Spökfröken.

Kategori >> Ritat!
2010-10-31 @ 22:13:56


Håller just nu på med att rita en så kallad Shootingboard till vårt imaginary spel som vi planerar inför att göra i skolan. Här är en scen där huvudkaraktärerna (2 barn) träffar på (som jag kallar henne) "Spökfröken" (Svarta Damen) och ja, se själva haha. Det är väldigt mycket i skiss-stadiet och inte speciellt supertjusigt, men jaja :)




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Gilla!

Kategori >> Design
2010-10-31 @ 00:09:10


Tänkte att det är en fin idé att slänga in en gilla-knapp för varje inlägg i bloggen. Blir ju lite lagom respons, om man inte orkar kommentera och så :) Så tryck på den! Förutsatt att ni gillar't förstås :D

Tyvärr segar det ner lite, så gilla-knappen är där på test tillsvidare. :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ett underbart helvete till natt.

Kategori >> Vardag
2010-10-29 @ 04:07:10


Jag skiver hemtenta på en kurs från i våras, en hemtenta som jag liksom lite nonchalant dissade just då och där, som måste göras innan det går helt åt skogen för mig hah.
Så, ja - nu har jag skrivit på den i ett par dagar och deadline är idag, den 29e Oktober. Problemet var bara att jag aldrig kollade upp vilken exakt tid den ska lämnas in, förväntade mig att det skulle vara klockan 12 på natten till Lördag men nähä, idag klockan 01 kollade jag upp det hela och insåg till min förfäran att inlämningen är klockan 12 på dagen. Jag har 1200 ord kvar att skriva, en analys-uppgift om ditt och datt, tillgång&efterfråga och tjosan hoppsan. Jag skulle ju gå och lägga mig, jag var jättetrött. Men nä, så fick det inte bli.

Har de senaste dagarna varit extreemt morgontrött och försovit mig från det ena och det andra, tillochmed obligatorisk redovisning (lyckades dock ta mig dit för min egen redovisning hah), kände därför att det där med att gå och lägga sig och hoppas på att komma upp X antal timmar innan klockan 12 för att skriva klart.. mja, it's never gonna happen. Så nu får jag sitta uppe istället. Ögonen går halvt i kors, mjölken är i stort sett slut så kaffet smakar äckligt och sa jag ETT-TUSEN-TVÅ-HUNDRA-ORD-ATT-SKRIVA. Maaah.

Representerar det hela med storslagen akvarell jag gjorde i 2an på gymnasiet. Ni vet, svart och svår 18 år (eller hur gammal jag nu var på den tiden).



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mja.

Kategori >> Design
2010-10-27 @ 19:46:11


Okej, det här var ju inte meningen. Nu vill jag bara ägna all tid åt Leka-med-Lego-bloggen och denna blir lidande. Ni som står ut med lite extra hundprat kan ju hänga efter den bloggen också, jag har precis designat den lite fint, är inte klar, massa detaljer och fix kvar, men helheten är ganska rar! LÄNK IGEN!

Tycker det är härligt att det är två helt olika stilar. Att den kan vara mer avskalad och seriös medan den här får vara mitt färgsprakande experiment haha. I LIKE!


*pil ner* smakprov!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hälsotillstånd.

Kategori >> Vardag
2010-10-25 @ 16:26:29


Jaha, hoppsan. Sen nån vecka tillbaka har jag inte gymmat alls, inte ätit speciellt bra (ätit väldigt lite och näringsfattigt) pga allt plugg. Att inte gymma var ett medvetet val pga tidsbrist, resten "löste sig automatiskt" haha. Detta har resulterat i följande: Plötsligt värdelös kondis - orkar knappt ens sätta mig på cykeln hah, såna där vita sträck på naglarna, som tyder på brist på något va? Mina knän knakar och gnisslar halvt ihjäl sig igen + gör ont ibland, känner mig orkeslös, trött, hängig, stressad (skolans fel iof) och lite deppig + har en herrans ångest över att det har blivit såhär.

Ska ju tillbaka till gymmet snart, kanske till helgen om det känns okej, så det har ju såklart inte varit något permanent, men ändå. Lite sämre livsstil i 2-3 veckor och min kropp hatar mig! Åh suck.

Reprensenterar detta med jobbig bild på mig.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Leka med Lego!

