Åh typsikt.

Kategori >> Vardag
2010-07-31 @ 22:56:31


Jag har fått ännu en beställning på bloggdesign :) Så roligt! Förövrigt är det rätt supertråkigt att vara hemma igen. Ingen Jacob här, bara en superuttråkad Lego som biter ihjäl alla prylar, typ min huvudkudde ååårghh. Det fanns ju såklart ingen mat hemma eftersom att vi har varit borta så länge och jag kom hem lagom till att närmaste affären stängde - ville inte heller dra iväg för långt och för länge med Lego ensam hemma. Så ja, pinnglass till kvällsmat! Dessutom får min hjärna fnatt av den stora ljusa skärmen så jag tänkte dra på mig mina glasögon, men tro fan att jag inte hittar dem heller!

Jag har inte med mig min kamera och jag har inga av mina senaste foton här att leka med heller, men hittade trevlig bild som jag tog runt midsommar på ett café på kinnekulle. Den kan representera min dåliga mat-sitaution haha. Typiskt gnälligt inlägg.


Update: Hittade glasögonen, dom var en halvmeter ifrån mig under ett papper, såklart.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hem till Skövde.

Kategori >> Hundigt
2010-07-31 @ 14:23:17


Om två timmar ska jag åka hem igen, imorgon är det nämligen första träffen på valpkursen! Det ska bli jättespännande att se om det är fler som har problem med lite ditt och datt hah (hoppas inte Lego är värst!). Sen kommer jag åka tillbaka till Kullavik igen på kvällen - ett himla flängande fram och tillbaka här!


Oh ja just det, jag är med i omröstning om veckans blogg hos Elsa :) Trevligt, där kan ni ju rösta på mig om ni vill hah. Gör't HÄR. :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lite halvtjusig musik.

Kategori >> Pyssel
2010-07-31 @ 00:23:56


Hih åh, jag hittade en till gammal låt (det finns massa som ligger och lurar lite här och var). Det är jag och min goda vän Karin som sjunger och spelar gitarr, vi gör fel massa gånger och ibland blir det nog lite falskt tillochmed och det får jag väl bjuda på hah, men annars är den helt okej! Inspelad förra sommaren tror jag, och låten har vi gjort själva och det är jag som sjunger på verserna. Senast jag la upp den här spelaren vad det bara en låt, men nu är det två! Så den översta är det bara jag som gör om ni inte redan lyssnat på den (inspelad för ett par år sen och skriven när jag var typ 14 haha)


Have fun! :* (Tryck på låttiteln för att den ska börja :))


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Filmtårar.

Kategori >> Vardag
2010-07-31 @ 00:03:03


De senaste 2½ timmarna har jag spenderat framför kvällens film på 5an: North Country. Otroligt bra film som handlar om kvinnors rätt i samhället, om jämställdhet på arbetsplatsen och om rätten att inte bli sexuellt trakasserad. Den var inspirerad av en verklig händelse och det är så chockerande hur världen ser ut - något som jag ganska ofta försöker förtränga för att inte deppa ihop totalt. (Jag har tyvärr inte riktigt fått in det där med "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" - jag har en tendens att lägga all världens problem på mina axlar om jag tänker för mycket hah)

Hursomhelst, jag ska inte spoila filmen för er, för alla borde verkligen se den. Förhoppningsvis lever ingen av er under liknande omständigheter men det kändes ändå lite skönt med lite kvinnlig kämparglöd. Att vi inte bara är bröst, rumpa och plutiga läppar (inte för att jag är så mycket av det ändå, men iallafall!). Mot slutet av filmen blev jag ändå, sådär "stereotypt kvinnlig" och blev helt tårögd haha

Det här är nog det första viktiga jag skrivit om i den här bloggen haha, men tro mig, jag är mer än bloggdesign och frukostbilder och det firar vi med en bild.. på mig!



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bloglovin' ikon.

Kategori >> Illustrator ♥
2010-07-30 @ 18:05:13


Oh, nu har jag gjort lite ikoner. Jag känner verkligen av mitt långa Illustrator-avbrott för jag hade glömt en hel del och använde Photoshop-kortkommandon haha. Men ja, ikonerna är främst tänkta som bloglovin-ikoner men vissa är ju lite otydliga med budskapet och ja, dom kan man ju ha till annat om man vill!

Dom finns att ladda ner på Deviantart.com HÄR. De som visas här är några av färgvalen, de finns i massa färger, så om ni gillar någon av dem är ni mer än välkomna att gå dit och sno ner filen ;) De flesta ikonerna är väldigt stora, men det är för att man ska kunna skala dem till den storlek man vill ha dem. Dessutom ligger alla på samma ark, men det är bara att öppna i Photoshop och beskära ut det ni vill ha. Berätta gärna om ni vill använda dem :)

(ps. de minsta med text på ska helst inte skalas eftersom att texten (Victor's Pixel font) kommer bli suddig då.) Skulle någon ha något specialönskemål är det bara att säga till!

Kommer göra lite fler någon annan dag, som inte är glossy-stil tror jag och lite andra grejer också :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ett kärt återseende.

Kategori >> Illustrator ♥
2010-07-30 @ 09:46:33


I precis detta ögonblick installerar jag Illustrator. Vi är gamla vänner och går way back, men jag har inte pillat med det på ett bra tag, det har mest varit Photoshop som har varit intressant iochmed allt ritande och bildredigerande. Men nu så. Jag fick lite lust att göra egna ikoner, typ ny Bloglovin'-ikon eller något. Ska nog, om dom blir snygga slänga upp dom så ni har möjlighet att ladda ner och använda också - om ni vill :)

Här är ett gammalt alster från min Illustratorperiod i 3an på gymnasiet. :)

Update: Det var fasen lättare sagt än gjort, det visade sig att jag behövde ha större skärmupplösning än vad jag KAN ha på datorn, så jag fick "hacka" lite och ändra lite 1:or och 0:or hahah, men nuså!





bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bakochfram.

Kategori >> Foto
2010-07-29 @ 19:34:13


Jag har gått runt och suktat efter ett närbildsobjektiv nu ett tag, för det kan ge så mycket mer intressanta bilder! Men tyvärr kostar det nog mer än det smakar och jag har inte riktigt råd att lägga ut flera tusen just nu, men idag kom jag på en sak. Reversering! Vid reversering tar man av objektivet och vänder på det, så att det stora hålet är in mot kamerahuset och det lilla hålet mot det man fotar. Vad detta då gör är att det blir väldigt inzoomat. Man kan ju såklart inte montera på objektivet bakochfram hursomhelst så jag fick vackert hålla det, men däremot finns det något som heter reverserings-ring och då KAN man sätta ihop det. Jag beställde mig en reverserings-ring idag från Kaffebrus.com ! Dom har massa bra fotoutrustning och reverseringsringen gick på 149 kr :)

Men man kan som sagt fota utan en sån och det har jag gjort, man kommer såå mycket närmare än när man har det som vanligt, det är lite krångligt och vääldigt skakigt, men man lär sig snabbt, så testa! :)




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Nu är det klippt.

Kategori >> Pyssel
2010-07-29 @ 14:04:35


Okej, jag stod inte ut längre. Håret var superrisigt så jag tog min plastkam och någon slags barnstorleks-sax och ställde mig framför handfatet. Klippklipp!

