And we're holding up the bypass, oh..

Kategori >> Vardag
2011-01-27 @ 00:53:23


Åh jisses. Här är det tråkiga nyheter i farten. Jag och fina Jacob är inte ihop längre. Det är hemskt och konstigt och svårt, men det är bäst så. Själva avslutet var fint och vi har kramats mycket, pratat mycket och gråtit.

Hursomhelst, är inte så pigg på något just nu. Men det blir bättre sen. Nån gång antar jag.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bokhyllan from hell.

Kategori >> Pyssel
2011-01-24 @ 20:04:15


Har återupptagit målandet lite. Nu är det den stora expedit-hyllan som jag köpte begagnad och som var halvt svartmålad av den tidigare ägaren, men den var minsann inte färdig haha. Nu får det räcka tänkte jag, och började. FA-an Vad jobbig den är att måla. Det tar liksom aldrig slut. Det enda som tar slut är färgen, så nu är den inte klar än, och fortfarande delvis svart haha. Fail, men det kommer. Får köpa mer färg imorgon kanske.
(Observera totala oordningen i hyllan -före)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Siirtolapuutarha.

Kategori >> Pyssel
2011-01-24 @ 11:39:35


(haha, rubriken).

Åh, jag har i alla tider varit så jävla sugen på det här tyget (nedan). Det är från Marimekko, men precis som med allt annat från det märket så kostar det ju idiotmycket. 325kr FÖR EN METER. Helt hysteriskt. Jag brukar backa när tyg kostar över 100kr/m, men ååh, så vill jag ju så gärna ha det. Hade väl velat ha typ, två meter om det ska va'. Och hahah, vilken vettig människa lägger 650kr för två meter tyg? Kan jag inte få bli lite rik snart? Usch.

Här kan man köpa det iallafall, om någon skulle vara rik. Vadtusan, andra bloggare har ju insamlingar till bröstförstoringar och sånt tjaffs, jag borde ha en insamling till att få köpa två meter av det här tyget. SKÄNK PENGAR hahaha :)

(Kul att jag säger "vilken vettig människa..." när min mamma har av det tyget hahah)

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lite mammahelg.

Kategori >> Vardag
2011-01-21 @ 21:14:41


Jag tog paus från verkligheten och tog kameraväskan till mamma. Lego fick vara hemma med Jacob och fan vad skönt, att få lite lugn och ro, tänkte jag säga. Men ångrade mig där, för mina syskon är ju ändå här och de är sådär 12-14 år och låter som fasen. Men jag har satt mig i ett hörn, med musik i öronen och ett glas vin och myser   o pratar strunt med älskade Anna på msn.

Har varit lite seg här - okej jag är medveten om det ;) Men jag har lite annat för mig. Försööker få klart hemsidan. Drar ut på alla detaljer, blir aldrig nöjd osv. Men jaja.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

En liiiten olycka.

Kategori >> Vardag
2011-01-19 @ 01:18:35


(Bör eventuellt "varna" superduperkänsliga läsare,beroende på hur känsliga ni är hahah)

Har fullt upp med plugg, men tänkte berätta vad jag råkade ut för tidigare idag. Hade köpt tyg att hänga på väggen, fint stormönstrat med blommor i gråskala. Hursomhelst. Skulle nåla upp det med vanliga knappnålar på väggen och utan att ana oråd tryckte jag tydligen lite för hårt på en nål. Kände hur en underlig känsla av kyla spred sig i hela kroppen och såg ner på mitt finger. Där i, rakt igenom pekfingrets undersida och upp genom nageln satt en nål! Utan den lilla färgglada knoppen.

Jag började mest skrika, försökte ta tag och dra ut nålen men insåg snabbt att ja, den satt fast och blev smått svimfärdig. Jacob insåg vad som stod på och blev smått skraj han med, jag sa att han behövde hämta en tång och det gjorde han. Hysterigråt och en gnutta hyperventilerande senare var nålen ute. Konstaterade att jag tryckt sönder den lilla knoppen och att nålen gått in med den trubbiga sidan först. Hejja.
5 minuter senare fortsatte jag nåla. Jacob anser att jag är superhardcore pga att jag inte totalbröt ihop över det hela, men vadå, det är inte som att hela fingret gick av. NO BIGGIE!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ett stycke hallbyrå.