Kategori >> Hundigt
2010-10-25 @ 16:04:00


Hej och hå. Nu har jag fixat det mina vänner, har börjat blogga på lekamedlego.blogg.se så jag kan skriva hardcore-hundigt utan att få dåligt samvete ;) Designen är den samma än så länge, hinner inte ta tag i det riktigt än men snart så. Då kommer det bli kul att skriva ner våra framsteg och problem och vad vi tränar. Det är faktiskt något som behövs tycker jag, så vi har koll och så jag blir lite mer inspirerad till att hålla igång.

Det var bara det! Ni som är hundintresserade kan ju ta en sväng om där, alltid kul att någon kollar in på den bloggen även om den mest är till för oss.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Idag.

Kategori >> Vardag
2010-10-25 @ 13:12:47


Åh hurra, äntligen pengar. Förra månaden lyckades vi slösa bort alldeles för mycket, jag köpte jacka med lånade pengar från sparkontot och kylskåpet ekar tomt. Men idag ska jag storhandla. Massa, massa mat och lite nya hundsaker. Ska införskaffa reflexväst till Pegoplutt och ett nytt koppel, för det vi har har gått sönder två gånger och det är lite läskigt att förlita sig på knutar (även om de sitter som berget).

Kom nyss in från "morgonpromenad", Lego gillar att det är isigt och frostigt på marken och han försöker gnaga på asfalten och slickar på gräset. (Han gillar is, brukar få isbitar att tugga på ibland hah).

Fast även om pengarna har kommit nu så kommer de försvinna iväg lika fort. Dumma räkningar åh. Hatar de månaderna när elräkningen kommer, vi är dessutom värdelösa på att stänga av saker som inte används så det blir mycket, mycket pengar att säga hejdå till, måste försöka bättra oss och kanske försöka fixa så vi får elräkningarna varje månad istället, det kommer som en så stor chock annars hah!

Nu har jag hundraförtioelva saker att ta tag i, den här veckan är slutspurten på allt plugg och jag har ingen aning om hur det ska gå ihop, jag är numera helt utmattad av allt konstant pluggande och vill bara inte mer. BLÄÄ.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

10 veckor ung.

Kategori >> Hundigt
2010-10-24 @ 13:39:14


Åh hurra! Jag hittade mappen med bilder på Lego när han var miiiniliten! Den låg inbakad långt in i mappstrukturen, nu är den återfunnen tack och lov. Tyvärr hade jag inte min systemkamera på den tiden så bilderna är inte av storslagen kvalité, men good enough ändå. Modellen är ju sötast i världen. 10 veckor är han här ungefär tror jag. Han var så rund och kort och trubbig hah.

Jag har börjat fundera över att dra igång min LekamedLego-blogg, mest då för min egen skull så jag kan skriva träningsdagbok, känner att jag inte vill belasta den här bloggen med: Idag tränade vi shejping på "gå och lägg dig", klickade friskt och Lego fattade snabbt galoppen. - Icke hundinsatta lär ju inte fatta ett jota. Sen är det förstås jobbigt att blogga på två ställen, men fina, rara mariellekarusell-bloggen är inte menad för hunderier, så det blir nog lite på båda ställen. Ska designa om hundbloggen när skolan lugnar sig om sådär 1-2 veckor, så den blir lite tjusig och inbjudande. Tills dess blir det plugg, plugg och åter plugg. Fyfyfyfy.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

En storslagen promenad.

Kategori >> Hundigt
2010-10-23 @ 17:52:18


Hej och hå. Idag klockan 5 i 1 var Cecilia och Goliat utanför vårt hus med bilen redo att ta mig och Legopego-prinskorv på nya äventyr. Vi puttrade iväg till någon tjusig skog för en härlig promenad i duggregn. Lego skällde jävel, ingen var väl förvånad över det och Goliat såg måttligt road ut. Men efter ett tag avtog skällandet och sålänge vi fick gå först drog han inte handen av mig heller haha. Förhoppningsvis skärper han till sig efter lite fler promenader, så det kan bli lite lugn och ro på träning och promenad. HOPPAS hah.

Väl hemma, 1½ timme senare var vi blöta och kalla, jag slängde ihop lite mat och sen somnade jag i soffan. Mysdag. Nu ska jag plugga, animeringen suger all ork ur mig men den måste bli färdig nu, imorgon ska den lämnas in. Hua.

Var lite fräck och snodde en bild ur Cecilias blogg på Goliat så ni får se hur han ser ut. Tjusigast i stan ungefär. :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Det fin-fulaste jag någonsin gjort.