Så nu har jag klippt håret, själv. Man kan faktiskt göra det. Jag kan iallafall göra det. Jag har friserat ganska många andra i mina dagar så jag har ganska bra koll, inte frisörskills direkt, men ja, det fungerar. Sen att det är jävligt knepigt att klippa sig själv är ju en annan sak, man kan ju inte förvänta sig att det ska bli skitbra. Det blev inte skitbra. Jag klippte inte mer än typ en cm på längden men klippte upp det en smula så om jag plattar håret och puffar till det lite ser jag säkerligen ut som världens rockbrud. Med mitt alldagliga självfall blir det dock mer "kvinna 45+ som försöker se ungdomlig ut", men det gör inget, jag har det nästan alltid uppsatt i någon slags ruffsig boll ändå.

Huvudpoängen är att det känns mycket fräschare nu, passade även på att kladda in topparna med någon slags (förmodligen exklusiv) hårolja som jag hittade bland mammas prylar. Så nu känns allt tipptopp.

Bortsett från att jag har klippt mig själv så klippte jag faktiskt Jacob igår, hans hår har en dålig ovana att forma sig som en svamp när det blir lite för långt så nu blev det jättekort istället :) Sen klippte jag även Legos klor idag! Det har tyvärr inte gjorts så ofta som det kan behövas så det var lite läskigt. Framtassarna gick galant efter att han fick något annat än mig att tugga på men sen blev jag för djärv och skulle klippa baktassarna och då blev han lite sprattlig så jag klippte för mycket : ( Det började blöda och han blev ledsen. Stackars bebi.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Zoégas Forza.

Kategori >> Foto
2010-07-29 @ 11:08:59


Jaha, ännu en morgon hah. Vädret är värdelöst och jag är supertrött. Försöker surpla i mig mitt kaffe men än så länge är det för varmt. Jag är en sån där som gillar att dricka mitt kaffe när det är ljummet haha, vet inte om det var så från början med det har absolut blivit en vanesak. Jag brukar nämligen glömma att dricka upp kaffet och när jag väl kommer på det så är det alldeles svalt, så jag har väl "lärt mig att tycka om det".

Idag ska jag till Sanna är meningen, fast jag tror jag ska banga, orkar inte röra mig ur fläcken och måste nog plugga faktiskt :( Hade varit sugen på att gå på en liten skogsrunda dock, men inte nu när det regnar, även om jag har mina superfina, världsbästa gummistövlar haha.

Vill passa på att välkomna alla nya läsare! Det är så roligt att ni öh.. gillar mig, eller vad man nu ska säga haha. :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mitt hår, den eviga plågan.

Kategori >> Vardag
2010-07-28 @ 23:29:48


Jag hör till den olyckliga skaran som har helt värdelöst hår. Det är tunt och torrt och allmänt kasst. Nån gång i min ungdomstid (sådär i 12årsåldern) hade jag långt, tjockt och glansigt hår. Sen kom intresset för det yttre, plattänger och hårfärg, tupering och hårspray och nu, sisådär 10 år senare är sagan slut.

Ibland får jag ryck och försöker reparera allt (och tror stenhårt på att det hjälper att kleta lite gegga i håret och att allt ska bli bra igen på ett kick). Så idag köpte jag jättedyr inpackning, testade det och var ivrig att få tillbaka mitt forna hår haha. Det fungerar inte riktigt så har jag nu konstaterat. Bubblan är spräckt. Men jag tror allt att inpackningen gjorde lite nytta :)

Är det någon som har lite tips på bra leave-in balsam för övrigt? Köpte ett rätt nyligen, som utlovade supertjusig glans och blahablaha, idioterna som blandat ihop det där kan inte veta hur hår bör se ut, för det var tamigtusan glitter i skiten! Man vill ju inte att håret ska glittra a'la mellanstadiedisko, det ska ju glänsa och det är en väldig skillnad.

Borde verkligen klippa mig också, fast sånt känns så avigt när man sparar till långt hår. Senast jag klippte mig gjorde jag det själv (!) haha. Det gick inte så bra, men jag behövde verkligen toppas och jag orkade inte lyfta på rumpen och ta mig till en frisör. Så nu känns det knappt som att jag kan gå dit ändå, för mitt hår är ju så ojämnt att jag säkert skulle få en utskällning hahah

Nu är det dags för sängen. Godnatt :3


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Design till Anna.

Kategori >> Design - Portfolio
2010-07-28 @ 15:20:42


Så nu är designen till Anna färdig! Jag måste bara påpeka att jag sitter och gör.. allt, vid min minilaptop som har en 10"-skärm nu när jag är på språng och inte sitter i Skövde. Igår när vi var hemma i typ 5 minuter kollade jag på min blogg på min stationära dator som har en dubbelt så stor skärm och insåg att pop-up-rutan (som ni hittar under info i dropdown-menyn) var jätte-avlång. Det kunde inte jag se i minidatorn. Så, om ni har undrat varför den har sett ut som fan så vet ni det nu. Nu är den fixad i allafall :)

Kolla in Annas blogg så ni ser designen i sin helhet! Tryck HÄR.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Dagens inköp.

Kategori >> Hundigt
2010-07-28 @ 12:11:35


Haha fan. Jag älskar Lego-pego-prinskorv men ibland är han bara ett riktigt litet monster! Efter att han jävlats runt med mig i trädgården och jag lyckades bli lite väl sur på honom, så bestämde jag mig för att köpa lite nyttig litteratur. Kände mig till och med så tillfälligt knäckt att jag skrev ett litet mail till allas vår hundcoach - Fredrik Steen. Kan kännas skönt att bara få lätta på hjärtat lite till någon som vet vad han gör och som använder metoder som jag trivs med.

För det är så dumt med hundvärlden, för var man än vänder sig så vet minsann varenda jävel precis hur man SKA göra och alla säger olika. Även när man inte frågar om råd ska folk påpeka saker med inställningen "Jag är den enda som har rätt, lyssna inte på annat". Det är krångligt det här med att ha hund hah.

Jag vet inte om någon här är insatt, men när det kommer till de där kända hund-folken, så föredrar jag Fredrik Steen framför Cesar Millan i näst intill alla lägen. Inget överdrivet ont om Cesar men äh, jag vet inte, Fredrik verkar vara lite mer nere på jorden med oss vanliga, dödliga hundägare.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Morgontrött.

Kategori >> Vardag
2010-07-28 @ 07:36:56


Usch och fy. Idag ville jag bara inte gå upp. Speciellt inte klockan 06 men ibland måste man bara bita ihop antar jag haha. (Måste ursäkta för gårdagens totalt meningslösa inlägg. Hade tänkt skriva något mer men så blev allt så stressig för vi skulle åka så jag paniktryckte på Publicera och sen tänkte jag inte mer på det.)

Hursomhelst. Jag har en dålig ovana att låna min lillasysters kläder. Jag tror inte hon är så förtjust i att jag gör det men jag kan inte riktigt hindra mig själv häh. Dagens lånade outfit består alltså bl.a. av tå-strumpor. Åh så dom är sköna! Supersöta också med massa delfiner och fiskar på eller vad det nu är. Det är det bästa jag vet ibland, när allt bara är lite för tidigt och lite för kyligt, då är det så skönt att linda in sig i varma mjuka (och ofta ganska fula) kläder.