Kategori >> Pyssel
2011-01-17 @ 22:19:02


Åh! Här är den fantastiska lilla hallbyrån jag köpte på blocket. Den passar PERFEKT i hallen. Som om de vore skapta för varandra ungefär. Tänkte egentligen byta knopppar på den, så köpte de här (nedan) söta gammaldags-iga knopparna från Indiska, men sen ångrade jag mig. Så nu får de ligga i den nyinköpta krukan istället. Ovanför byrån är spegeln jag målade om också. Love love love.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mamma ♥

Kategori >> Vardag
2011-01-17 @ 18:07:02


Pratade nyss med mamma i telefon. Vi pratade inredning och annat trams och jag är så glad att jag har henne. Vi är galet lika på väldigt många sätt, smågalna, pratglada, pyssliga och envisa. Hon var ju (om jag inte påpekat det tidigare) bara 17 när hon fick mig, så åldersskillnaden är inte speciellt stor. Hon är som en bästa vän många gånger och jag ringer henne nästan varje dag.

Idag pratade vi som sagt om inredning. Hon förstår precis vad jag menar när jag säger något som har med det att göra, något mina andra nära och kära inte riktigt gör. (No offence) Hon förstod precis känslan jag får efter att ha ställt den där lampan på nya hallbyrån eller hur stor skillnad det är att flytta en sak 2 cm åt ena eller andra hållet.
Inte för att min mamma bara är bra på inredning (vilket hon är, shit ni skulle se hennes hus), hon är bra på allt och det mesta (plus att hon är väldigt söt).



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Tjuvkik på renoveringen.

Kategori >> Pyssel
2011-01-17 @ 01:07:02


Usch, jag har så satans fullt upp att jag inte ens hinner dokumentera mina storslagna saker ordentligt. Har målat en hel massa och pysslat och städat och det är inte klart äään. Ska mer eller mindre måla allt som går att måla, för jag är seriöst behov av en ljus förändring. Imorgon är jag också ledig, tack och lov, så då ska jag fortsätta röjja runt och ska försöka få lite bilder på allt det nya! Köpte btw en liten hallbyrå på blocket av bara farten. Den är supersöt, kommer bilder på det med. Nu ska jag (trots att klockan är över 12 på natten) koda lite hemsida, så den kanske kan bli klar snart också.

Nedan ser vi ommålade tv-bänken (Den var svart innan) och nyinköpt lila vas från Lagerhaus med en ljusslinga i. Städade undan i vardagsrummet nu ikväll, Jacob gick och köpte godis och sen satt vi i soffan och jag tände massa ljus och det kändes så fantastiskt trevligt att ha det lite nytt och tjusigt :)
(ps. Bilderna är fotade med mitt nya stativ!)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bläää-

Kategori >> Vardag
2011-01-16 @ 02:04:54


Ps. Har mest målat hela helgen. Kodat minilite, sitter med det nu och nej, ingen färdig hemsida idag inte. Men det kommer, snart så, any minute now :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Målar om lite.

Kategori >> Pyssel
2011-01-14 @ 15:57:05


PUh! Kort update från mig. Har nu avklarat det skitjobbiga Animeringsprojektet. Hade redovisning idag - som livestreamades f.ö och som bevittnades av (som dom säger) hela dataspelssverige. Jag var lite nervös höh. Men det gick bra. Direkt efter vår grupp redovisat tog jag mitt pick och pack och tog mig till Coop "bygg" och köpte målarfärg!
Så nu målar jag om en mörkbrun billy-bokhylla med vit grundfärg. Jag gör det medvetet liite för tunnt med färgen så man ser igenom lite och så det inte bara blir som en helt vanlig Billybokhylla i vitt, för det hade ju varit tråkigt.

Kommer bilder på det imorgon eller så! :) (Och ja, hemsidan är strax klar, lansering i morgon skulle jag vilja tippa på!)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Stress.

Kategori >> Vardag
2011-01-11 @ 19:05:34


Satan i gatan. Mycket att göra, för lite tid. Hatar att jag alltid ska komma på massa stora fina projekt när det inte finns tid till det. Måla? Näe, no time. Fixa med hemsidan? Nope. Plugga? JA TILLS JAG DÖR UNGEFÄR.

Redovisning på fredag, på projektet vi pysslat med i sisådär 2 månader nu. Vill inte, men det är bara att gilla läget. Som tur var har jag ett stycke pojkvän som precis fyllt 20 och idag tog han sin första sväng om systemet = jag sitter och surplar vin. (Hade ju kunnat köpa själv förstås, om jag bara hade haft tid hah) Är för stressad för att kunna fota också, men jag har bytt lampa i vardagsrummet idag iallafall. Nu är det ljusare där. Sen när jag får måla om lite prylar så blir det nog bra. Ska ta tag i det kanske till helgen?

