner! Puh. Nu får jag skärpa mig. Ska göra viktiga saker från och med imorgon.bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mera måleri.

Kategori >> Ritat!
2010-08-22 @ 23:57:11


Okej, nu känner jag att jag måste akvarella hela världen. Nya planen är att rita av fina foton på fina folk. Jag gör tyvärr inte denna tjejen någon rättvisa, men det får vara. Det största problemet var nog att bilden är så ljus med mycket vitt och blondt och så. Nästa får bli med mer färg så det liksom kan hända något med akvarellfärgen. Nu blev det bajs och fruuktansvärt slarvigt. usha.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hahah.

Kategori >> Ritat!
2010-08-22 @ 17:30:03


Oh, bevittna här mitt mästerverk. Jag kallar den "About Fashion". Den är mest rolig och syftar på mja.. "feminint men maskulint", turbaner och allmänt ryshi-pyshi. :)

Har helt glömt hur man målar vettigt med akvarell. Jag har nästan aldrig ens gillat det, använder det mest som flytande tush med liite vatten, fast inte nu, nu lät jag färgerna simma ungefär. haha, jaja.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Akvarell.

Kategori >> Foto
2010-08-22 @ 16:17:30


Fick plötsligt galet sug efter att måla med lite hederliga akvarellfärger! Får se om det blir något bra av det. Återkommer förmodligen superfrustrerad och sur lite senare.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Kvällskaffe.

Kategori >> Vardag
2010-08-22 @ 01:10:26


Att dricka kaffe på kvällen är en rätt dålig idé egentligen. Men just nu är vi inne i en galen kaffedrickar-period här hemma så det är bara att gilla läget haha.

Ikväll blev det riktigt fet lördagsmat. Nacho-tallrik med Qourn-färs, tacosås och ost i miron. Mums en stund, sen blev vi bara illamående av allt det salta. Avrundade med polkagrisklubba för att neutralisera haha.

Angående den nya designen är jag forfarande inte helt säker på om jag gillar den eller ej. Är dock väldigt förtjust i headern, men det andra blev lite ihophaffsat. Den känns väldigt temporär och jag ska nog göra lite mer radikala förändringar så fort jag får tummen ur. Sådetså.bloglovin Related Posts with Thumbnails

How to: Uppdelad sidomeny.

Kategori >> Design - Tips
2010-08-22 @ 00:16:54


Jag fick en fråga om hur man delar upp sidomenyn i olika boxar och då min förmåga att förklara utan bilder visade sig vara helt värdelös blir det ett helt "How to"-inlägg om det istället :) All sån här information finns säkerligen hos Designadinblogg.se men ändå. Nu försöker jag verkligen vara galet överpedagogisk men det är inte helt omöjligt att jag failar i beskrivningen ändå haha. Det är ju lätt hänt att jag bara tar för givet att "alla borde kunna" ditten och datten, men det är ju inte säkert. Fråga på om det är något som är oklart!


Först och främst. HTML-koden för sidomenyn bör se ut ungefär som första bilden visar- om man inte har ändrat runt där för mycket. (Bilderna är dock inte från Framsidans kod, utan från Inläggssidan, men det ser mer eller mindre likadant ut.) Det du ska hålla utkik efter i det här fallet är <div class="nav"> </div> som man kan förklara som inramningen av all information i sidomenyn. Har man bara en uppsättning av dessa har man en hel sidomeny som innehåller all den information som finns innanför den stora ljusblå rutan.
Det du gör för att få sidomenyn uppdelad är att man lägger in fler <div class="nav"> </div>. Som den andra bilden visar "öppnar" man varje ruta med <div class="nav"> och "stänger" med </div> och all kod som är mitt i mellan hamnar i EN ENSKILD ruta i sidomenyn. Se till att inte glömma "stänga" för alla du "öppnar". Missar man att lägga in en </div> kan hela designen krångla till sig och det kan vara svårt att förstå varför för det otränade ögat. Ett tips är att "öppna" precis före <div class="navheader"> (som är koden för alla rubriker i sidomenyn) och "stänga" innan nästa rubrik.

Kom ihåg att göra såhär i alla de 4 HTML-koderna, annars kommer det bara bli uppdelat på t.ex framsidan om det är där du gör ändringarna.

När du har delat upp sidomenyn på det viset du vill måste du ändra lite i stilmallen. Du ska leta upp .nav och lite beroende på hur din design är utformad ska du i allfall lägga till margin-bottom: 10px; (antalet px bestämmer man själv, ju högre tal desto större mellanrum.

Vissa (speciellt blogg.se's färdiga) designer har en ram med bakgrund runt "hela bloggen", då kan man behöva göra lite mer ändringar. Lägg till Background: #ffffff; exempelvis så blir rutorna vita. Är hela bloggen vit så måste man ta en annan färg såklart. Testa dig fram med t.ex #5d5d5d (som är grå) tills du är nöjd med placeringen - sen kan du byta till den färg du vill ha på rutorna.

Om du tycker rutorna är för små och inte har tillräckligt med luft runt texten kan du enkelt lägga till: Padding: 10px; t.ex. Då får du en kant runt hela rutan som är 10px bred åt alla håll. Vill du bara ha det bredare åt höger och vänster kan man lägga till såhär: Padding: 0px 10px 0px 10px;
PUH, det här var rackarns krångligt att förklara, men det är JÄTTELÄTT att göra det när man väl vet vad som ska göras.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lite ny design.