Så. Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Designen är färdig, jag borde kanske göra nästa veckas läxa men jag är inte supersugen på att rita just nu, fast det kanske ger med sig efter en kopp kaffe. Ja, dags att dricka en kopp kaffe..


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Mellanlandar i Skövde.

Kategori >> Vardag
2010-07-27 @ 21:01:43


Idag impulsåkte vi hem. Nu är vi hemma och nu ska vi åka igen. Var här i ungefär 30 minuter för att installera Jacobs nya ljudkort och hämta lite räkningar. Kul. 2 timmar i bilen.

Representerar detta med bild på Lego som liten bebis. :)


Update: Haha, hann inte riktigt skriva färdigt, allt blev så stressigt. Vad jag försökte säga var något i stil med:
Jag, Jacob och Jacobs goda vän Daniel fick för oss att åka hem till lägenheten i Skövde för att kolla post och pilla lite. Tyvärr kändes hela resan fruktansvärt onödig eftersom att det tar 2 timmar att bara åka dit. Så vi var där i ungefär en halvtimme och insåg att posten hade klarat sig utan oss i några dagar till (jag ska dit på lördag för det är hundkurs på söndag). Hursom, vi åkte tillbaka till Göteborg igen och så fort jag satte mig i bilen blev jag hur trött som helst. Ögonen var helt torra och sved, vilket kändes konstigt, klockan var ju bara runt 10. Väl tillbaka i Kullavik envisades Lego med att inte äta trots kurrande mage så jag kom i säng vid 01 efter att tillslut fått i honom Rockys hundmat och lite knäckebröd haha.

Så.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Made in Japan

Kategori >> Design
2010-07-26 @ 19:51:55


Hejja! Det flyter på fint med designen och Anna är nöjd. Här är ett litet smakprov! Har dessutom lärt mig lite nya saker, det är nog det bästa med att intensivdesigna. Jag får ett riktigt rus när jag förstår en kodsnutt som jag tidigare har haft problem med :)

Nu ska jag och jacob gå och hyra film och gosa ner oss i soffan. Fortsätter med designen imorgon tror jag, eller senare ikväll.

ps. Jag har hamnat i top 5 på Veckans blogg hos LindaPauline, om ni vill kan ni ju rösta, fast det är inte så noga egentligen, jag är bara salig över att vara med på top 5 av typ 50 st :) . Vill ni rösta så tryck HÄR.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Typiskt trött tjej.

Kategori >> Ritat!
2010-07-26 @ 16:23:58


Uff, jag blev klar igår nån gång klockan 03, och sen fick jag sova i sisådär 3 timmar sen gick Jacob upp för att åka till jobbet och jag fick lunka ut i trädgården med Legopego. Jo, jag gick och la mig sen igen men hundskrutten ville inte sova och bara busade så det gick inte så bra.

Idag har jag, som planerat, börjat på designen till Anna. Det känns bra och det blir nog bra också. Än så länge är alla nöjda iallafall.

Nedan är slutresultatet på bilden, något förminskat men jag ville inte behöva täcka upp hela världen med bilden hah. Blev väl inte supernöjd med allt kanske, kängorna ser ut som leksaker, men det får bli väl. Haha, nu måste alla ha tröttnat ihjäl sig på den här bilden. TUR ATT DET INTE BLIR FLER :)




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ritat version 2.2

Kategori >> Ritat!
2010-07-26 @ 01:09:14


Åh maj gahd. Nu orkar jag inte mer haha. Tidigare idag lurade mamma på mig att jag borde göra om posen på karaktären en smula eftersom att hon var lite skev och underlig. Jag höll med och efter ungefär 100 år senare kunde jag fortsätta med det jag höll på med innan hela pose-problematiken dök upp. Så jag hamnade efter lite. Nu har jag bestämt mig för att jag är klar. Detaljarbetet är halvkasst lite här och var men inlämningsuppgiften ska förminskas ungefär tre gånger så man ser inte så mycket tjusigheter ändå.

Här ser vi i alla fall ganska snygga shorts, fast dom är nog inte riktigt färdiga egentligen, meh uh äh. Resten känns som blaha, men strunt samma. Nu blir det att slänga ihop ett dokument om hur jag har gått till väga, skicka in allt och sen blir det sängen för mig. Puuhhh.

Imorgon ska jag börja bloggdesigna igen (till Anna som sagt) och det kliar i fingrarna :) - Det är nämligen mycket mer intressant att göra saker som inte har med skolan att göra haha.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lillasyster i lugg!

Kategori >> Foto
2010-07-25 @ 21:48:26


Igår kom syster hem från sin pappa, hon har klippt lugg! Jag har i aalllaaa år tjatat på att hon borde ha lugg, men har någon lyssnat? NOPE! Nu tillslut, ungefär 100 år senare händer det och visst är hon söt? Som socker.

Jag - som lagom jobbig storasyster, som på äldre dagar är väldigt kramgo, försökte övertala henne om att ta på sig något fint och låta mig platta hennes hår (hon har tjusigt självfall i luggen i vanliga fall). Efter många om och men blev även det av och sen blev det fotografering vid poolen. Söt-tjej.com. Nu måste jag rita färdigt.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Oreda.

Kategori >> Vardag
2010-07-25 @ 11:53:56


Ingen vidare tjusig frukost här inte. En kopp kaffe och en torr macka med smulig ost. Men man kan ju inte alltid skapa estetiskt tilltalande smörgåsar häh.

Hursomhelst, jag nördar ju (ritar!) , då är det såhär :) Stökigt och jävligt, fast nu är jag hos mamma så då får man städa lite efter sig, hemma är det värre hah. Där är skrivbordet rymligt för nörd-rester i stil med godispapper, glas och en och annan tallrik. Jag är inte lika prydlig som bloggen hah!

Jag har börjat rita på jeansshorts till min fina fröken "Rebecca Esmee" som karaktären heter (enligt läraren). Jeans är knepigt. Slänger upp bild sen när det ser respektabelt ut.  :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ritat version 2.1

Kategori >> Ritat!
2010-07-24 @ 23:39:05


Uff, det här tar aldrig slut. Bortsett från att jag har fått springa runt efter Lego som har gjort massa hyss hela dagen har jag ju nästan suttit hela dagen! Känns det som i alla fall. Senaste tjusigheten är toppen/bustiern. Har förtusan ritat spets. Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle palla det haha. Men sen satte jag bara igång och gjorde massa krumelurer och sen blev det rätt bra tillslut. Nu har jag i stort sett bara morgondagen på mig och det är shorts, armar, tröja ben och skor kvar. ih.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Recept: Sejgryta

Kategori >> Matigt
2010-07-24 @ 18:31:42


Igår lagade jag mat till familjen och bestämde mig för att göra sejgryta! Receptet är min farmors och jag har älskat det sen jag började äta fisk (har växt upp som vegetarian, men har på senare år även börjat äta fisk och kyckling). Det må kanske inte se så spexigt ut och inte är det speciellt fint heller men gott är det! Bland de bästa fiskrätterna ever. Det är relativt lätt att göra, det enda som var jobbigt med det igår var att skrubba alla potatisar haha.

Testa vetja!