Och min kameraväska har kommit nu, hämtade den igår. Den är FIN! Men rätt stor också. Det var jag inte riktigt beredd på. Men det är bra, då rymmer den framtida superutrustningen också ;)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Inredningskris.

Kategori >> Inspiration
2011-01-11 @ 00:02:32


På senaste tiden har jag börjat.. ja, förakta hur det ser ut hemma. Det är mörk och stökigt, fult och.. ja, mörkt. Tapeterna är fula överallt utom i köket, men jag får skylla mig själv för det var min egen fix idé att ha BRUNT i hall o vardagsrum. Det är så mörkt så jag blir helt deprimerad haha. Idag har jag därför försökt spåna på lite smarta lösningar för att få allt lite trevligare. Möblerna är såklart också mörka. Jag vet inte vad som hände där, tillfällig sinnesförvirring. Det var någon slags revolt mot att mamma alltid inrett (mycket vackert) men vitt, vitt, vitt och jag tänkte att "Ja! Det ska vara mysigt hemma hos oss". Det är inte mysigt, det är bara mörkt.

Plan 1: Hitta fina lite halvlantliga vita secondhand-möbler och lite pö om pö göra oss av med tråkiga ikeamöblerna.
Plan 2: Måla om de tråkiga Ikeamöblerna.
Plan 3: Hitta fina halvlantliga secondhand-möbler i behov av renovering och måla dem istället.

Plan 2 & 3 kräver visst engagemang men jag har redan tänkt ut att joo, det går nog att måla om våra byråer och vi har ju faktsikt en borrmaskin nu, så jag kan ju köpa lite söta knoppar och sätta dit. Är fortfarande lite skeptisk till det dock. De kommer ju säkert bli skitfula efter att jag målat dem och sen är allt förstört. Ska ta mig till lite second hands o kika efter alternativ till plan 1 & 3. Tills vidare har jag fått en minicrush på shabby-chic-saker och vill ha varenda blommig och rostig liten burk jag kan hitta. Såklart.

Har iaf bytt gardiner i vardagsrummet. Kändes bra.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Söndag.

Kategori >> Vardag
2011-01-09 @ 15:09:23


Ack och ve vad helgen försvinner snabbt. Gårdagen spenderades med att greja med hemsidan och den blir aldrig klaaar! Har dock fixat en fin design nu, så den är jag nöjd med men det är så mycket jobbiga funktioner som måste fixas också. RSS-feed, så det går att bevaka bloggen osv. Ja hua. Nu får jag inte fortsätta med det på en stund dock, måste animera lite till skolprojektet. Vår film ska vara klar på fredag! Är superstressad egentligen, får se hur det går.

Blodgrape till frukost :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hemsidefix och jobb.

Kategori >> Vardag
2011-01-08 @ 16:00:16


Ujujuj. Kan verkligen aldrig bli nöjd med hemsidan. Nu blir det nog total makeover på den igeeen, så det blir kanske lite uppskjutet. Skit. Vill liksom hitta en stil som är både söt och stilren och proffsig. Det ska ju vara delvis portfolio-aktigt och delvis blogg och jag har svårt för att hitta en bra balans. Så ja, det sitter jag här och kämpar med.

Inatt satt jag och jobbade lite förresten. Jag har nog inte sagt det, men jag har ett litet jobb på joddler.se, som produktrecensent, och skriver typ om kameraprylar och så - i brist på annat haha. Det är som en produktblogg där alla mina inlägg samlas och ja, inläggen tar ganska mycket längre tid att skriva där, då de ska innehålla massa fakta och tjusiga ord. Senaste saken jag skriver om är mitt 50mm-objektiv. Det blir nog lite pengar av det där sen, bara jag får gjort de uppgifter som minst måste skrivas per månad.

På joddler kan egentligen vem som helst skriva, men jag fick en tjänst som sk. premiumbloggare och då får man pengar för det man skriver. Annars får man bara in lite pengar för reklam eller nåt. Jag vet inte. Jaja, back to work.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

From the top of the first page.

Kategori >> Vardag
2011-01-07 @ 22:57:41


Hejhopp! Himlans trevlig dag idag, med nytt objektiv och så är det ju faktiskt fredag! Jag kan sitta uppe länge utan överdrivet dåligt samvete. HURRA! Jag är verkligen en nattmänniska, allt bra händer på natten, kreativiteten är på topp då. :) Och påtal om kreativitet - Nu ska jag sätta mig för att försöka göra klart den där rackarns hemsidan!