Kategori >> Design
2010-08-21 @ 15:05:19


Jag har gjort om lite här. Inga stora förändringar men lite nytt iallafall. TRYCK F5 om du inte ser.


Så här såg det iallafall ut innan för er med bristande minne ;)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

La Valse D'Amélie

Kategori >> Pyssel
2010-08-20 @ 22:38:22


Åh. Sitter och lyssnar på soundtracket till Amelie från Montmartre och längtar tillbaka till Frankrike. Jag åkte det med min papi och hans Sofia förra året som födelsedagspresent. På gatorna i Paris hittade jag och Sofia en dag en liten turistaffär där de hade speldosor med massa olika låtar och en av dem var La Valse D'Amélie och jag älskar den melodin så den fick jag av Sofia! Sen sprang jag runt och snurrade på den och nynnade till låten mest hela dagarna haha.


Har bloggat fruktansvärt dåligt på senaste tiden. Fast det behöver jag ju inte ursäkta mig för (även om jag tappat EN HEL bevakare hahah). Har alldeles fullt upp med att bara ..leva antar jag. Har även spenderat kvällen med att föra mycket djupa konversationer med kära Anna över msn. Allt från the Sims-nostalgi till bloggdesign hah.

Ska nog leta upp mina gamla Frankrikebilder och se om några kan få hamna här lite senare.
Lyssna på speldosan hääär:

 

 

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Om att desgina saker åt andra.

Kategori >> Vardag
2010-08-20 @ 17:46:10


Haha, åh har nördat på TheOatmeal.com den senaste timmen ungefär och sitter förtjust och fnittrar åt alla roliga serier jag hittar där! Nedan är första rutan i en serie om webdesign som jag absolut kunde relatera till (no offence kära designkunder).

Har världens segdag, har ätit godis till frukost och lunch men har nu en fryst soppa i micron sen 40 minuter tillbaka (och den är fortfarande frusen). Förr eller senare lär vi få i oss näring, tills dess planerar jag att fortsätta löjla mig och inte göra något vettigt whatsoever.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Inredningscravings.

Kategori >> Inspiration
2010-08-19 @ 22:19:10


Hejhopp. Har spenderat kvällen med att buggfixa på Cornelias blogg. Hon använder tydligen internet explorer (korkat hah) och det var massa krångel med designen där och jag hade fasen ingen aning om hur jag skulle göra för hon använder inte den senaste versionen som jag har (men aldrig använder) så jag kunde inte se vad som var fel haha. Det hela löste sig tillslut med mycket finurlighet, ett stycke nördig pojkvän som kom med tips och lite fulkod. Mjaja.

Idag har vi suktat efter en ny soffa. Råkade trilla in på Chillistore.se och såg det gudomliga priset 4990 för en söt liten divan-soffa. Men när jag ringde och mer eller mindre ville köpa den så var den slut på lager och "bokad" av ytterliga 15 pers. Jävla oflyt. Självklart finns det inga liknande i samma prisklass någon annan stans heller så nu är jag sur. Lite. Har iallafall godis.bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ljuslyktor.

Kategori >> Pyssel
2010-08-19 @ 11:15:27


Häromdagen blev jag pysselsugen och hade precis inhandlat lite fint presentpapper på Lagerhaus så jag gick loss på två gamla glasburkar (tidigare innehållande något ätbart). Mätte omkretsen och höjden och klippte till passade bitar i pappret som jag klistrade på med vanligt papperslim. Sen vek jag till en smalare remsa av pappret som jag satte i överkant och fixade till pappersrosetter som med hjälp av dubbelhäftande tejp sattes på plats.
Efter det var det bara att slänga i ett värmeljus i burken och voila! Supersöta, unika och billiga ljuslyktor. :) Kanske inte de mest exklusiva men fina ändå (speciellt på ett litet avstånd haha)!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Home sweet home.

Kategori >> Vardag
2010-08-18 @ 23:45:01


Haha, bloggpausen gick väl sådär. Har varit både skönt och tråkigt att inte sitta här och pyssla ihop inlägg. Men jaja. Tänkte visa lite bilder från vår kära lägenhet! Nu har vi lyckats städa iordning ganska mycket (så dumt att lämna hemmet stökigt innan man åker bort en hel sommar!). Häromdagen fick jag shoppingryck efter inredningsdetaljer och kastade bort lite väl mycket på typ, burkar på Lagerhaus (jag har ett mindre burk-beroende host). Fick även tag på lite fin kakeldekor och en ny musmatta! Musmattan är mest supertöntig haha, men jag blir jätteglad varje gång jag ser den, innan hade jag en vanlig, ful helt svart.

Så, såhär ser det ut där jag sitter nu (och då syftar jag såjkart inte på köksbilden häh) :) Jag och Jacob har datorerna bredvid varandra, han sitter just nu och spelar spel och jag lyssnar på "Fuck youuu, fuck yooou very very muuuch" (haha) med självaste Lily Allen. Vi har ett långt skrivbord som vi delar och till höger om "min plats" har jag ett till skrivbord med symaskin och pysselprylar :)

Hursom, ska nog rita läxor eller göra något annat vettigt nu.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

En liten paus.

Kategori >> Vardag
2010-08-16 @ 22:34:55


Nu ska jag minsann ta en liten paus från det här frenetiska bloggandet jag har hållt igång hela sommaren. Jag är ju hemma i Skövde igen och som bonus på det kommer storstädning, handling och en herrans massa plugg.