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ritat version 2.0

Kategori >> Ritat!
2010-07-24 @ 14:56:49


Ritandet forstsätter. Börjar bli färdig med hår och ansikte. Sen är det ju resten av kroppen också. Känns rätt bra än så länge. Första gången på länge jag är ute med något i tid haha, att jag inte börjar med ett sånt här monsterprojekt kvällen innan inlämning. Det tar ett par timmar att rita en sån här bild, speciellt om man vill kunna ta lite pauser och så :3 (jag gillar pauser).

(jämför med den tidigare bilden som är lite längre ner eller HÄR)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Lilla hjärtat är lite sjuklig. :(

Kategori >> Hundigt
2010-07-24 @ 12:02:11


Misstänker att lilla Lego håller på att tappa valptänderna. Igår tror jag att jag anade en lös tand och idag har han varit konstig i magen, helt seg och äter inte sin mat. Stackarn. Men det ska bli skönt när han får sina nya tänder som inte kliar så kanske han slutar bitas haha.

Idag är hela familjen hemma, bortsett från Jacob som är med lite vänner och jag måste plugga. Förövrigt är det så roligt att jag har fått så många fina kommentarer och att folk är intresserade av att jag ska göra bloggdesign åt dem. Superkul!

Sen måste jag bara påpeka ännu en gång att använder du Internet Explorer så ser inte sidan ut som den ska, inte heller fungerar popupen vilket är rätt kasst. Har du Internet Explorer så BYT ILLA KVICKT till Mozilla Firefox - Det kan du ladda ner gratis HÄR. Firefox är alltid bäst. :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ett stycke bloggdesign beställt.

Kategori >> Design
2010-07-23 @ 15:01:02


Jaha, så fint, jag har fått den stora äran att göra om Annas -madeinjapan's blogg. Ska bara fixa klart skoluppgifterna sen ska jag slänga ihop något tjusigt efter helgen :)

Ska även påpeka att hennes tidigare design är gjord av superskickliga Linn och ja, Linn är bra. Bli inte ledsen Linn! :)

Om någon annan är intresserad av bloggdesign - så är det bara att slänga iväg ett MAIL. Kontaktformulär finner ni i sidomenyn. - Och  ja, jag tar såklart lite betalt. Det är mycket arbete :) :*


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Morgonstund har guld i mun.

Kategori >> Vardag
2010-07-23 @ 07:49:21


Hej hopp mitt i morgonen. Jag är så fruktansvärt trött. Det blir lätt så när man vaknar vid 06.00 och inte kom i säng förrens midnatt igår. Hade jag vetat att jag skulle ha det såhär för några månader sen hade jag skrattat. Att gå och lägga sig innan 02 är för dagisbarn tänkte jag då och gjorde alltid de bästa sakerna efter tolvslaget. Nu är jag valpmamma och min kära man jobbar tidigt. Så, så går det.

Igår var Lego superbusig. Han har inte haft någon att leka med på ett tag, för Rocky är hos mormor. Trots att vi irrade bort oss i skogen en stund verkade han ju inte tröttare för det - sen är det ju inte meningen att man ska trötta ut valpar fysiskt. Man ska utmana dem mentalt, så det var vad vi gjorde. Jag tog fram massa små plasburkar som jag ställde uppchner på golvet med godis under, sen fick han försöka välta dem och det var inte i det lättaste laget alla gånger. När han var färdig med det tillslut lugnade han ner sig och kröp under bordet för en tupplur :)

Nu ska jag äta frukost tror jag. Jag är jättehungrig. Uh.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Smygtitt på ritandet.

Kategori >> Ritat!
2010-07-22 @ 19:27:11


Tänkte bara visa hur det går med det där ritandet. Hela bilden är ju fullkroppsbild, men har bara kommit igång med ansiktet än så länge. (Nu när jag tänker efter är nog ögonen lite stora, måste fixa) Resten är bara slarvskissat. De fina dreadsen är ju öh, korvar just nu, men det blir bättre! :)

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Knäböj.

Kategori >> Vardag
2010-07-22 @ 14:05:17


Så. Nu har jag lyckats ta tag i dagen en smula. Jag har läst ut boken och oj så bra den var. Möjligtvis för att jag är lite töntig när det kommer till feelgood-böcker och faktiskt får den där feelgood-känslan gånger ungefär 40 men sen för att jag inte har läst på ett tag (med undantag för mina gamla hästböcker som jag försökte plöja igenom för någon vecka sen). Jag läser så sällan, jag blev helt salig av att jag faktiskt kunde sitta här och sträckläsa :)

Sen blev det en skogsrunda igen, jag och Lego irrade bort oss och var ute mycket längre än planerat. Tänkte ju ta en hurtig tur på ca 15 minuter men var borta i ungefär 40 eftersom att jag inte hittade ut ur skogen haha. Kompletterade med lite knäböjningar och allt vad det heter, väl på hemmaplan. Kände mig duktig, behöver få lite ordning på min stela mjölsäck till kropp haha! Det känns inte normalt att vara såhär skrupplig som 21åring.

Fastnade såklart i en ny bok nu också - "Bitterfittan" av Maria Sveland, kände att jag skulle kunna relatera hah, men bestämde mig nu för att rita istället som planerat.


(Bilden knäppte jag på midsommar då vi strosade runt i lummiga skogar på Kinnekulle )


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Pepparmyntste, karriär & köksbesvär

Kategori >> Vardag
2010-07-22 @ 07:34:26


Godmorgon. I vanlig ordning är jag vaken supertidigt. Okej, hade jag fått välja hade jag kanske inte gått upp klockan 6 idag, men Jacob gick upp då för att ta sig till jobbet - lika bra att stanna uppe då kan man tycka (kanske).

Nu när jag är tillfälligt fri från bloggdesignandet lutar jag mig istället tillbaka med en bok ("Karriär & köksbesvär" av Sophie Kinsella) och en kopp te. Såna morgonsysslor får en att låta lite viktig. Boken är iochförsig inte så viktig. Det är en sån där bok om en kvinna som arbetar som jurist men som begår ett misstag och.. rymmer. Typiskt tjejig feelgood-bok. Den är bra hursomhelst, jag skrattar hur mycket som helst, författaren är ju ett geni! Den är fruktansvärt rolig och bokens hjältinna råkar ut för massa konstigheter. Någon som har läst den?

Jag ska läsa vidare nu och sen blir det plugg. Började rita på nästa veckas inlämningsuppgift igår och det går bra tror jag. Ska lägga upp lite av bilden sen när jag kommit lite längre :)




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ny design!

Kategori >> Design
2010-07-21 @ 12:45:15


Ser du inte den nya designen? tryck på F5!


Nu har jag slitit i något som känns som hundra år, men nu är den klar, tror jag. Har inte buggkollat än men ändå. Så, hoppas allt ser bra ut och som det ska :)
Klicka runt lite och kolla vettja, jag har lagt till en liten pop-up-inforuta t.ex :)



Sötaste bilden ever på Lego förövrigt hah. :)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Somrig kycklingsallad.

Kategori >> Matigt
2010-07-21 @ 07:06:10


Igår när Jacob kom hem rörde vi ihop en jättegod kycklingsallad! Vissa dagar känns det bara för varmt för att äta för varm mat och då är ju sallad i alla dess former ett smaskigt alternativ. Bonjour Cousine - "vitlök och örter" var perfekt som enkel dressing. Mums!