-Lite mer porträttbilder på hela lilla familjen. Ska man ta pussbilder är det såna där pussbilder det ska vara!
(Synd bara att fokus blev lite fel hah)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Canon EF-S 60mm f/2.8 USM Macro.

Kategori >> Foto
2011-01-07 @ 16:10:26


Åhhh! Köpte mitt nya objektiv idag. Himla hurra! De hade inte inne Canons 100mm-macro, men jag testade både detta och Tamrons 90mm. Jag fattade i ärlighetens namn ingenting av Tamronobjektivet. Verkade bara skitjobbigt (men var även superstressad mitt i butiken så blev väl ovanligt korkad). Men detta var faktiskt perfekt för mig som inte har något emot att krypa när inpå mina motiv (då jag inte har något intresse av att fota insekter hua).

Så. Här är första publicerade bilden med mitt som det står ovan Canon EF-S 60mm f/2.8 USM Macro-objektiv. Den där bollen på bilden är ca 1cm i diameter - så ja, det förstoras helt klart som det ska :) Nöjd tjeeej!



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Efterfrågan på designmall.

Kategori >> Vardag
2011-01-07 @ 02:15:00


Fick ett så rart mail häromdagen av en tjej som tyckte jag verkar snäll och hjälpsam och som undrade om jag kunde tänkas vilja hjälpa henne med att ge henne en designmall. Mja tänkte jag och kände mig inte alls så snäll som jag förväntades vara. Men visst, det hade väl kanske varit kul att göra det som en grej. Att jag slänger ihop en fin, välstrukturerad grundmall till en design (utan bildfiler) till dem som kanske vill peta in det grafiska materialet själva, men som inte förstår sig på koderna så bra. Men gratis? Jag vet inte, det är väl inte värt så många kronor i arbetstid då jag redan har ganska bra mallar som jag kan utgå ifrån, men det är ju fint om jag kan få något för det.

Ska spåna på't.

Och justja, i helgen - då ska jag verkligen försöka göra klart hemsidan. SÅ förbered er! Hoppas alla vill följa med i bytet :)

Nu ska jag sova. Natti!


Min "nya" lilla Kodak-kamera från 2nd hand och mina gamla egenframkallade bilder. <3


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Love.

Kategori >> Foto
2011-01-06 @ 20:45:57


Åh. Älskar den bilden på Jacob och Lego. SÅ mysig. :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Porträtt.

Kategori >> Foto
2011-01-06 @ 18:47:57


Idag har jag roat mig med lite porträttfotografering. Det är ju trots allt vad mitt Canon 50mm f/1.4 -objektiv är "bäst till", så jag lurade ut Jacob & Lego i snön. Jacob som alltid envisas med att tönta sig framför kameran uppförde sig galant. Så - nöjd tjej. :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

m.

Kategori >> Foto
2011-01-06 @ 01:55:02


Passade på att leka lite självporträttande. Sjukt svårt när jag varken har stativ eller objektiv med någorlunda vidvinkel. Men det gick ändå. Lite. Men jag har ju beställt ett stativ, och så får jag väl skaffa mig en fjärrutlösare. Det är ju fint att kunna ta bilder på sig själv nån gång iallafall. Nu är klockan mycket. Jag borde sooovaaa.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

So tell me why we're talking when we dance so good.

Kategori >> Vardag
2011-01-05 @ 22:15:01


Jag sorterar filer. Det är alltid lika jobbigt men alltid så lättande när det är färdigt. Ska försöka hålla bättre ordning nu med mina nya bilder, och bli bättre på att ta bort bilder som blir fel/suddiga/allmänt fula osv, för de tar sån stor plats annars. Hårddisken är ju inte oändlig haha.

Borde städa lägenheten också, ack och ve - alltid är det något.

Idag skulle jag ta mig till JapanPhoto här i stan och kolla macroobjektiv med icke sa nicke - det var stängt. Typiskt. Imorgon är det stängt också så jag får vänta tills på fredag. Däremot kommer nog min superfancy kameraväska hitåt snart! Kommer ju bli bra, för idag hade jag med mig kameran i min väska i min ena duntoffla haha - känns lite dumt sådär.

Hur står det till med er? :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Smör.