Har en halvtung hemtenta till på fredag och nästa fredag har jag slutinlämning på sommarkursen "Concept Art". Har dessutom ett Affisch-jobb som bör bli färdigt någon gång i nästa vecka och jag känner starkt att jag måste rusta upp hela lägenheten. Hittills har vi fixat till i köket och halvt om halvt i vardagsrummet. Idag tog jag en tripp till Lagerhaus och Åhlens för jag fick ett galet shoppingsug efter inredningsprylar. Kom hem några hundralappar fattigare och med massa burkar och annat smått och gott i fina färger (bl.a. kakeldekor!)

Mjaja, så är läget. Fast jag har lyckats pyssla lite och har lite andra småroliga saker att skriva om men det får bli om någon dag när jag känner att läget är lite mer stabilt och att jag inte sitter som ett nervvrak i sovrummet och försöker ignorera Lego som vill ha massa uppmärksamhet medan jag försöker läsa om samma sida för 4e gången i boken som jag ska läsa till tentan. Haha. See ya later alligator. Återkommer om några dagar.

(INGEN BILD OMG! Har inte tid att fixa fram något haha)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Musikaliskt.

Kategori >> Vardag
2010-08-15 @ 09:02:52


Oj det här blev långt.
Jag vet inte om ni har fått en vettig uppfattning om vad jag gillar för musik. Jag är en riktig pop-tjej. Då pratar jag inte om radiopop med dunka-dunka utan pop som i britpop, indiepop, poprock och mycket klinkande pianotjejer. Min stora kärlek sen jag var 15 heter Bright Eyes, men på äldre dagar har det blivit lite av honom.

Jag har favoriter som Regina Spektor, Kate Nash, The Strokes, Alanis Morissette osv och så lite av den hårdare varan som System of a Down och annat tjosan. Men förra hösten blev jag med pojkvän och han, som är någon slags metal/rock-kille tvingade på mig att lyssna på bandet Pain of Salvation. Visst låter det som ett riktigt skitband? haha. Pain och Salvation i samma bandnamn, typiskt töntigt och det tyckte jag de var också. Sångaren gick ibland upp i skrikande falsett, det var konstiga takter som man inte kan hänga med i och skrytiga solon. Precis allt som jag ogillar i ett band. Men jaha, jag fick stå ut, det är Jacobs favoritband och allteftersom att jag lyssnade och en livespelning senare hittade jag små guldkorn bland allt krångel.

Nu ett år senare är jag helt förälskad i dem. Jag börjar förstå Jacobs fascination mer och mer och det handlar egenligen om hur duktiga musiker de är. De är fruktansvärt duktiga. För att dra en parallell till filmvärlden så känns det som att jag har kollat på komedier hela mitt liv men plötsligt snubblar över en riktigt djup drama som inte ger bara en utan flera tankeställare. Så även om jag inte förstår mig på alla deras låtar än, för det tar lite tid, så måste jag erkänna att JAA, jag gillar ett prog-metal-band haha. Att det krävs lite träning för att gilla musiken betyder inte att den är dålig, det betyder snarare att man själv behöver bli bättre på att inse vad musik faktiskt är.

Nu slänger jag in en av de låtarna som jag tyckte var helt jävla superpuckad, men som jag nu tycker är jättebra haha. Den understa är från deras senaste platta och  denh är faktiskt väldigt lättlyssnad och asbra, plus att bästa herr Daniel Gildenlöw är ganska snygg haha. Och ja, de var med på melodifestivalen i år, med låten Road Salt och här hemma röstade vi typ 50 ggr, hade ju varit awesome om dom vann istället för sån där vanlig skit som brukar vinna, men ICKE!
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Liseberg.

Kategori >> Foto
2010-08-15 @ 00:07:18


Åh vad jag är seg på att redigera de här bilderna hah. Men allt organiserande av mina bilder tar på krafterna. Jag har inte kommit ens halvvägs men har ändå lyckats få bort massa skräp.


På Liseberg var det superkul! Jag vann en panda, jag åkte Kanonen och Bergbanan med Fia och smaskade i mig godis och Ben&Jerrys.
Hursomhelst, nu är jag väldans nöjd över att ha lite fina karusellbilder till karusellbloggen haha :) Nöjer mig med att bara ladda upp de här för stunden, kommer säkert upp fler senare.
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Uhh.

Kategori >> Vardag
2010-08-14 @ 18:33:45


Okej, nu är jag hemma i Skövde igen. Det känns tyst och tomt även om folk går i trapphuset och det är halvt uppackade kläder över heela sovrummet. Jag har glömt lite hur man lever här, försökte tänka tillbaka på när vi verkligen älskade vår lägenhet, då det var städat, lagad mat varje dag och musik och TV som sorlade i bakgrunden. Det är som att jag har glömt att vi ens har en TV, för jag har inget ljud på alls. Allt som hörs är datorns dova brummande och Lego som försiktigt tassar runt när han vill lägga sig på en svalare plats.

Vi låg och halvsov i sängen innan, på alla mina kläder, men sen ringde Jacob en kortis så nu hamnade jag här. Bestämde mig för att sortera lite i alla mina ca 17GB bilder som jag har på laptopen, fast jag måste nog föra över alla till denna datorn (min stationära) för lappisen pallar knappt att öppna mappen med alla bilder i haha.