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Skogspromenad

Kategori >> Hundigt
2010-07-20 @ 09:39:43


Puh! Vi (jag och Lego) är precis hemkomna från en skogspromenad, som blev mer av en joggingrunda. Vi brukar ju inte gå så mycket promenader med honom för att man helt enkelt ska ta det försiktigt med sånt med valpar men idag kändes det lägligt. Han har fått springa runt med alla hundar hit och dit i ett par veckor nu och helt plötsligt var nog allt väldigt stilla och tråkigt. Han verkade väldigt förtjust över att få sträcka på benen och skutta över stubbar och stenar och jag flåsade efter.

Jag har världens sämsta kondition och min kropp har dessutom halvt vittrat bort efter för många år bänkade framför datorn. Mina knän är stela och min rygg är ju fortfarande lite öm efter förra veckans incident. Jag är som en hel 90-åring ungefär haha. Jag var i alla fall smart och norpade mammas träningsskor, de enda skorna jag har med mig hit är Converse, sandaler och gummistövlar och det är ju inte så käckt att springa i hah.

När vi kom hem ställde jag Lego i duschen och strilade lite svalt vatten på honom och nu tänker vi nog ta det lugnt en stund. Jacob har varit med oss här i Kullavik i ett par dagar och ska tillbaka hit i eftermiddag efter jobbet :) Så nu är det väl bara att vänta på det och förbereda någon mumsig middag (typiskt Bree-style att laga mat till sin man).




bloglovin Related Posts with Thumbnails

ihk! Buggbugg.

Kategori >> Design
2010-07-19 @ 09:20:39


Men åhh, varför är det ingen som säger något haha. Det är ju superbuggigt på bloggen när man går in via exempelvis bloglovin (när man bara ser ett inlägg). Det är jag som har meckat i koden och inte har kollat så att det funkar överallt. Nej hua. Nu ska jag fixa det här.

 

 

Update: Nu ska det vara fixat. Om det ser konstigt ut ändå kan ni behöva trycka på F5 - det kan man behöva göra lite nu och då på allas bloggar där det fixas med design så att allt uppdateras ordenligt. :)

 

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Åh, jag hatar att skissa!

Kategori >> Ritat!
2010-07-19 @ 08:46:42


Jag verkligen hatar att skissa. Jag älskar att rita i sig, men jag hatar att visa upp skisser och skissa för skissandes skull. Veckans uppgift på sommarkursen är att göra miniskisser inför nästa veckas färdiga bild av en karaktär.

Jag har egentligen världens tålamod när det kommer till tecknandet. Jag kan sitta i flera timmar i sträck och rita på pilliga små detaljer, typ väldetaljerad bark på en bild med en lövträds-skog men när det kommer till att snabbt haffsa ihop något, neh då är jag inte i mitt rätta element. Jag är en sån perfektionist och när det är meningen att jag bara ska rita i 15 minuter så blir det bajs. Hur jag än gör. Vissa skissar jättevackert, kan fånga precis rätt mängd detaljer med några enkla streck och i jämförelse med det ser mitt bara ut som svarta slarviga klumpar.

Här är veckans slarviga svarta klumpar. Hejja. Längtar tills nästa uppgift så jag kan få visa upp något fint :c


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Typiskt trevlig tjej.

Kategori >> Vardag
2010-07-16 @ 23:53:44


Jag är på en ö. Jag fick åka färja för att ta mig hit och jag som inte är speciellt förtjust i vatten och dess transportmedel. Men ack, det gick ändå, så nu är jag på en ö hos Jacobs mormor och morfar. Massa folk och mycket liv för det är sammanlagt fyra hundar som stojjar runt, varav Lego förmodligen är den som tar i mest - som vanligt.


Hursomhelst, jag är supertråkig och har inget annat spännande att berätta. Skickar en tanke till Sanna som påpekade att min blogg bara handlar om.. ja mig själv haha :) Jag ska försöka få den att handla om någon annan, vänta bara!

Tillsvidare kanske jag får försöka komma på ett tema, fast egentligen vill jag bara koda och fota, inte ha teman. Ibland undrar jag om det räknas att man gillar att fotografera om man inte anstränger sig för att få spännande och unika bilder. Som dokumentärfotografer som letar upp äventyren, fotar i krigszoner och från bergstoppar. Jag kravlar mest på alla fyra ute på gräsmattan och fotar närbild på blommor som alla redan sett. Pft. Ska åka till en krigszon, eller kanske köpa ett närbildsobjektiv så det kan bli lite mer intressant.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Klockor och kollektivsregler.

Kategori >> Vardag
2010-07-15 @ 15:57:58


Nu är jag i Sannas nya kollektiv. Det är i ett skruttigt hus på en trång gata med lite smått läskiga människor. Imorse låg det en lapp på diskbänken med en herrans massa gnäll på att köket såg ut som fan. Det såg inte ut som fan, det låg en kniv, en smörkniv och ett glas i vasken och diskad disk i diskstället. Men jag antar att det är nolltolerans på sånna här ställen hah.

Igår drack vi vin och idag mår jag som jag förtjänar och på grund av brist bra frukostmat tog vi hunden och gick ner till Mölndals centrum och jag köpte mat och godis åt folket (Sanna, mig och Sannas pojkvän, inte resten av kollektivet hah!).

Jag köpte en klocka igår också, som jag planerade, den är tuff och snygg och jag tycker det är jätteobehagligt att ha den på mig, jag är inte alls van. Och när jag ändå pratar om nya prylar så köpte jag en ny väska i förra veckan på Indiska! Åh den är så fin och när man har mycket prylar i den ser den ut som en liten boll. Bra grej.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Bling.

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-07-14 @ 11:47:15


Jag har nog aldrig varit speciellt mycket för smycken och glitter och sånt. Minns hur jag fick silvriga armband och glimmande örhängen sådär runt skolavslutningar och födelsedagar,  men efter att jag gjort samma "naaah"-min i ett par år gav de flesta upp. Min lillasyster verkar ha ett större intresse för det, eller så har hon inte lyckats övertyga om motsatsen. Jag kollade in i hennes smyckesskåp och där inne glittrade det tjusigt av alla möjliga saker. Fint på avstånd kan jag tycka haha.

Hon har en herrans massa söta saker överlag. Mycket rosa och typiskt tjejigt. Vilket påminner mig om min skolavslutning i 4an då jag bara vägrade alla söta klänningar som mamma försökte lura på mig. Det slutade med att jag hade några slags gråa mjukisbyxor och en skum orange klänning i trikå med ett tryck på någon sportig tecknad tjej över bröstet. Till det bar jag en härligt supertrist, relativt lång page och såg nog ut som världens idiot. MEN, det var ialla fall inget puttinuttigt haha.

Hursomhelst, när jag såg systers blingbling-klocka blev jag faktiskt lite förtjust, inte så att jag vill ha ett hjärtformat armbandsur men att ha en klocka runt handleden är nog ganska käckt! Klockor kan vara väldigt fina och precis lagom fancy. Senaste klockan jag hade var lite sportig som man satte fast med kardborreband och så var den gul - detta var i 6an nån gång tror jag. Nu är det dags för en ny. Jag ska ta en tripp till stan med mamma sen för att se om jag hittar någon, sen ska jag till Sanna och hennes nya kollektiv. TJO!



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Nördiga dagar.