Kategori >> Matigt
2011-01-05 @ 18:50:43


Åh, lagade precis så god mat. Smörstekt, panerad sejfilé med potatis, ärter och örtcreme fraische. Vi åt tills vi sprack nästan och nu är jag helt sömnig. Inspirerad av filmen Julie & Julia överdrev jag en smula med smöret haha. Jag steker alltid i olja annars, men idag tänkte jag att smör - det är gott, och öste på.

Nu ska jag, trots matkoma försöka plugga lite, fasen det är så mycket jag måste göra, måste försöka färdigställa hemsidan också. Den är nästan färdig, lite småfix kvar bara. Ska bli spännande att göra det där och se hur allt känns och fungerar. Ih :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Macro.

Kategori >> Foto
2011-01-04 @ 22:43:34


Fick hem mitt andra objektiv idag, Sigma 18-50mm f/2.8-4.5 och var inte sådär värst överdrivet förtjust. Det var liksom inte värt det för min del, som hellre kommer närmare än långt ifrån. Så jag bestämde mig för att undersöka macroobjektivens luddiga värld då jag får byta objektivet i butiken här i skövde.

Det blir ju en del att lägga i mellan, då sigmaobjektivet bara kostar 2000kr, men jaja, lika bra att göra det nu, medan jag kan byta det. Någon som har erfarenhet av någon av dessa? Helst vill jag väl köpa Canons 60mm för prisets skull, men å andra sidan är ju 100mm-objektivet bättre så.. Jag vet inte. Nån som har lite koll?



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hem ljuva hem.

Kategori >> Vardag
2011-01-03 @ 23:45:14


Åh! Hemma, äntligen.
Är helt trött och sjuk och trött lite till. Ska packa upp lite och kanske mysa ner mig med min Jacob i soffan en stund innan läggdags. Är redan supertrött.. som sagt haha. Lego var helt hispig hela vägen från Göteborg och hem, det var värsta djurparken i vår vagn, hundar överallt och Lego som inte vet hur tusan han ska bete sig i såna situationer var jättejobbig.

Orkar inte leta upp någon ny fin bild, ska ladda över alla mina foton till denna datorn (den stationära) imorogn eller så, efter skolan. Japp, skola blir det med en gång, trots eventuellt typ ...fiskinfluensa. Är helt yr i hela huvudet, känner mig sjösjuk ungefär och hostar och hostar och hostar. Sov alldeles minimalt inatt pga den dumma hostan. Blä.

Godnatt och hej.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Julafton del 2.

Kategori >> Vardag
2011-01-03 @ 19:34:59


Igår lämnade vi ju Skåne och tog oss till min mamma, när vi kom hit blev det kaos med min lillkusin, och Lego skällde och skulle busa runt med mammas hund Rocky och det var allmänt hysteriskt. Sen lugnade det ner sig efter en stund och sen fick jag och Jacob lite julklappar! :)

Jacob fick nån supertjusig Armaniparfym och en tröja, en kökskniv o lite annat smått och gott. Jag fick 2 DKNY-parfymer (jag använder iof väldigt sällan parfym men de luktade väldigt gott och flaskorna var så söta), en tröja, ett rökelse-set, pengar och en brun fjällrävenryggsäck (som jag önskade mig).


Bilder på finaste lillkusinen Emilia <3



Canon Eos 50D + Canon EF 50mm f/1.4 USM
t.v: ISO 640 - f/1.4 - 1/40sec.
t.h: ISO 1000 - f/1.4 - 1/40sec.

-Man ser btw att det är visst brus i bilderna, men som det står ovan är det rätt hög ISO ändå, på min gamla kamera kunde jag inte gå över ISO 400 utan att det blev helt hemska bilder. Nu ser det ju ändå respektabelt ut :)

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Gott nytt år!

Kategori >> Vardag
2011-01-01 @ 02:02:06


Har legat i feber hela dagen men som något slags mirakel gick den ner en smula lagom till 12-slaget så jag kunde med näst intill gott samvete gå ut en stund och kolla på raketer med de andra. Är lite sur nu i efterhand när jag insåg att jag borde ha haft på "fler-bilds-läget", men jaja. Det blev lite halvbra fyrverkeribilder ändå och en liten sipp skumpa, trots gigantiska mängder alvedon idag.

Gott nytt år på er alla!



bloglovin Related Posts with Thumbnails
Visas bäst i: Mozilla Firefox
& designen har JAG gjort.
Intresserad av ny design?

Jag gör tyvärr inte beställningsdesigner just nu.
Välkommen tillbaka senare :)

bloglovin
RSS 2.0