Kategori >> Hundigt
2010-10-22 @ 20:06:25


Idag har jag sytt. Det blev en liten bädd till Lego som vi ska ha som en trygg grej att ta det lugnt på både inne och ute. För att den ska klara av att vara ute är undersidan och översidans kanter av vaxduk, resten av översidan är av gosig teddy och i mitten en tunn skumgummidyna. Jag sydde detta i all hast. Allt blev snett och skevt och skrynkligt och symaskinspedalen var nere i golvet hela resan :3
Men när allt väl var på plats så kändes det faktiskt inte så illa. Lego lär ju inte bry som om att det är lite fula veck här o var, för den är ju mjuk och gosig!

Han var ganska intresserad av att "döda den" ett tag men han somnade allt sött på den efter lite tillsägningar. Vi ska träna platsliggning på den hemma och så ska vi ha med den ut på träningar med Cecilia och Goliat när han ska vila eller bara lugna ner sig om han är stissig. Får se om det fungerar! Lär krävas en hel del tålamod, han är ju inte den som slappar utomhus, i närheten av andra hundar i första taget.

(btw, förlåt för att min blogg har råkat bli väldigt hundig på senaste tiden, för er som tittar in hit av andra anledningar. Men det är ju jag som bestämmer hah!)


Legoskrutten sussar sött på nya bädden bredvid "Pipen 2" haha.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Dumma H&M.

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-10-21 @ 13:25:13


ÅÅh, så trött jag blev häromdagen när jag insåg att leveransen av min varma, mysiga jacka har blivit 5 veckor försenad! Jag fryser ju NU! Jag kan inte vänta. Blev skitsur och skrev elakt mail till H&M's kundservice som svarade med en ursäkt och sa att de ska bättra sig till nästa säsong. Jaha? Vad fan hjälper det mig?
Men, helt dumma är dom ju inte och eftersom jag gick med i deras tjusiga lilla klubb för ett tag sen så fick jag igår hem ett erbjudande om 20% rabatt på deras jackor om den köps i butik. Så idag knallade jag dit för att kolla om dom kanske råkade ha min jacka där, men det hade dom inte. Däremot hade dom en snarlik för 100 kr mer. Tjejen i kassan var inkompetent och fattade inte vad jag menade när jag försökte berätta om den andra jackan. Men sen svalde jag min stolthet, provade den andra jackan som var varm och mysig den också och bestämde mig för att lägga undan den tills imorgon.

Men nähä, det fick jag inte göra. Ytterplagg var det tydligen någon speciellt med så dom får bara läggas undan över en dag - och inte en natt. Så jag får ta mig dit lite senare för att skaffa den, med rabatt-lappen. Just nu struntar jag i om det blir rätt jacka, jag vill bara bli lite varm. Det snöar ju för tusan! Fast den som jag köper är ju inte helt fel den heller. Kanske tillochmed finare? :) Är väldigt kär i hela stilen på de här jackorna. De är så "skogsmulle-aktiga" och sånt gillar jag. Kommer matcha fint till mina awesome, grova gummistövlar <3 haha


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Nu börjar resten av våra liv.

Kategori >> Hundigt
2010-10-20 @ 01:25:01


Idag träffade jag en Cecilia och hunden Goliat. Dom tog mig och Lego under sina vingar för en stund ute på en träningsplan i skogen och jag fick nytt hopp om att träna min lilla skrutt till att bli något riktigt bra. Först och främst har han ju lite "problem" med hundmöten, blir oftast väldigt skällig och jag vet inte om det handlar om att han vill hälsa så mycket eller om han har fått någon dålig erfarenhet någon gång längs vägen.

Hursomhelst, Cecilia ska dra med oss till Skövde brukshundsklubb på torsdag när det kommer vara lite allmänträning och mycket hundar i farten. Vi ska träna kontaktövningar, leka och ta det lugnt. Ingen big deal hemma i vardagsrummet men på en plats med så mycket störningar är det inte helt lätt.

Förhoppningsvis lär sig Legopego att andra hundar inte är sådär värst intressanta förr eller senare och då kan man ju jobba vidare på annat. Drömmen var ju från början att träna agility, nu är jag inte helt säker på om det är just det vi vill göra, men att ha honom lös på skogspromenader är väl ett litet delmål. Ska helt klart fundera över att börja någon kurs i något, någon gång till våren om saker går bra. Jag vill bli den där hundtjejen jag längtade efter att vara när vi köpte Lego, det har tappats bort lite de senaste månaderna av sönderbitna händer och långtråkigt stampande ute på gården. Nu börjar Lego bli redo för lite riktiga utmaningar och jag ska se till att det blir något av det! (En herrans massa hundprat på senaste.)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Min stora pojke.