Kategori >> Vardag
2010-07-13 @ 21:20:18


Åh puh, de senaste dagarna har jag suttit konstant datorn med småsmå pauser för sömn mat och Lego-rastningar. Jag har ju ritat mina läxor och sen gjort designen till Sanna och sen har jag börjat planera för att göra om min egen. Jag har bunkrat upp rejält i mammas vardagsrum med godis och isvatten hah - det har ju varit så fruktansvärt varmt!

Nu ska jag väl fortsätta i samma anda tror jag, smaska i mig en päronsplitt och börja koda. Det är roligt för jag känner mig mycket säkrare med koderna nu efter en heldag med navheaders och paddingvärden, det känns kul när man lär sig mer. Minns när jag gick en kurs i webdesign förra våren och aldrig hade sett maken till en CSS-kod i hela mitt liv ungefär. Nu vet jag bättre, men det är ju fortfarande mycket kvar att lära sig.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Design till Sanna.

Kategori >> Design - Portfolio
2010-07-13 @ 10:20:38


Nu har jag gjort min första design till någon annan! Självaste, finaste fröken Sanna har belönats med denna tjusigt färgglada blogg med alla möjliga extra-prylar som pop-up-fönster och konstigheter. Det tog mig en hel dag att göra allt det här men visst blev det bra! Kolla in bloggen i verkligheten HÄR. (visas bäst i Mozilla Firefox som de flesta bloggar. Har ni inte Firefox så skaffa det! Använd för allt i världen inte Explorer, inget funkar där haha.)

Hon ville ha en blogg till sina målningar och att kasta kreativitet på, samt ha tydlig kontaktinformation och lite sånt.

Bara för det måste jag nog göra om min egen design snart hah.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Alla fina Moodboards!

Kategori >> Inspiration
2010-07-12 @ 10:50:47


Och när jag ändå är igång för att publicera det jag gjort så kan jag visa alla mina moodboards. Och även om alla inte är intresserade av spelgrafik så tycker jag att de är söta och inspirerande till lite allt möjligt.




bloglovin Related Posts with Thumbnails

Nu har jag ritat ett vapen minsann!

Kategori >> Ritat!
2010-07-12 @ 10:38:57


Igår fanns det inte tid till mycket annat för idag 10.00 hade jag inlämning av min första bild i min sommarkurs. Vi skulle rita en "prop" /"pryl" av något slag och jag valde - av någon dum anledning att göra ett vapen!

Det är världens bästa vapen! Jag vet inte riktigt hur det fungerar men det fungerar tamigtusan superbra ändå! Det kan göra allt ifrån spruta giftig gas, skjuta elektriska strålar och kapa av folks fingrar om man skulle vilja det.

Ergonomiskt sett är det förmodligen en riktigt hälsofara, man lär inte kunna hantera det utan att själv få bestående skador men vad gör det! Det är byggt för att skada och skada kan det hoho.

Jag har aldrig ritat ett vapen förr i hela mitt liv så det blev mest på skoj. Konstruktionen må vara halvt värdelös men den är både rolig och tjusig så vem bryr sig hahaha.




Här är världens bästa vapen! Jag vet inte riktigt hur det fungerar men det fungerar tamigtusan superbra ändå! Det kan göra allt ifrån spruta giftig gas, skjuta elektriska strålar och kapa av folks fingrar om man skulle vilja det.

Ergonomiskt sett är det förmodligen en riktigt hälsofara, man lär inte kunna hantera det utan att själv få bestående skador men vad gör det! Det är byggt för att skada och skada kan det hoho.

Jag har aldrig ritat ett vapen förr i hela mitt liv men jag valde ändå att göra det till min Prop-uppgift, så det blev mest på skoj. Konstruktionen må vara halvt värdelös men den är både rolig och tjusig så vem bryr sig hahaha.

bloglovin Related Posts with Thumbnails

En gång sjöng jag en del.

Kategori >> Vardag
2010-07-10 @ 18:17:08


haha, jag hittade kod till en gammal musikspelare som jag slängde upp på nån gammal hemsida någonstans.  Så nu tänkte jag dela med mig av en av mina ytterst tjusiga låtar pft.

Låten skrev jag i 15-års åldern och spelades sen in något år senare hemma hos en viss Fredrik Kurzawa (gitarrist i Kristian Anttila för att vara exakt haha).

Spelaren i sig är typ knäpp, men låten börjar om man trycker på den, sen stängs det av om man trycker på "ta av ljudet"-ikonen. Blabla Have fun



 

Om någon förövrigt är intresserad av at använda sig av denna, ganska skumma spelare, kan man gå in på www.sundhage.com/player och registrera sig, sen kan man lägga in olika låtar och lägga in en egen bakgrundsbild osv. Dock kräver det att man kan ladda upp låtarna någonstans, så att de får en url-adress. Så, nu har jag sagt det.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Åter vid liv - nästan.

Kategori >> Vardag
2010-07-10 @ 17:37:26


Ja, efter att ha lirkat till mig en halva av mormors sömntablett sussade jag lugnt hela natten och halva dagen haha. Nu har det värsta av ryggvärken gått över och jag kan i alla fall sitta och resa mig utan att ramla ihop till en hög av smärta.


Mormor var gullig och köpte frukostmat till oss och det blev frallor och apelsin och youghurt och apelsinjos. Jag proppade i mig allt jag kunde där jag satt i en solstol på altanen. Mysigt. Sen badade jag i bubbelbadkaret för att se om jag kunde bli lite uppmjukad, geggade in inpackning i håret och gick ut och solade lite! Inte för att jag tror att det gjorde någon skillnad, jag är och kommer nog alltid förbli världens blekfis, men skönt var det.


Nu ska jag vila en stund, för nu har jag rusat runt en massa, sen måste jag ju verkligen ta tag i mina läxor, bläblä.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ryggskott eller dylikt.

Kategori >> Vardag
2010-07-09 @ 23:00:30


Okej, just nu är livet inte på topp. Det är snarare fast i liggande position i soffan och där ifrån kommer det inte så lätt...


Jag har haft ont i ryggen i över en månad från och till och idag när jag skulle lyfta upp Rocky innan (efter att han smitit till grannens trädgård) knäppte det till i ryggen på mig något så överjävligt att jag sen dess inte kan böja mig eller sitta eller röra mig mycket mer än att gå, stelt men frammåt.

Just nu är jag nedklämd i soffan, med diverse nödvändigheter inom räckhåll så som turkisk peppar, chips, vattenflaska, mobil och ja, laptopen på magen. Det är sån tur att mormor är här så hon kan hjälpa mig med hundarna för jag kan verkligen inte. Jag försökte kravla mig upp innan, det slutade med att jag satt på golvet i en mycket konstig vinkel och hade inte kraft nog i benen för att ta mig upp i soffan knappt. Det gick men det var inte helt smärtfritt sådär.


Så, nu har jag gnällt över det. Jag tittar på dåliga filmer för att göra mig lite gladare, har inte ens tittat åt någon läxa på hela dagen i ren protest.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Gullepojkarna.

Kategori >> Foto
2010-07-09 @ 16:27:05


Nu har mina syskon åkt härifrån. Jag surplar cola och har töntat runt med kameran och hundarna. Här är två av bilderna på gullebullarna lala :)



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Fläder.