I övrigt, stuff to dooo:

Storstäda hela lägenheten ikluderat att tvätta
Göra alla mina 40 tusen läxor snarast
Fixa affisch till Ung Vänster-spelning
Bloggdesigna åt folk, har nog 2 på G.
Äta?
Handla!
Färga håret och funderar på att klippa någon slags lite-kortare-där-bak-långt-där-fram-page?
Hmm.


(värdelös gammal, suddig, grynig bild, men jag har iinga roliga foton på den här datorn)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

En runda i Göteborg.

Kategori >> Vardag
2010-08-14 @ 12:05:43


Igår åkte jag in till Göteborg för att äta på restaurang med Pappa och Fia. Vi gick till Andrum, superbra veggi/veganskt ställe. Sen när maten var uppäten och alla var mätta föreslog någon Lisebergsbesök och jaaa! Såklart vi skulle dit, jag som har längtat efter att få åka dit. Men innan dess mellanlandade vi på en marknad på Gustav Adolfs torg och jag tog kort på allt och det mesta :)

Fick såklart massa fina bilder från Liseberg, men har inte tid att fixa dem nu för jag måste packa ihop innan jag åker hem till SCHÖVDÄÄ. :3bloglovin Related Posts with Thumbnails

Kirsten pt.2

Kategori >> Ritat!
2010-08-13 @ 13:45:40


OJ, ibland känner man sig ganska kass och ibland känner man sig rätt duktig. Just nu är det mer av det sistnämnda. Jag känner mig färdig med bilden på Kirsten Dunst nu, hade säkert kunnat arbeta mer med ansiktet och allt möjligt meen, nu är tålamodet slut. Jag brukar ha rätt mycket av den varan när det kommer till att rita detaljer och sånt men man kan ju inte hålla på hur länge som helst. Bilden är ju som jag tidigare nämnt avritad, så.. det är väl kanske lite fusk, men ändå!

(länk till orginalbilden btw)
ps. ignorera eventuella småfel. blö.

Update: Ser bilden på min stationära dator nu och här är allt mycket ljusare = det är massa ljusgrått klet på hennes kavaj, vilket jag inte såg innan. Ja så går det när man slarvar. Fixade till det lite hastigt nu iaf.bloglovin Related Posts with Thumbnails

I brist på annat.

Kategori >> Vardag
2010-08-12 @ 22:20:11


Jisses, idag har jag suttit ovanligt lite vid datorn. Jag har varit på promenad till hamnen med Vanja, lilla Emilia och Lego och i samband försökt träna att Legoskrutten ska gå fint och inte dra, vilket gick sådäär.
Jag har läst hundböcker och gosat med Lego, tränat på att ta och peta på hans tassar, klippt lite klor och har tillochmed kunnat karda av honom lite av hans lösa pälstussar (han brukar få psykbryt på borsten, så det var en lycklig överraskning när han låg helt snällt och stilla).

Nu är jag halvtrött, ska nog gå och lägga mig lite tidigare än vanligt ikväll, men tills det är dags ska jag knapra lite godis och kanske ta en kopp kaffe och rita lite på Kirsten Dunst-bilden!

Representerar detta med en mörk bild på Lego från början av sommaren. Såhär lär bilderna bli frånochmed Lördag, för då åker vi hem igen, på riktigt. Hemma är allt väldigt mörkt nämligen, det är inte svart eller så, det är bruna väggar, jag har inrett det så, för att det ska vara mysigt, fast nu ångrar jag mig fan. Önskar det var ljust så det kan bli ljusa bilder + allmänt ge lite energi! Gah.
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Babygirl.

Kategori >> Vardag
2010-08-11 @ 22:16:02


Åh hurra! Nu är ju faster Vanja och lilla Emilia här. Emilia är nattad och jag, mamma och Vanja pratar om livet med en skvätt sangria. Jag har ju såklart varit galen paparazzi på lilltjejen för hon är SÅ SÖT. Jag är väl inte så mycket för bebisar egentligen men just hon är ju trots allt min kusin och har dessutom de fluffigaste kinderna jag någonsin sett.

Hon är dessutom superb på att göra roliga miner och jag känner mig som en extra stolt stor-kusin när hon ser sur ut (jag var antingen vääldigt sur eller väldigt glad när jag var liten, lite sådär extremt åt båda håll haha), måste ligga i släkten :') Hon fyllde hela 1 år förra veckan också så hon fick lite presenter av mamma. Massa söta små kläder och en gossig liten tiger. :) MYS!bloglovin Related Posts with Thumbnails

Kirsten.

Kategori >> Ritat!
2010-08-11 @ 15:52:59


Idag har jag mest ritat. Det började med en vision om att jag ville rita en "dirty-nurse" haha, men det sket sig, så nu ritar jag av en bild på Kirsten Dunst i stället. Åh jag tycker om henne jättemycket! Hon är så mysig i sina filmer och så är hon så himlans vacker. Jaja, hursomhelst, här är lite av det jag ritat än så länge. :)

Håret tar väldigt lång tid förövrigt. Blir ju lätt så när man får för sig att rita strå för strå hahaha.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Godmorgon.

Kategori >> Vardag
2010-08-11 @ 10:39:43


Åh, jag borde verkligen lära mig att gå och lägga mig tidigt på kvällarna. Inatt kom jag i säng runt klockan 02 men fick likt förbannat gå upp innan 08 ändå. Innan jag insåg att det inte är någon idé att kämpa, så bråkade jag med Lego som bråkade med mig, bet mig i fingrarna, slickade mig i öronen och satte sig på mitt huvud när jag la täcket över mig haha.