Kategori >> Hundigt
2010-10-19 @ 11:51:27


Kolla vad han har blivit stor! Nu är han 7 månader och ser ju alldeles vuxen ut. Dock blir det nog mer päls runt halsen sen, men se sån skillnad det är på pälsen ändå! På bara några månader. Innan var han tuffsig och jävlig - söt som socker iochförsig men nu är han ståtlig. Min fina bråkstake till älskling! Har börjat gå i tankar på att träna honom lite mer. Vill umgås med honom och göra roliga saker, mer än promenader och "sitt, ligg, sitt fint" i köket. Han har så mycket energi och potential och är inte helt bakom flötet heller.

Vi har ju förövrigt haft problem med kloklippning sen.. föralltid. Nästan det första vi gjorde var att råka klippa i pulpan på honom så sen dess blev han ju bara ännu mer skeptisk till klotången och allt däromkring. Fast de senaste dagarna har vi faktiskt klippt massa! Lockade och pockade och han fick ligga själv på golvet utan att vi höll i honom. 3 tassar har vi klippt, nästan utan problem! Känns underbart. :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Prison 7.2

Kategori >> Ritat!
2010-10-18 @ 21:40:44


Puh, har pluggat som tusan de senaste dagarna. Har följt mitt pluggschema superduktigt bortsett från just idag då hela familjen däckade i sovrummet på eftermiddagen, efter det har vi inte gjort mycket vettigt. Men, det här är vad jag spenderat de senaste 3 dagarna med att rita iallafall. 1½ dag tog det att skapa perfekt perspektiv på allt (för miljöer är inte min grej och allt blev mest fel). Sen har jag med hjälp av lite textur fått en bara stenig känsla. :) Fast ska jobba vidare på tak och golv, samt diverse "inredning" och eventuellt karaktärer.. får se hur det går.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Designsug.

Kategori >> Vardag
2010-10-17 @ 11:04:47


Mitt i alla läxor känner jag såklart ett galet sug efter att koda och designa om bloggen. Tyvärr verkar den delen av hjärnan inte vilja sammarbeta, så det är helt tomt i huvudet på roliga idéer. Har inte tid nu ändå. Måste rita en fängelsehåla..



(Min laptop har inte blivit plötsligt rosa, det är min lillasysters dator)

bloglovin Related Posts with Thumbnails

Höstlöv och animering.

Kategori >> Hundigt
2010-10-15 @ 13:32:18


Ujuj. Igår planerade jag upp de kommande 3 veckorna i detalj. Hur mycket och vilka skoluppgifter jag ska ta tag i när osv. Schemat är fullspäckat och det känns galet tungt. Dock bättre nu än innan, för nu ser jag allt framför mig och en gnutta av all stress försvinner.

Vi var nyss ute med Lego på gården och hittade stora högar med löv att skutta runt i. Vi kastade upp dem i luften och Lego var i busextas, hoppade efter och gjorde halvt om halvt volter i sin lövdödarjakt. Sötnos! Vi har även konstaterat att livet blir lite lättare om vi avgränsar lägenheten lite när lillskrutten är på bushumör och vi måste nörda vid datornerna, så vi gick upp till frådet och släpade ner en dörr för att stänga mellan hall och kök. Andra ingången till köket får stängas av med kompostgaller.

Lego har nämligen en förkärlek för diskhandskar och om dom ligger inom räckhåll smyger han gärna iväg med dem för att tugga sönder. Han har i och för sig en förkärlek för det mesta när han känner att han får för lite uppmärksamhet. Häromdagen tuggade han sönder min favoritmössa. Jag blev helt knäckt :( Men nu har jag köpt ny mössa, som nog är ännu finare. Fast de senaste dagarna har vi, trots skolstress kunnat underhålla honom en hel massa, så nu är han så snäll så.

En ond cirkel med det där. Känner vi inte att vi hinner sysselsätta honom ordentligt får vi lida desto mer av att springa runt och hindra honom från allt bus. Bättre att bara göra alla glada istället. Han är ju faktiskt satans underbar egentligen!

Nu ska jag animera. puh.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

It's a hardcore life.

Kategori >> Vardag
2010-10-14 @ 12:01:03


Hej hopp. Är nyss hemkommen från en promenad med Legoskrutten, är helt supertrött och vill helst gå och lägga mig. Satt uppe rätt länge igår och fixade med läxor och idag gick vi upp vid 07 för att "glatt" pallra oss iväg till skolan klockan 08.