Kategori >> Vardag
2010-07-09 @ 11:28:27


Lalala, godmorgon hela vida, vackra världen. Jag är hungrig. Hundarna sover igen efter att ha bråkat runt hela morgonen och jag är supertrött för jag var uppe till två inatt (vilket är ovanligt nu när jag har morgonpromenader med hunden att tänka på). Idag är jag sådär lagom bitter, funderade ett ögonblick över vad jag ska sysselsätta mig med, men konstaterade att jag måste forstätta med plugget.

 

Idag åker hela familjen ifrån mig. Mina syskon ska till sin pappa och de vuxna ska till Marstrand och kolla på Peter Jöback hela helgen eller hur det nu var och eftersom att min kära mor är så orolig för att jag inte ska klara mig ska jag få en barnvakt; mormor! haha :) Inte för att jag inte klarar mig själv, men jag ska ha Rocky här också och det blir lite väl jobbigt med två hundar.

 

Blablabla, nu ska jag äta frukost.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Moodboard in progress.

Kategori >> Inspiration
2010-07-08 @ 16:14:50


Det är sånt här mysigt jag pillar med när jag gör mina läxor! Ungefär samma som jag gör när jag inte gör några läxor men det är ändå så fruktansvärt svårt att ta tag i. Nu har jag ju börjat om med det som jag gjorde fel med för några dagar sen. Först ska jag göra fyra moodboards för lite olika saker och sen är det dags att börja rita på första uppgiften.

 

Så skönt att jag kom igång tillslut för nu inser jag ju att det är väldigt roligt och inte bara ett tvång - som läxor gärna blir. Nej fy, jag har inte tid att blogga mer, måste fortsätta!

 

(Bilderna är inte mina utan ganska kidnappade från google faktiskt, men det är ju tänkt som ett inspirationskollage för min egen del så egentligen så "gör det inget")

 

UPDATE: Nu är den klar, bara 3 kvar haha.

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Hundar på rymmen.

Kategori >> Vardag
2010-07-08 @ 10:56:40


Åh herregud så saker kan gå fel ibland.

 

Igår var jag ju på min fina dejt med min kära man. Planen var att äta dyr mat på något flådigt ställe på avenyn, men efter ett konstaterande om att de säkert bara serverar stek och skaldjur styrde vi stegen till den vegetariska resaurangen Andrum istället. Där fick vi varsin maffig buffé med olika röror och sallader och soppor och gratänger och mumsfillibabba! :) Sen tog vi varsin bägarglass och promenerade lungt iväg mot biografen. (Lite synd att jag inte tog med mig kameran förövrigt.)

 

Vi var en timme för tidiga så vi tog en öl vid bio-fiket och sen började själva filmen - Prince of Persia. Åh en var bra! Lite sådär typsikt amerikansk och töntig a'la - första kyssen måste utspela sig mitt i underjordiskt ras av sand och sten - men annars var den så fin så.  Hela dejten i sig var supermys bortsett från dumma Centralstationens toaletter som gjorde den sista halvtimmen sur.

 

Sen fick vi lämna varandra vid centralen och jag åkte tillbaka till mamma. Där möttes jag av jätteglada hundar och Lego hoppade och satte tänderna i min fina klänning så den gick sönder - fast inte så mycket. Kort därefter, när min bror skulle hämta något i bilen smet båda hundarna ut och hamnade mitt ute på vägen. Jag som är världens lipsill hamnade sen mitt i en enda röra med bilar och med Rocky i famnen och lipade och viftade åt alla fordon att stanna medan jag försökte få tag på Lego-skrutten. Mamma lyckades få tag på honom tillslut och det tog mig ett bra tag att lugna ner mig från det usch och fy. Så går det.

 

Och ja, jag klippte min lugg i förrgår. Typ bara kapade av den helt på ena sidan - ojämnt och jävligt blev det haha. Typiskt mig.

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Typiskt dålig morgon 2.

Kategori >> Vardag
2010-07-07 @ 12:34:09


 

Men hua, idag har jag bara mått jättedåligt med huvudvärk och ont överallt och blä. Sen la jag mig på spikmattan, blev helt groggy och placerade mig i soffan och sov nån timma. Nu känns allt lite bättre, jag ska ju förtusan på dejt om några timmar! Hejja!

 

Tills dess SKA jag (jag måste verkligen) börja plugga. Ny inlämning nästa måndag och så måste jag ju göra om det där som blev fel, åh, två veckors läxa på en vecka bara för att jag är så klantig. Jaja, jag klarar mig, det handlar ju inte direkt om att jag har tidsbrist, jag har bara lite svårt att ta tag i saker och jag känner att det blir lite trevligare att bara ha det gjort så jag kan ta det lugnt i helgen.

 

:)


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Göteborgsfika.

Kategori >> Vardag
2010-07-06 @ 21:22:24


Idag åkte jag, mamma, mina syskon och hundarna till slottsskogen för att strosa runt. Efter en vegetarisk lasagne och annan fika tog vi oss in till självaste centrum. Jag ville träffa Moa och lillebror sa att han kunde passa Lego-skrutten så jag skuttade iväg mot avenyn för att möta upp fina fröken.

 

Vi hamnade på ett mysigt café vid vasa, surplade kaffe och pratade strunt. Efter det tog vi en runda på stan, jag köpte ett USB-minne till min bror, ett par hörlurar till mig själv och en väska på Indiska. Efter ett tag blev det dags att säga adjö och jag väntade in bussen till Kullavik med en hund-tidning under armen.

 

Imorgon ska jag på dejt med Jacob. Vi ska gå på bio och äta på restaurang och vara "barnlediga" en stund, det ska bli mysigt. Jag saknar honom 



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Ny hårfärg och måndagsmys.

Kategori >> Vardag
2010-07-05 @ 23:25:19


Jag skulle gå och köpa lakrits men kom ut ur affären med en kartong med brun hårfärg. De senaste dagarna har min röda kaluffs kännts oerhört dassig och kanske har jag tröttnat en smula på att vara rödhårig överlag också. Jag blev brunett igen. Poof! Men den glänser fortfarande lite i rött men känns hursomhelst mycket fräschare.

 

Sen blev det såklart en påse Turkisk peppar ändå och tillomed en chokladkaka (häh). Jag bestämde mig nämligen för att tycka lite synd om mig sjäv idag pga ont i ryggen, failandet på gårdagens läxa, Jacob-saknad osv. Deppade med halväckligt rosévin och mina nyinköpta godsaker. Gottigott. Nu måste jag nog sova. :)

 

(Bild tagen i kvällsmörker, men blev fin ändå med hjälp av stadig hand och lååång slutartid. hurra!)

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Barnprogram och godis.

Kategori >> Vardag
2010-07-05 @ 16:19:07


Så fantastiskt bra program det finns på Nikelodeon. Inte. Min lillasyster har ett mindre beroende av dåligt dubbade "barnprogram". Problemet med dem är inte bara att de är helt värdelösa, man kan verkligen inte koncentrera sig på något annat med dem i bakgrunden. Detta har resulterat i att det här inlägget har tagit överdrivet lång tid att skapa. Jag har stängt igen laptopen flera gånger i total förvirring bara för att öppna den igen, då jag inser att jag inte skulle stänga den. Tacka vet jag barnprogrammen på min tid. Jag var tillexemepl väldigt förtjust i den där snubben som ritade i filmjölk :3 och dr Snuggles, för att nämna några.