Rocky verkar ha lärt sig att jag är kapabel till att gå ut med honom också, så nu orkar han inte vänta på att någon annan ska ta ut honom. Så idag gav han mig samma intensiva blick som igår och kraffsade mig på armen när jag låg i soffan och försökte sova. Så det blev en kort morgonpromenad med honom i skogen innan frukost (tog inte med mig Lego idag haha). Dessa hundar, varför kunde vi inte köpt en hamster? : )

Senare idag kommer min faster hit! Hon har en liten ettårig dotter som heter Emilia som har sötaste bebiskinderna i världen. Faster Vanja är inte som "vanliga" fastrar, nej för hon är bara två år äldre än mig. Superkul när vi var små, hon har en lillasyster och en lillebror ockå och vi var som syskon förr i världen och lekte hela tiden.

Hejsålänge!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Design till Moa.

Kategori >> Design - Portfolio
2010-08-11 @ 01:13:05


Oj här går det undan. Nu är jag färdig med en till design! Jag har iochförsig inte gjort så mycket annat idag.

Moa som beställde denna ville ha en rockig blogg, med leopardmönster, stjärnor och rött som accentfärg. Det blev inte så mycket av det där, för jag hade min egen bild av hur det skulle vara haha. Som tur var så blev hon jätteförtjust.

Besök bloggen för att kolla in den lite närmare. TRYCK HÄR!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Design till Cornelia.

Kategori >> Design - Portfolio
2010-08-10 @ 22:40:14


Puh! Jag har bloggdesignat hela dagen. Först på en ny beställning i rockig anda (superkul!) och sen har jag gjort färdigt och fört över koder till Cornelias nya blogg :) Hon ville ha en ganska clean design som inte skulle ta allt för mycket uppmärksamhet från hennes fotografier och nu när den är klar är hon supernöjd! Känns alltid så härligt att lämna över designen till nöjda "kunder" haha.

Kolla in bloggen IRL här vettja! :) (fast den är iof ganska tom än så länge, men ändå hah)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

En hundig morgon.

Kategori >> Hundigt
2010-08-10 @ 09:32:33


Okej först och främst är jag supertrött. Lego väckte mig för han ville gå ut/leka med Rocky eller nåt, så det var bara att dra sig ur sängen. Gick ut med Lego i trädgården och sen la jag mig i soffan och ville bara sova. Då kom Rocky och började blänga på mig, sen skällde han (han är ganska lugn och inte speciellt uppmärksamhetskrävande i vanliga fall) så jag antog att han behövde gå ut ordentligt också. Den uppgiften ska egentligen mina syskon ta tag i men dom sover ju såklart, så jag gick ut och tog med mig båda hundarna på en liten runda = BIG NONO. Haha. Lego drar som en idiot när han är ute med en annan hund sådär så han flämtade och frustade och jag trodde han skulle halvdö.

Funderar över att köpa sele till honom i stället för koppel. Självklart vill vi ju fixa så han går fint i kopplet men om han ska strypa sig själv halvt medvetslös föredrar jag nog en sele tills det blir lite ordning.

Nu ska jag nog lägga mig i soffan igen, hundarna sover nu. puh. Sen när jag piggnar till ska jag hitta på något pyssligt :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mönster söker ägare.

Kategori >> Design
2010-08-09 @ 23:10:55


I brist på annat intressant har jag gjort lite mer mönster, här är lite olika varianter på en och samma och om ni vill får ni ladda ner dem (alltså de riktiga filerna, detta är ju bara uppvisningsbilder) på DEVIANTART.COM HÄR! Men säg gärna till om ni gör det :) :*

Bilden kan ni öppna i photoshop och trycka EDIT >> Define Pattern.. så funkar det som en mönster, eller använda det som bakgrundsbild, som det är på bloggen (kom bara ihåg att använda repeat på den i koden)
bloglovin Related Posts with Thumbnails

How to: Make a pattern.

Kategori >> Design - Tips
2010-08-09 @ 15:46:36


Jag tänkte tipsa om ett relativt enkelt sätt att göra egna mönster i photoshop på! Hemligheten heter "offset". Det "offset" faktiskt gör är att: använder man det rätt kommer man inte få några skarvar i mönstret!


Först och främst, börja med att göra en ny fil med en storlek som du enkelt kommer ihåg, jag valde 500 x 500 px.


1. Rita en (eller placera en redan existerande) bild i mitten av arket. Tänk på att göra den ganska stor, annars blir det myycket jobb mot slutet.

När du är färdig med den bilden ska du trycka på Filter >> Other >> Offset och då kommer denna rutan upp:

Nu ska du ta hälften av bildstorleken på både Horizontal och Vertical, i mitt fall 250px på båda. Sen trycker du okej.


2. Bilden som först var i mitten kommer att ha delat upp sig i fyra delar och lagt sig i hörnen. Nu ritar du en ny bild i mitten. När den är klar KOM IHÅG ATT GÖRA ALLT TILL ETT LAGER och sen gör du om Offset, fast med denna gången ska du ha värdet: 0 på Horizontal och fortfarande hälften på Vertical (i mitt fall 250px).

3. Nu får du ytterligare en ny mitten, där du ritar en till bild. Gör om Offset och ha nu ex. 250px på BÅDE Horizontal och Vertical igen.