Igår gymmade jag, i vanlig ordning. Jag gick på mitt första Bodycombat-pass. Det var lite svårt att hålla koll på alla armar och ben, sparka dit och uppercut hit. Sen var jag allmänt hardcore och gick på Bodypump direkt efter och spenderade iochmed det hela 3½ härliga timmar på gymmet. Idag har jag precis lagom mycket träningsvärk och har insett att mina degiga lår håller på att förvandlas till sten, det känns tufft.

Nu ska jag nog och halvsova i soffan framför TV'n en stund, sen ska jag ta tag i dagens alla uppgifter så som diska och göra fyrahundraförtioelva läxor.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Att göra ett datorspel.

Kategori >> Ritat!
2010-10-12 @ 21:37:09


Idag var en bra dag. Härlig frukost och sen satt jag och ritade hela förmiddagen, drog ut på en liten joggingrunda med hunden och sen ritade jag lite till.
Just nu läser jag en kurs som heter Manus och storyboard och vi gör ett förarbete inför ett spel som vi eventuellt kommer arbeta med till våren. Imorgon ska vår grupp av grafiker mötas och visa upp våra skisser för varandra, därav ritandet. Första dagen på länge som jag känner lite struktur på skolarbetet, har planerat upp i min fina kalender vad jag ska plugga vilken dag och så. Nu finns det inte tid att vara förvirrad längre så jag får se till att sköta mig. :)

Här är lite av det jag ritat idag!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

En framsida för framtida planer.

Kategori >> Pyssel
2010-10-11 @ 16:49:56


Som jag nämnde någon annan gång köpte jag en kalender med utbytbar framsida och igår pysslade jag ihop 4 olika som jag skrev ut i skolan idag! Det var härligt att pyssla lite och nu är min kalender ännu finare. Det känns viktigt på något vis, är kalendern fin verkar det inuti mer intressant. Saker i min kalender måste verka mer intressant just nu. Mycket skola och planer för att hålla igång.

Nu ska jag byta om och äntligen ta mig till Gymmet för lite Bodypump! :) Bättre och gladare dag idag. Har kramat Jacob hårt och länge för nu är han hemma. <3


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Gnäll.

Kategori >> Vardag
2010-10-10 @ 19:26:01


Åh, var är peppen när man behöver den?

Har haft en supertrevlig helg, men den har fört med sig lite väl mycket onyttigheter som nu gnager i hjärnan på mig. Idag har jag i stort sett bara deppat framför tvn, har inte orkat ta mig till gymmet på en vecka, delvis pga sjukdom nästan alla dagar men ändå. Jacob är inte hemma heller.

Saker jag av bekvämlighet, samt deppighetsskäl vill göra:
Kolla på serier i oändlighet och helst ska de aldrig ta slut.

Saker jag kanske vill göra för att göra något peppigt:

Göra om min bloggdesign
Göra en digital fin framsida till min kalender som jag kan skriva ut sen

Saker jag borde göra:
Gymma
Plugga
Underhålla Lego


Det återstår att se hur det går. hah.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Musik och fotografi.

Kategori >> Foto
2010-10-10 @ 19:13:17


Jag var på spelning på Sticky Fingers i Göteborg i Fredags. Pain of Salvation. Det var en härlig spelning, Daniel Gildelöw hade en tofs i håret och jag fotograferade omkring 700 bilder. Här är några av dem. :)





bloglovin Related Posts with Thumbnails

Gymmande.

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-10-03 @ 00:41:03


Yeeh, jag vet, jag är dålig på det här bloggandet. Men det är bara för att jag har fullt upp med annat. Skola, gym, något som faktiskt liknar ett socialt liv hahah osv.

Åh och imorse när vi skulle äta frukost i vanlig ordning framför TV:n föreslog jag att INTE sätta på TV:n för en gångs skull. Det ena ledde till det andra och plötsligt åt vi frukost i vårt kära kök och bläddrade i varsin tidning. Vuxenpoäng, vi har inte ätit i köket sen.. vi flyttade in! Det kändes viktigt och smart och avstressande. Sen cyklade vi in till stan och köpte lite nya träningskläder! [SE NEDAN] Gymmat i en månad nu minsann och imorgon ska jag dit på gruppträning tror jag allt, lite Bodypump!

Förlåt alla mina kära bevakare, förvänta er inga storslagna uppdateringar det närmaste.




bloglovin Related Posts with Thumbnails
Visas bäst i: Mozilla Firefox
& designen har JAG gjort.
Intresserad av ny design?

Jag gör tyvärr inte beställningsdesigner just nu.
Välkommen tillbaka senare :)

bloglovin
RSS 2.0