 

Nu fick jag byta kanal och fick dessutom lilla lilla-syster att hämta de där nya estrella-rings som smakar som...  Är det förresten någon annan som har sett de här supersöta godisbägarna som man kan hitta på Hemköp? Jag blev lite sådär töntigt lycklig när jag såg dem haha, mycket finare att plocka godis i dem än i plastpåsar. Synd bara att det inte fanns så mycket gott godis där...

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Godmorgon.

Kategori >> Matigt
2010-07-05 @ 09:03:45


 

Efter en god frukost, lite spring efter hundarna och tv-tittande tänker jag nu gå och lägga mig på spikmattan igen. Ouh, jag tänker att den måste hjälpa förr eller senare. Är det ingen som har lite erfarenhet av sånt där och kan säga något peppigt?

 

Hursom, resten av dagen får jag väl spendera med att göra om min läxa, eller kanske hänga med min bror. Kanske springa i skogen. hm. Mjaja.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Studs på spikmatta?

Kategori >> Vardag
2010-07-05 @ 00:13:31


 

Åh blä. Idag fick jag motvilligt släppa ifrån mig Jacob, men har ändå spenderat hela dagen med att göra läxor - som ska lämnas in imorgon. Fram tills jag började läsa lite mer ordenligt på kurshemsidan var jag hemskt nöjd med dagens arbete som blev färdigt i god tid - typ - sen kom jag på att uppgiften med Moodboards skulle kretsa kring en redan existerande berättelse. JAHA?! Skit också. Skrev panikat mail till läraren, men hittade även info om att man inte straffas om man lämnar in försent, så jag för väl göra om och göra rätt.


Hursom, igår insåg jag det festliga med att studsa studsmatta. Det var lagom jobbigt och lagom roligt, sådär så att jag kan tänka mig att göra det en gång om dagen ungefär. Sen studsade jag mer idag och fick mest superont i ryggen (jag är världens vekling). Så jag hittade en spikmatta här som jag la mig på. Jag har nog alltid undvikt spikmattor av principsak, det verkar töntigt och jag sysslar inte med töntiga saker. Men idag kändes det värt att förlora min stolthet om jag kanske kunde få mindre ont i ryggen. Mja, det gjorde väl ungefär superont i början, sen blev det rätt skönt, efteråt blev allt bara värre. Nu kan jag knappt röra mig. Ska gå och sova nu och tycka allmänt synd om mig själv hah.



ps. nya fina Conversen och söt-Rocky på bild.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Åh älskade shopping!

Kategori >> Kläder & sånt.
2010-07-03 @ 16:56:13


Igår fick jag lite Lego-ledigt och fick åka med in till stan för att strosa i affärer och kanske köpa något festligt. Jag irrade runt och in på Gina Tricot - där jag inte handlar sådär överdrivet ofta (jag är mer av en H&M-tjej). Hittade ett fint linne och sådär på sista rundan runt i butiken fann jag klänningen i mina drömmar haha. Det fanns dessutom i min storlek och jag passar i den som handen i en handske. Hurra! Jag är mycket nöjd :) (Den är förövrigt lite mer ljusblå än bilden visar)

Nu har jag herrbesök av min käresta så det blir aningen mindre fokus på att springa runt och ta kort på allt som rör sig och står stilla. Men det lär återkomma under nästa - förmodligen ganska händelselösa vecka hah.



bloglovin Related Posts with Thumbnails

Vid hamnen

Kategori >> Foto
2010-07-02 @ 11:05:34


Igår när mamma kom hem från jobbet handlades det baguetter, grillad kyckling och massa annat gott. Sen geggade vi ihop allt i köket och tog bilen och hundarna och puttrade ner till hamnen.

 

Min mamma är en sån där typisk seglarkvinna nu för tiden. Det är inte jag. Visst, havet kan vara fint att titta på sådär på avstånd men jag tycker det är jätteläskigt. På något vis handlar allt som har med stora mängder vatten i samband med mig, om att allt ska rasa, gå sönder, sjunka, sprängas, ätas upp av jättebläckfiskar, drunkna, ramla i och bli bränd av gigantiska superbrännmaneter osv osv.

 

Hittills är det tyvärr ingen som verkar förstå det på samma vis som jag och min kära mor försöker ofta övertala mig om att jag ska hänga med ut på en segeltur i deras segelbåt. Njeee säger jag då och försöker prata om något annat.

 

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Frukost i morgonsolen.

Kategori >> Matigt
2010-07-02 @ 08:57:44


 

Efter att jag lyckats ta mig upp och ta ut hundskrutten så fixade jag och mamma frukost. Hon blev impad av min lyxiga blandning, gjorde en likadan och gick ut på altanen med mig tätt efter. Jag satte Lego i sitt flexi-koppel under bordet medan Rocky sprang runt i trädgårn. (Inget staket och Lego är ju inte direkt att lita på). När vi suttit där och ätit en stund kollade jag ner på Lego och såg hur han liksom gick lite längre än vad jag tillät med kopplets reglage. Mjaha, nähä, då har han såklart bitit av kopplet! Helvetes hund hah.

Hursom, nu väntar jag på att klockan ska bli 19.00 för då kommer Jacob hit! Hurra! Tills dess ska jag nog fortsätta läsa hästböcker och känna mig som 12 på nytt och så ska jag nog ta ut Lego på en skogspromenix. Vi gjorde det igår och det var supermysigt :).

Toodleoo.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

B. Wahlströms ungdomsböcker.

Kategori >> Vardag
2010-07-01 @ 11:40:40


 

Hah, ja som sagt, gamla hästböcker. Jag sitter nedstuvad i soffan med lite polly, läser och försöker ignorera att hundarna springer runt och stojjar. Väntar på post också, kanske kommer de där ljusrosa Conversen som jag har köpt idag. Kanske. Hoppas. :)


Har fortfarande inte börjat med den där läxan. Fy på mig, snart måste jag faktiskt sätta igång. Typiskt mig att alltid göra allt i sista stund haha.


bloglovin Related Posts with Thumbnails

Oh my darling clementine.

Kategori >> Vardag
2010-07-01 @ 08:39:25


Hej hopp. Imorse blev jag väckt av en Lego som slickade mig i örat. Gulligt, bättre än att han bits, men inte okej ändå hah. Sen har det varit allmänt hundkaos här, som det brukar.

 

Sådär i förbifarten (och för att han är med på bild nedan) kan jag ju nämna att jag sakar min bästa herre och stora kärlek. Han jobbar nu så vi har inte setts på .. öh, ja, 4-5 dagar, vilket kanske inte är så mycket i den vanliga världen, men det är mycket för oss, för vi bor ju ihop och ses jämt. Hursomhelst ska vi ses imorgon. Hurra! Det ska bli mys.

 

Förövrigt har jag fått massa myggbett! Och inte nog med att dom finns och kliar, jo dom är typ knytnävsstora! (Okej liten överdrift där, men de är helt klart större än "normalt") Funderar över om jag är allergisk eller nåt, så jag tog en allergimedicin, får se om den hjälper mot iallafall något av ovanstående problem haha :)

 

tjillivippen!

 


bloglovin Related Posts with Thumbnails
Visas bäst i: Mozilla Firefox
& designen har JAG gjort.
Intresserad av ny design?

Jag gör tyvärr inte beställningsdesigner just nu.
Välkommen tillbaka senare :)

bloglovin
RSS 2.0