 

4. Rita ut den sista mittenbilden och nu är det dags att fylla ut tomrummen.

5. Jag valde att kopiera de andra blommorna och lägga ut dem lite här och var för att täcka upp all bakgrund. Gör en offset till så att du verkligen får med allt. Tänk på att BARA lägga bilderna innanför kanterna, annars blir det fel. ANVÄND OFFSET ISTÄLLET.

 

 

Sen är det mer eller mindre klart. Förminska om du vill ha mönstret mindre och sen trycker du på Edit >> Define Pattern... - tryck OK, och sen har du ett eget mönster!


(Du hittar det genom att trycka på färgburken och ändra från "Foreground" till "Pattern" i menyn som dyker upp i överkant, sen är det bara att leta upp mönstret i rutan bredvid!)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Designfix.

Kategori >> Design
2010-08-09 @ 12:40:06


Godmorgon,eller god .. lunch. Jag äter hursomhelst frukost nu och en storslagen sådan! Började med lite jordnötsringar och sen en kopp kaffe och en risifrutti haha.

Hursomhelst, jag sitter och designar beställningsdesign och tänkte visa lite hur det blir! Börjar bli sugen på att ändra min design lite igen hah. Inte jättemycket kanske, men det är lite småsaker som jag har irriterat mig på. Hm, ja återstår att se när det blir av. Jag måste ta tag i mina läxor snart, kanske idag.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hemmagjord efterfest.

Kategori >> Vardag
2010-08-08 @ 20:21:49


Igår efter bröllopet åkte vi hem till Sanna och kollektivet. Vi grillade, fixade pommes, potatissallad och supergod sallad och drack deras goda hemgjorda vin! Jag och Sanna nördade till oss med stora glasögon (superhett eller hur) sen spelade vi Settlers, Sanna vann, men hon fuskade säkert haha (jag fuskade lite ibland hahaha). Mer vin på det och ja, det gick som det gick med det där. Idag mår jag inte så bra men kvällen var kanon! : )


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bröllop.

Kategori >> Foto
2010-08-08 @ 16:46:40


Igår tog vi en tur till Bua strand för att bevittna vigseln mellan Karin och Mattias. Jättefint och mysigt var det och trevligt att träffa alla människor som jag inte har träffat på superlänge :)

Det tjusiga brudparet :) Karin var så vacker! Åh!

Lego fick också lite uppmärksamhet, han satt dessutom snällt och helt tyst genom hela vigseln. :) Två söta små tjejer varav minstingen försökte mata Lego med stenar haha.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Kanelhjärtan.

Kategori >> Vardag
2010-08-06 @ 23:51:31


Dagen har varit seg och jag har haft ont i ryggen. Men sen kom jacob hem, visserligen somnade han på soffan i sisådär 2 timmar men sen gick vi till affären och köpte potatissallad, grillad kyckling och snacks, dessutom hyrde vi en film och sen började festen haha, eller ja "fredagsmyset".

Filmen var en thriller med Renée Zellweger i huvudrollen, "Case 39" hette den och jag förstår inte varför jag aldrig lär mig att jag är för gammal för sånt där läskigt haha. När jag var liten älskade jag skräckisar, nu är de bara obehagliga på ja, ett obehagligt sätt.

Kvällen avrundas nu med varsinn kopp kaffe med kanelhjärtan (så gulligt!). Och ja, nu har det blivit mycket kaffebilder, ska genast hitta på något annat att fota. Imorgon kommer det bilder på bröllop t.ex! :) Eller ja, det gör det kanske inte alls. Jag kommer nog inte vara vid datorn för efter bröllopet ska vi till Sanna och provsmaka deras hemgjorda vin. höhö.bloglovin Related Posts with Thumbnails

Åh bikerbooooots

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-08-06 @ 18:03:14


Haha, jag hittade bild på de här bikerbootsen hos söta, fina LydiaJosefine och sen blev jag helt såld. Men jag inbillar mig att jag gillar dem bara för att jag ser mig själv som Alice i Resident Evil 3 när jag har dem på mig. (Hon är awesome och supersnygg). Jag tror alltså inte att det kommer bli riiktigt så haha.

Möjligheten finns ju dock att det känns bra oavsett, kanske ska köpa dem, behöver nya höstskor. Kanske borde köpa dem i svart istället? Jag är inte så beige av mig kanske? Hm. Hursomhelst, de kostar 598kr och finns på Have2have.se. Vad kan man ha till? Hjeeelp. : (


Update: Blir nog svarta om det blir. Känns vettigare så för jag lär ju inte se ut som Alice hahah.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Twitter eller kanske facebook?

Kategori >> Pyssel
2010-08-06 @ 14:54:40


Oh, jag har knåpat ihop en facebook-widget, som egentligen är en twitterwidget haha. Efter att ha pillat med en beställningsdesign igår där tjejen ville ha en superclean twitterwidget hittade jag den här sidan: Twitstamp.com
där man kan göra sin egen lilla twitterwidget, med egen bakgrund och bestämma storlek på text, om man vill ha profilbild och färger hit och dit. Superbra tänkte jag, bara det att jag aaldrig använder min Twitter, annars hade jag gärna haft en likadan.

Försökte istället fixa en till facebook men det gick fruktansvärt dåligt. Många gånger är det widgets som bara passar till wordpress eller blogger och det funkar ju inte här. Facebook ska ha en badge-funktion där man ska kunna få en enkel ruta med sin status men det fungerar inte :O Jag vet inte om det är så bara för mig, men ja, det gick inte så bra iallafall. Tillslut gjorde jag såhär: Jag kopplade ihop min twitter med min facebook, så att jag kan skriva twitterstatus från facebook (som inte visas på fb iof, men det är ju bara att skriva samma utan twitterfunktionen). På det viset slipper jag logga in på min pinsamma inaktiva twitter men kan ändå visa min "facebookstatus" på bloggen på ett enkelt sätt. Kanon! Det enda som krånglar är ju att twitter har en maxgräns på 140 tecken, vilket jag inte visste, det måste man ju tänka på om man uppdaterar sin twitter via facebook.

Så, nu kan man alltså se min facebookstatus i sidomenyn. Och om man är aktiv på Twitter rekommenderar jag verkligen att ta en svängom på Twitstamp.com, så slipper ni skrikiga fula färdiga widgets. Det enda man behöver göra är att bli medlem och det är helt gratis sålänge man bara har en widget. Tänk på att det är storleken på bakgrundsbilden som bestämmer storleken. Jag har tillexempel gjort en vit ruta i photoshop som är 190 x 135 px.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Reverserings-ring!

Kategori >> Foto
2010-08-05 @ 19:23:03


Hurra! Nu har jag fått hem min reverserings-ring! :) Den var jättesvår att skruva på i filtergängan, trodde det var fel storlek först och försökte och försökte. Ringde även till Kaffebrus.com för att fråga om det blivit fel på något vis men ingen svarade. Sen tog jag i med lite "våld" och då satte den sig och nu får den fan sitta kvar där haha. Fast det påverkar ju inte, jag kan ju fota som vanligt ändå.

Tänkte visa skillnaden mellan att använda reversering och inte. På den översta bilden har jag objektivet på rätt håll och har zoomat in allt det går, på den nedre bilden är objektivet reverserat och har så utzoomat som möjligt. Bild 2 är tyvärr lite suddig, men jag var skakig och hade inget tålamod till att ta om en massa, det är lite knepigt att få det skarpt, det handlar om att ändra position med någon millimeter.

Återigen, jag rekommenderar verkligen att skaffa en reverserings-ring för er med systemkameror som vill fota närbilder men som inte har råd med ett närbildsobjektiv. 149kr och lätt värt det!

(Reversering innebär att man tar av objektivet och sätter fast det på fel håll, en reverserings-ring gör att man kan sätta ihop det också)

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bröllop och Wookies.

Kategori >> Design - Portfolio
2010-08-05 @ 14:20:16


Åh hurra, Lego är mycket bättre nu! Det känns väldigt skönt såklart, men det är inte bara han som är sjuk, min mormor har åkt in till sjukhuset med ont i hjärtat och allt var det var :( Alltid är det nåt.

På Lördag ska vi på bröllop! Karin och Mattias ska minsann gifta sig vilket får mig att känna mig gammal. När ens jämnåriga kompisar börjar gifta sig ja då är man nog det. Om jag och Jacob får för oss att gifta oss ska vi ha Star Wars-bröllop, helst i rymden, men det kanske blir lite dyrt. Alla gäster måste klä ut sig till Wookies så att vi sticker ut och är tjusigast haha.

Hursomhelst.. eller, neh jag har inget annat att prata om. Eller jo, bloggdesignen som visas i förra inlägget är färdig nu. Kolla in hela HÄR. Dessutom har jag börjat på en till design! En ganska enkel mest för fotografier. Fullt upp här haha.


(Och så har jag gjort ett "design-by"-frimärke)
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Designar.

Kategori >> Design
2010-08-04 @ 16:38:59


Det blir inget med Liseberg för mig idag :( Jag vill inte flänga runt med Lego när han är dålig så det blir lika bra såhär. Jag har varit vaken nästan hela natten för att ha koll på honom, sov bara lite på morgonen.

Hursomhelst, eftersom att jag inte har så mycket bättre saker för mig sitter jag och jobbar på en beställningsdesign. Det blir bra! Väldigt, väldigt gulligt hah :) Här får ni ett smakprov!bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mys.

Kategori >> Foto
2010-08-03 @ 19:36:57


Mja, känner mig lite nere eftersom att Lego är sjuk och att jag inte orkar göra mina läxor. Fast det löser sig, det går bra saker på 3an idag och jag har laddat upp med chips, kakor och lakrits. Skrev mail till min lärare och sa att jag inte kände mig speciellt motiverad till att rita just nu, att hunden är sjuk och att jag är halvt knäckt. Som tur var sa han att sista chansen att lämna in de sista uppgifterna är om ungefär 3-4 veckor, så jag behöver inte stressa just nu. Ska ta det lugnt bara och pyssla om lillskrutten.

Nu får det vara bra med deppiga inlägg, ska bli glad.. IMORGON! haha. Tills dess, senaste bilderna tagna med reversering, väntar fortfarande på min reverseringsring men den är skickad nu så den kommer säkert snart :)
För er som har missat det om reverseringen kan klicka HÄR för mer info :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Sjuk pojke.

Kategori >> Hundigt
2010-08-03 @ 13:58:26


Åh sicken dag. Lego har blivit sjuk, och har spytt massamassa och vägrar äta. Jag har nätt och jämt lyckats trycka i honom lite risavkok (vatten som ris kokar i en stund) för det är lugnande för magen och han måste ju få i sig vätska. Ringde tillochmed vår djurklinik hemma i Skövde och förklarade situationen, sa att jag mer eller mindre sitter fast och har bara en Hemköpsbutik över vägen och kan därför inte köpa specialfoder hos någon veterinär. Fick tips om att koka typ torsk till honom, för det är snällt och bra mot dumma magar. Insåg precis nyss att jag inte heller ätit något men orkade inte engagera mig så värst i det utan värmde en vitlöksbaguette. Storslagen måltid haha.

En gång i tiden lagade jag mat nästa varje dag, nu orkar jag verkligen inte. Fast det får bli bättring när vi kommer hem och skolan börjar, då måste man ju få i sig ordentligt. blabla.

Nu verkar Lego må lite bättre i allafall, han ligger och vilar, jag struntar såklart i att åka till Sanna idag, men åker dit imorgon förutsatt att han blir bättre ikväll.
bloglovin Related Posts with Thumbnails

Leverans.

Kategori >> Hundigt
2010-08-03 @ 07:07:03


Jippi! Igår kom hundböckerna jag har beställt. Började läsa lite men som alltid finns det 50 andra saker att göra hela tiden så jag blev lite distraherad. Men det är bra att dom är här. Böckerna och valpkursen får mig att känna mig lite stadigare och får lite mer kött på benen när det kommer till Lego och hur jag ska hantera honom (eller vi, ska jag väl säga). Som jag kanske nämnt tidigare så är det väldigt svårt att ta till sig information från alla håll över t.ex. internet, alla skriver olika. Bättre att välja ut några som använder sig av metoder man trivs med och hoppas att dessa metoder kan lösa de flesta problem och situationer.

Känns redan som att jag har blivit lite lugnare och framförallt mer tålmodig med monster-Lego. Just nu handlar det mycket om ögonkontakts-träning (läxa på kursen) och någonstans läste jag om att det kan vara fördelaktigt att respektera hundens behov till att använda sinnena t.ex. ute på rastningsrundorna. Att nån gång då och då bara låta honom stå där och titta på .. ett löv i 10 minuter om han så vill. Måste vara bra för honom att inte stressa efter mig hela tiden.. hrm, eller ja, stressa runt på egen hand.

Jaja, slut på det tjatet. Idag ska jag till Sanna, ska inte banga idag haha och imorgon ska jag, Jacob och Jacobs familj på liseberg! Superkul, ska ta massamassa bilder. Behöver mer karusellbilder, mitt bloggnamn kräver nog det. Den enda karusellen jag har bild på är "The London Eye" och den är inte sådär supertjusig. :(

Och påtal om mitt bloggnam "MarielleKarusell" så var det en kompis till mig som började kalla mig det för ett par år sen hah. Jag är lite som en karusell, ganska festlig, men humöret, det går upp och ner i snabba vändningar. höh.bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bobbys nya babe.

Kategori >> Foto
2010-08-02 @ 22:24:36


Jacob, min kära, älskade pojkvän, aka bobby har köpt en gitarr! Han är väldans duktig på det där gitarrplinkandet men har fått stå ut med mina poppiga akustiska gitarrer i ett helt åt då hans lillebror har kidnappat hans egen, visserligen ganska halvkassa elgitarr. Men nu bestämde han sig tillslut för att investera i en ny liten skönhet och det förtjänar han :) Gitarren är väl egentligen inte alls min smak, jag föredrar lite rundare former och har själv en helt värdelös Telecaster (kass att spela på men fin att titta på hähä).

Anyways, nu måste jag ta mina skruppliga knän och gå och lägga mig och resterande familj. Natti!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Sommarlov?

Kategori >> Vardag
2010-08-02 @ 12:28:33


Hejhopp! De senaste dagarna har varit alldeles dimmiga. Stress fram och tillbaka till Skövde, valpkurs, superlång väntan på tåg och lite för lite mat. Men nu är jag i Kullavik igen. Det är galet hur det känns mer hemma än lägenheten i Skövde, men där är allt rörigt och mörkt, här är allt så ljust! Men Jacob har bara två veckor kvar på sitt sommarjobb och sen åker vi hem på riktigt och det första som ska göras är att storstäda!

Idag hade jag inlämning klockan 10.00, jag har knappt börjat på läxan, fast det är bara minibilder så det går rätt fort och det gör inget att man missar sin deadline, jag har verkligen inte varit på humör för att rita och då går det inte så bra även om man försöker. Har förövrigt börjat uppleva extra mycket smärta i mina knän, tror absolut att det beror på för mycket stillasittande eller ja, det kan ju vara någon superdödlig infektion som börjar i knäna och sprider sig till hjärnan, men det känns trevligare att tänka på det första alternativet haha. När vi kommer hem igen tänker jag nog börja gymma. Dom har helt okej pris på Puls för studenter, så det kan vara smart. Kan liksom inte gå runt och känna mig som 95 och få superont av att sitta på knä och knappt kunna ställa mig upp. Det går ju inte när man har en liten valp som gärna vill att man ska kravla runt på golvet med honom hah :)

Anyways, ska försöka ta tag i ritandet nu så det blir klart, sen blir det kanske lite bloggdesignande och förr eller senare måste jag börja med nästa läxa haha. Puh, sicket sommarlov va ; )


bloglovin Related Posts with Thumbnails
Visas bäst i: Mozilla Firefox
& designen har JAG gjort.
Intresserad av ny design?

Jag gör tyvärr inte beställningsdesigner just nu.
Välkommen tillbaka senare :)

bloglovin
RSS 2.0